Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 6:39:11 μμ

Αγροτικά νέα

Δημοσθένης Μ. Τριανταφυλλίδης,
Γεωπόνος ΑΠΘ,ΜΒΑ, Μ.Sc
Μυτιλήνης 67, Πολίχνη – Θεσσαλονίκη
Τηλ : 6944324715 – 2310587254
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Skype : dmtriantafyllidis

 

Τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.), Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) και τα Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα (Ε.Π.Ι.Π.) διέπονται από τον Κανονισμό (EE) αριθ. 1151/2012.
Ως ονομασία προέλευσης νοείται η ονομασία που ταυτοποιεί ένα προϊόν :

Δευτέρα, 14 Μάρτιος 2016 21:51

Έκτακτη ενίσχυση σε κτηνοτρόφους

Γράφτηκε από τον

Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκο Μπόλαρη, η Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Λεπτομέρειες εφαρμογής του κατ’ εξουσιοδότηση Καν. (ΕΕ) 2015/1853 της Επιτροπής για τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης σε κτηνοτρόφους».

Ένας χρόνο πριν, στις 7 Μαρτίου 2015, είχαμε αναγγείλει την κακή είδηση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση διεκδικεί την επιστροφή των 425 εκατ. ευρώ του πακέτου Χατζηγάκη ως παρανόμως καταβληθέντων στους αγρότες μας στις αρχές του 2009 για την εσοδεία του 2008. Κακές καιρικές συνθήκες είχε επικαλεστεί τότε η ελληνική κυβέρνηση και με δανεισμό με την εγγύηση του δημοσίου κατέβαλε στους αγρότες μας τη γενναιόδωρη ενίσχυση.

Τρίτη, 08 Μάρτιος 2016 22:47

Νέο μοντέλο χρηματοδότησης από την Τράπεζα Πειραιώς

Γράφτηκε από τον

Νέα πρωτοβουλία για την αξιοποίηση των επενδυτικών κεφαλαίων ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, ΠΕΙΡ-7,47% παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο μοντέλο χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων.
Το σχέδιο «Αναπτυξιακή Τραπεζική» αποτελεί μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στη στοχευμένη και συντονισμένη αξιοποίηση επενδυτικών κεφαλαίων και εξειδικευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων, εγχώριων και ευρωπαϊκών.

Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2016 21:01

Οι αγρότες έφυγαν Τα βάσανα παραμένουν

Γράφτηκε από τον

Βουνό τα προβλήματα των αγροτών, αλλά κραυγαλέο και το έλλειμμα πολιτικού συντονισμού του αγώνα που ξεκίνησαν από τα μέσα Γενάρη, όταν μαζεύτηκαν στις πλατείες των χωριών πριν αποκλείσουν δρόμους και τελωνεία. Τα πολλά μπλόκα δεν κατάφεραν να συντονιστούν, αντέδρασαν καθυστερημένα στην πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο, οι πολιτικές και χωροταξικές διαφοροποιήσεις  ήταν ορατές δια γυμνού οφθαλμού, ενιαία στρατηγική σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα δεν κατέστη δυνατό να συμφωνηθεί, προστέθηκε και το μείζον πρόβλημα του προσφυγικού, οπότε…

Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2016 22:43

Μέχρι πέρυσι μαζί μας στα τρακτέρ, τώρα κρύβεται ο κ. Τσίπρας

Γράφτηκε από τον

Καταπέλτης ο Γ. Τερζής στην κινητοποίηση των αγροτών με τον αποκλεισμό της Εφορίας το πρωί της Πέμπτης. Στο πλευρό των αγροτών γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές και έμποροι του Κιλκίς.

 

Δεν ήταν ακριβώς το μέγα πλήθος και το μέγα πάθος στην διαμαρτυρία των αγροτών του Κιλκίς, που συνεπικουρούμενοι από γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, λογιστές και εμπόρους απέκλεισαν την είσοδο της Δ.Ο.Υ. Κιλκίς από τις 10.30 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τη μία το μεσημέρι. Το παραδέχτηκε ο ίδιος ο ομιλητής – εκπρόσωπος των αγροτών Γιώργος Τερζής όταν είπε, «Σήμερα έπρεπε να ήμασταν εδώ πολλοί, πολύ περισσότεροι από όσοι είμαστε» στη συμβολική, όπως την χαρακτήρισε,  φραγή της Εφορίας.

Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2016 14:32

Επείγουσα ανακοίνωση Δασαρχείου Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ενημερώνουμε όλους τους επενδυτές των προγραμμάτων ΔΑΣΩΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΓΑΙΩΝ, ότι εκδόθηκε η με Αριθ. Πρωτ.: 37092/10-2-2016 (ΑΔΑ: ΩΦΧ446ΨΧΞΧ-6Ν9) εγκύκλιος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., η οποία  αφορά τη διαδικασία Υποβολής Δήλωσης Εφαρμογής ΜΕΤΡΟΥ 221 «ΠΡΩΤΗ ΔΑΣΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΓΑΙΩΝ», σύμφωνα με την οποία θα πρέπει όλοι οι επενδυτές που έχουν ήδη εντάξει στο Μέτρο αυτό αγροτεμάχια που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης της υπηρεσίας μας, να υποβάλουν για το έτος 2015 στο ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ, σε έντυπη μορφή, τις  σχετικές δηλώσεις εφαρμογής, οπωσδήποτε μέχρι τις 29-2-2016.
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την παραλαβή των εντύπων των δηλώσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Δασαρχείο Κιλκίς, οδός 21ης Ιουνίου 207, 3ος όροφος, τηλ. 2341022400, αρμόδιος υπάλληλος κος Χρήστος Ρακιτζόπουλος.

Τετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2016 22:36

Στο Σύνταγμα και αγρότες του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Με Ι.Χ. και λεωφορεία θα μεταβούν στην Αθήνα την Παρασκευή αγρότες του ν. Κιλκίς για να συμμετάσχουν στην πανελλαδική διαμαρτυρία που αποφασίστηκε στη συνάντηση της Νίκαιας, όπου και συμμετείχε αντιπροσωπεία τους .
Οι αγρότες μας παραμένουν στα μπλόκα των Ευζώνων και της Δοϊράνης όπου πραγματοποιούν δις της ημέρας (μεσημέρι και βράδυ) τρίωρους αποκλεισμούς.

Τετάρτη, 03 Φεβρουάριος 2016 20:53

Oι 16 επιχειρήσεις του Κιλκίς που συμμετείχαν στην Agrotika

Γράφτηκε από τον

Συνολικά 16 επιχειρήσεις του νομού Κιλκίς συμμετείχαν στα πλαίσια της Agrotika 2016.  Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ευχαριστεί τις επιχειρήσεις αυτές που συμμετείχαν  στην έκθεση, στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας/ΠΕ Κιλκίς και για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή της είτε με τα προϊόντα τους είτε με έντυπο υλικό.
«Ευελπιστούμε και την επόμενη φορά να  έχουμε και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις μαζί μας. Εμείς προσπαθούμε με τους υπαλλήλους μας και με όσα μέσα διαθέτουμε να προωθούμε τα προϊόντα που παράγονται στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιατί πιστεύουμε ότι είναι αξιόλογα και μοναδικά στο είδος τους και υποσχόμαστε να είμαστε πάντα δίπλα στις επιχειρήσεις, αρωγοί στην προσπάθειά τους» αναφέρει ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννης Αναστασιάδης.  

Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2016 20:00

Κλείνουν και οι Εύζωνοι με πολύωρο αποκλεισμό

Γράφτηκε από τον

Οι Εύζωνοι, ένα από τα εμβληματικά τελωνεία της χώρας, κάποτε το μεγαλύτερο χερσαίο και τώρα ένα από τα τρία σημαντικότερα μαζί με τους Κήπους και τον Προμαχώνα, ακολουθεί την τύχη των υπολοίπων. Από χθες αναμενόταν να ενταθεί ο αποκλεισμός του με 12ωρο μπλοκάρισμα και στα δυο ρεύματα.