Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017, 7:57:22 πμ

Αγροτικά νέα

Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2016 20:35

Τράπεζα Πειραιώς: Στήριξη 680 εκατ. ευρώ στην οικονομία

Γράφτηκε από τον

Χρηματοδοτική στήριξη ύψους 680 εκατ. ευρώ έχει προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς σε 170 συνεταιρισμούς και αγροτικές επιχειρήσεις την τελευταία τριετία μέσω των δράσεων συμβολαιακής γεωργίας.
Τα σχήματα που έχουν χρηματοδοτηθεί δίνουν δουλειά σε 17.000 παραγωγούς, απασχολούν 14.000 εργαζομένους, ενώ δημιουργούνται 57 διαφορετικά προϊόντα.
Ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής εξάγεται σε 73 χώρες, με την αξία των προϊόντων που διατίθενται στο εξωτερικό να φτάνει στα 1,35 δισ. ευρώ.

Σάββατο, 30 Ιανουάριος 2016 20:28

Κλείνουν τα σύνορα οι αγρότες του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες του νομού Κιλκίς, που από το βράδυ της Παρασκευής κλείνουν και τις δυο συνοριακές εισόδους-εξόδους της χώρας.

Οι αγρότες μετέφεραν πλέον τα τρακτέρ και τον αγώνα τους στα δυο Τελωνεία, Ευζώνων και Δοϊράνης, αυξάνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση για απόσυρση του ασφαλιστικού και φορολογικού σχεδίου της.

Με αφορμή την προκλητική δήλωση που εξέδωσε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ν. Κιλκίς σε σχέση με τη σύσκεψη του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ για τη διατήρηση του επιδόματος των παραμεθορίων περιοχών ο Σύλλογος Αγροτοκτηνοτρόφων ν. Κιλκίς θεωρεί υποχρέωσή του να επισημαίνει ότι:
Ο αγώνας των αγροτών του ν. Κιλκίς και όλων των αγροτών της χώρας δεν υποκινείται ούτε από κόμματα ούτε από θεσμικά κέντρα εξουσίας.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και σε εορταστικό κλίμα από την Εταιρία SANIDAS στο ξενοδοχείο «Παρυφές» (Γρίβα – Γουμένισσα) η φιλική εκδήλωση με θέμα «Γνωρίστε την αγορά της Βουλγαρίας-Προωθήστε τα προϊόντα σας». Κύριος ομιλητής και τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο κος Ivan Bakalski, έμπορος και καλλιεργητής βιολογικών αρωματικών φαρμακευτικών φυτών από τη Βουλγαρία – στενός συνεργάτης της εταιρίας SANIDAS.

Ο Επιμορφωτικός, Λαογραφικός, Πολιτιστικός σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στις 01/02/2016, στην Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Τρύφωνος (κουρμπάνι), που είναι ο προστάτης των αμπελουργών.

Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2016 08:57

Με τα τρακτέρ στα τελωνεία οι αγρότες του Κιλκίς σήμερα

Γράφτηκε από τον

Από τη Δευτέρα συγκεντρώνονται στον κόμβο του Κιλκίς προς Θεσσαλονίκη και στο γήπεδο Πολυκάστρου και θα αποφασίσουν που θα κατευθυνθούν με πιθανότερο ενδεχόμενο τα δυο τελωνεία Ευζώνων και Δοϊράνης. Συντάσσονται με τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό τους καθεστώς. Μαζική συμμετοχή στη συγλέν5ρωση προετοιμασίας που οργανώθηκε την Παρασκευή στα γραφεία της Ένωσης με περισσότερους από 100 αγρότες.

Κυριακή, 17 Ιανουάριος 2016 19:32

Βγαίνουν τα τρακτέρ ΚΑΙ στους δρόμους του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Συντάσσονται με τον πανελλαδικό αγώνα που εξαγγέλθηκε ήδη με πορείες και μπλόκα οι αγρότες του ν. Κιλκίς. Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, ημέρα έναρξης των δυναμικών κινητοποιήσεων που θα κορυφωθούν κατά τόπους με μπλόκα (π.χ. Κόμβος Κερδυλλίων, Προμαχώνας, Γυψοχώρι Πέλλας κ.α.)  οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού θα κατέλθουν με τα τρακτέρ τους στους δρόμους του Κιλκίς διαμαρτυρόμενοι για το φορολογικό και ασφαλιστικό τους καθεστώς, τα οποία όπως υποστηρίζουν, τους οδηγούν στην εξαθλίωση και τον αφανισμό.

Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2016 19:50

Γη σε αγρότες και κτηνοτρόφους με χαμηλό ενοίκιο

Γράφτηκε από τον

Σάρκα και οστά παίρνει το σχέδιο της κυβέρνησης για την παραχώρηση γης του Δημοσίου σε αγρότες και κτηνοτρόφους, έναντι προνομιακού τιμήματος.
Το σχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προβλέπει την ενοικίαση αγροτικών εκτάσεων και ακινήτων έναντι μισθώματος που θα προκύπτει σε συνάρτηση με την οικονομική απόδοση των καλλιεργειών ή των γεωργικών μονάδων, ώστε να είναι βιώσιμες, σύμφωνα με το Έθνος.

Τρίτη, 05 Ιανουάριος 2016 21:55

Ενστάσεις μέχρι 18 Ιανουαρίου με άδηλη έκβαση

Γράφτηκε από τον

Το «μπάχαλο» με τα προσωρινά δικαιώματα οδηγεί χιλιάδες παραγωγούς και του ν. Κιλκίς στις «πύλες» όπου υπέβαλαν τις δηλώσεις τους για να υποβάλλουν αυτήν την φορά ενστάσεις. Παρότι η σχετική ανακοίνωση του ΟΠΟΕΚΕΠΕ εκδόθηκε εντός του  Δεκεμβρίου, το σύστημα αποδείχτηκε προβληματικό άλλη μια φορά και ουσιαστικά ξεκίνησε η λειτουργία του από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου με την προθεσμία να εκπνέει στις 18 Ιανουαρίου.

Τετάρτη, 30 Δεκέμβριος 2015 20:34

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις νέες αμπελοφυτεύσεις

Γράφτηκε από τον

Από την Π.Ε. Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αριθμ. 6208/142241 (ΦΕΚ 2833/Β/23-12-2015) θεσπίζονται τα αναγκαία συμπληρωματικά μέτρα σχετικά με τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις για το έτος 2016.