Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017, 1:12:51 πμ

Αγροτικά νέα

Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2016 21:41

Με τη νέα χρονιά στους δρόμους οι αγρότες

Γράφτηκε από τον

Στη συνάντηση της Λάρισας μεταξύ των εκπροσώπων των 90 μπλόκων που αποφάσισαν κινητοποιήσεις πανελλαδικά στις 23 Ιανουαρίου 2017 ήταν εκ μέρους  των αγροτών της Παιονίας ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης.
«Από εκείνη την ημέρα και την απόφαση που λάβαμε τα 90 μπλόκα να βγούμε στους δρόμους εμείς στην Παιονία ξεκινήσαμε σειρά επισκέψεων και προετοιμασίας της δικής μας κινητοποίησης. Φυσικά από τότε δεν άλλαξε τίποτε παρά την προσπάθεια του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  να φανεί διαλλακτικός και δήθεν αν ζητά διάλογο.

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 και ώρα: 18.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς (Δημαρχείο Κιλκίς) θα πραγματοποιηθεί από τη ΝΟΔΕ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κιλκίς ενημερωτική εκδήλωση για θέματα που απασχολούν τους αγρότες και θα γίνει ανάλυση για  το ασφαλιστικό  των αγροτών.

Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2016 21:27

«Έβρεξε χρήμα» χθες σε 12.000 αγρότες μας

Γράφτηκε από τον

Κράτησε το λόγο του ο Αποστόλου, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, και από χθες το απόγευμα της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου πιστώθηκαν οι λογαριασμοί των δικαιούχων της ενιαίας ενίσχυσης αγροτών.

Οργή προκάλεσαν στους αγρότες όσα ανέφερε στη Βουλή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου τον οποίο ευθέως κατηγορεί ως ψεύτη ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης. Μάλιστα προσκαλεί τους αγρότες του νομού σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Ο ν. Κιλκίς και η Παιονία έκαναν “σεφτέ” στις φετινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις καθώς ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Παιονίας το Σάββατο προέβη την εναρκτήρια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που σε πανελλαδικό επίπεδο έχει εξαγγελθεί για την περίοδο μετά τις γιορτές.

Στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, έφτασαν στις 12 το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου Παιονίας, Νομού Κιλκίς.

Οι αγρότες ξεκίνησαν τον συμβολικό αποκλεισμό στις 12:30 μέχρι και τις 15.00, αλλά «εφόσον κριθεί απαραίτητο θα ανοίγουμε για την αποσυμφόρηση ενδεχόμενης κίνησης», τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου τους, Θωμάς Καρυπίδης. Τελικά οι αγρότες αποχώρησαν από το τελωνείο στις 14:00.

Κυριακή, 27 Νοέμβριος 2016 18:48

Πληρωμές για «Βιολογική Κτηνοτροφία»

Γράφτηκε από τον

Ανακοινώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ότι έχει προωθηθεί προς εκκαθάριση στον ΟΠΕΚΕΠΕ η κατάσταση πληρωμής των δικαιούχων  της Δράσης 1.2 ΄΄Βιολογική Κτηνοτροφία΄΄ του Νομού Κιλκίς. Οι καταστάσεις περιλαμβάνουν τα ονόματα 3 δικαιούχων και η συνολική  αξία του καταβαλλόμενου ποσού ανέρχεται  στα  14,562.92 ευρώ.

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ.  Π.Ε. Κιλκίς ενημερώνει ότι με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα υψηλής παθογονικότητας γρίπης των πτηνών (Η5Ν8) σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενημερώνουμε τους κατόχους οικόσιτων πουλερικών ότι ισχύουν τα εξής:

Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2016 20:37

«Στο σκαμνί» και πάλι οι αγρότες

Γράφτηκε από τον

Στο ίδιο έργο θεατές… Κάπως σαν τις αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκινούν κάθε  Χειμώνα. Ένα χρόνο αργότερα κινείται ο νόμος αρχικά με προανάκριση και στη συνέχεια με παραπομπή σε δίκη για «παρακώλυση συγκοινωνιών». Κι ας ηχούν ακόμα οι προεκλογικές εξαγγελίες του  βασικού κυβερνητικού εταίρου, του ΣΥΡΙΖΑ, ότι  θα σταματήσει την ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων.

Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2016 22:00

Πληρωμές για το πρόγραμμα «Βιολογική Γεωργία» του 2013

Γράφτηκε από τον

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ενημερώνει τους δικαιούχους παραγωγούς και κάθε ενδιαφερόμενο ότι την Τετάρτη 23/11/2016 θα αναρτηθούν στον πίνακα ανακοινώσεων της Δ.Α.Ο.Κ ΠΕ Κιλκίς η Αναλυτική Κατάσταση Πληρωμής Δικαιούχων Βιοκαλλιεργητών έτους 2013 και  η Κατάσταση Απορριπτόμενων της Δράσης 1.1 ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να ενημερωθούν σχετικά.