Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017, 4:23:57 μμ

Αγροτικά νέα

Παρασκευή, 29 Ιούλιος 2016 23:04

Συμβολικός ήταν ο αποκλεισμός του Τελωνείου Ευζώνων

Γράφτηκε από τον

Aγρότες και κτηνοτρόφοι της Παιονίας προχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης σε συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου των Ευζώνων.
Το τελωνείο, ήταν αποκλεισμένο από 20 περίπου τρακτέρ και για 15 περίπου λεπτά, τόσο στο ρεύμα της εισόδου, όσο και σε αυτό της εξόδου από τη χώρα, με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να διαμαρτύρονται -όπως επισημαίνουν- για τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου, για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους και για τις εκκρεμείς πληρωμές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και των ενισχύσεων της βιολογικής κτηνοτροφίας.

Ένας μικρό θάυμα σημειώθηκε στο ν. Κιλκίς αναφορικά με την “αβρόχοις ποσίν” διέλευση του κτηνοτροφικού μας κεφαλαίου από τις “συμπληγάδες” της νόσου της οζώδους δρεματίτιδας.

1 Στόχοι
1.1 Το παρόν Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς με στόχο την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο.

Ενθαρρυντικές διαβεβαιώσεις έλαβαν από το νέο πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αθανάσιο Κατρέλη ( είχε διατελέσει πρόεδρος και στο διάστημα 2010-2013) έλαβαν την Τετάρτη 20 Ιουλίου  στελέχη του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του Οργανισμού.

Κυριακή, 24 Ιούλιος 2016 19:29

Δικαιούχοι στα προγράμματα Αγροτικής Εστίας

Γράφτηκε από τον

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την ανάδειξη των 337.000 δικαιούχων στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ έτους 2016.

Κυριακή, 24 Ιούλιος 2016 19:27

ΟΓΑ: οικογενειακά επιδόματα

Γράφτηκε από τον

Η ανακοίνωση του ΟΓΑ για την πληρωμή της Β δόσης:
Την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 θα καταβληθούν τα Οικογενειακά Επιδόματα του ΟΓΑ για το Β' Τριμήνου 2016 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι και 26-06-2016 και πληρούν τις προϋποθέσεις.

Την Παρασκευή 15/07/2016 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διοίκησης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, η 1η συνάντηση της Ομάδας Εργασίας σχετικά με τον προγραμματισμό δράσεων για την καλλιέργεια και προώθηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών (ΑΦΦ), σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελου Αποστόλου.

Η Τράπεζα Πειραιώς, με το διευρυμένο πρόγραμμα της Συμβολαιακής Τραπεζικής ενισχύει την παρέμβασή της στη στήριξη της αλυσίδας αξίας του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα μέσω του μοντέλου ολιστικής προσέγγισης που έχει αναπτύξει, με χρηματοδοτήσεις που αφορούν πλέον και τη λιανική διάθεση καθώς και την προβολή πιστοποιημένων ποιοτικών προϊόντων ελλήνων παραγωγών.

Τρίτη, 12 Ιούλιος 2016 21:02

Απειλές υπό έλεγχο

Γράφτηκε από τον

Αν και περικυκλωμένος από νομούς και την ΠΓΔΜ που πάσχουν από σημαντική εξάπλωση της οζώδους δερματίτιδας ο ν. Κιλκίς εμφανίζεται θωρακισμένος, όσο αυτό επιστημονικά είναι εφικτό, από την καταστροφική ασθένεια των βοοειδών. Μέχρι σήμερα από το Φθινόπωρο του 2015 όταν και εμφανίστηκε η ασθένεια στην χώρα, πιστοποιήθηκε μόνο ένα κρούσμα σε μονάδα του Βαπτιστή και έχουν σφαγεί τα 25 ζώα της εκμετάλλευσης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ν. Σερρών έχουν πιστοποιηθεί 44 κρούσματα και έχουν σφαγεί 3.200 ζώα, ενώ πολλά κρούσματα καταγράφηκαν στους ν. Πέλλας, Ημαθίας, Φλώρινας.

Δευτέρα, 11 Ιούλιος 2016 22:26

Αγορά για κλάματα. Αγρότες σε απόγνωση

Γράφτηκε από τον

Ο θερισμός των σιτηρών ολοκληρώθηκε στο νομό και μαζί με αυτόν εξέλιπε πάσα ελπίς συντήρησης έστω του εισοδήματος των παραγωγών.
Η σοδειά αποδείχτηκε απλώς καλή  για τα παραγωγικά δεδομένα του νομού αφού η μέση απόδοση δεν θα αγγίξει καν τα 250 κιλά/στρέμμα. Σε πείσμα όσων υπεραισιόδοξων πριν το θερισμό ή ακόμα και κατά τη διάρκειά του εκλάμβαναν  ως μέση απόδοση τις μέγιστες αποδόσεις ορισμένων αγροτεμαχίων σε διάσπαρτες περιοχές του ν. Κιλκίς.