Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019, 7:37:25 μμ

Αγροτικά νέα

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 21:52

Αναζητούν δεσμεύσεις και απεμπλοκή

Γράφτηκε από τον

Αποκλίνουσες είναι οι προτεραιότητες των αγροτών του Κιλκίς και της Παιονίας, καθώς οι πρώτοι απηυδισμένοι από τις μέχρι τώρα θέσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης αναζητούν τρόπο να μεταφέρουν στη Βουλή τα αιτήματά τους σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν κάποιες δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 22:09

Με πλήθος κόσμου ξεκίνησε η Agrotica των ρεκόρ

Γράφτηκε από τον

Πλήθος κόσμου συρρέει ήδη στην 27η Agrotica, που άνοιξε πριν από λίγη ώρα τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει έως τις 4 Φεβρουαρίου. Το ενδιαφέρον του αγροτικού κλάδου είναι από την πρώτη στιγμή έντονο, ενώ η κίνηση εντός της έκθεσης είναι ήδη μεγάλη.

Η φετινή Agrotica είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών και σημειώνει νέα ρεκόρ τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 21:41

Σύγχρονα γεωργικά μηχανήματα από τον “Σανίδα” στην Agrotica

Γράφτηκε από τον

Μηχανήματα δοκιμασμένα σε διάφορες καλλιέργειες για την μέγιστη απόδοση και εργονομία των καλλιεργειών σας υπόσχεται η εταιρία ΣΑΝΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ να παρουσιάσει στην φετινή Αgrotica 01-04/02/2018.
Εξειδικευμένα μηχανήματα για αμπελουργία, δενδροκομία, λαχανικά και αρωματικά φυτά θα βρίσκονται στο Περίπτερο 10, stand 9 της επιχείρησης με στόχο να γνωρίσει ο κάθε επισκέπτης τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις για την κάθε καλλιέργεια.

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 12:18

Μέχρι στιγμής στο Κιλκίς διαμαρτύρονται τα ...τρακτέρ

Γράφτηκε από τον

Αντιπροσωπείες αγροτοσυνδικαλιστών του νομού συμμετέχουν στις συναντήσεις που γίνονται για συντονισμό δράσης με τελευταία, όπως αναφέραμε, αυτή της Λάρισας. Ωστόσο το κλίμα απέχει πολύ για να χαρακτηριστεί κι όχι μόνο στο Κιλκίς ως "αγωνιστικό" καθώς η βάση παραμένει μέχρι τώρα επιφυλακτική έως σε πλήρη ακινησία.

Το χρέος των δυο Ενώσεων Συνεταιρισμών του νομού προς το ΕΦΚΑ , κοινώς ασφαλιστικά ταμεία,  ξεπερνά τα έξι εκατομμύρια ευρώ. Εκ των οποίων τη μερίδα του λέοντος, κάπου 6 εκατ. ευρώ οφείλει η υπό εκκαθάριση ΕΑΣ Κιλκίς και κάτι παραπάνω από 100.000 ευρώ η Ένωση Αξιούπολης, μετεξελιχθείσα ήδη σε Αγροτικό Σύλλογο Παιονίας, αλλά διάδοχο της Ένωσης στα χρέη.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΣΕΤ σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας, την στήριξη του Επιμελητηρίου Λάρισας και τις ευγενικές χορηγίες του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Επαρχίας Ελασσόνας, των τυροκομείων Μπίζιος Α.Ε και «ΒΟΣΚΟΣ», της Οινοποιίας Ελασσόνας, του παραγωγού του Αζωρίτικου μελιού Βουρονίκου Δημητρίου και του Αμυγδαλοπαραγωγού κωνσταντίνου Βουρονίκου του Σπύρου Αναγνωστάκη και όλων όσων συνέβαλλαν στη δημιουργία ενός καταπληκτικού ολιγόλεπτου video, των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης- εφημερίδες ραδιόφωνα-ιστοσελιδες θα διοργανώσουν μια συνάντηση στην Ελασσόνα, με θέμα: «οι εμπορικές συμφωνίες CETA και Ν. Αφρικής κοστίζουν την απώλεια της προστασίας της Φέτας».

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 20:06

Μεταξύ κούρασης και απόγνωσης οι αγρότες

Γράφτηκε από τον

Η αντίδρασή τους φαντάζει μονόδρομος ύστερα από όσα δεινά υφίστανται . Αλλά  η εμφανής κούραση  από τις πολυετείς και αναποτελεσματικές όπως αποδείχθηκαν  μορφές αντίδρασης (μπλόκα, δρόμοι, συλλαλητήρια) αποτελούν το φρένο. Το δίλημμα λοιπόν στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι αγρότες και του ν. Κιλκίς είναι: Θα τολμήσουν να βγουν στους δρόμους για άλλη μια χρονιά και τι θα κερδίσουν;

Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 21:28

Νηνεμία πριν την έκρηξη

Γράφτηκε από τον

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Εμπρός η εφορία και τα ασφαλιστικά μαζί με  την  πολιτική της αγοράς  και τις γαλακτοβιομηχανίες ανεξέλεγκτες να εξαφανίζουν το εισόδημά τους και πίσω το ρέμα της αδυναμίας οποιαδήποτε εναλλακτικής λύσης.
Το έλεγε κτηνοτρόφος του Κιλκίς από τους πλέον νοικοκύρηδες: Αν βρίσκαμε έναν αγοραστή να πουλήσουμε τη μονάδα και τις εγκαταστάσεις μας έστω σε μισή τιμή, σε ένα μήνα δεν θα υπήρχε κτηνοτροφική μονάδα στο νομό.

Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 20:37

Εκδήλωση στην Ελασσόνα για την Φέτα

Γράφτηκε από τον

Οι δημοσιογράφοι της ΕΣΕΤ σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας, διοργανώνουν μια συνάντηση στην Ελασσόνα, με θέμα :«οι  εμπορικές συμφωνίες CETA και Ν. Αφρικής κοστίζουν την απώλεια της προστασίας της Φέτας»
 Στις 19 Ιανουαρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 5 μ. στο Δημαρχείο της Ελασσόνας, θα διεξαχθεί ομιλία για τους κινδύνους που διατρέχει το εθνικό μας προϊόν, η ΠΟΠ ΦΕΤΑ μας.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την  χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) σε κτηνοτρόφους αιγοπροβάτων και βοοειδών από περιοχές που κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 1408/2013 της Επιτροπής (EEL352./4.12.2013).
Λόγω του ειδικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η απόφαση για τους κτηνοτρόφους του νομού καταχωρίζουμε το πλήρες κείμενό της.