Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019, 7:41:29 μμ

Αγροτικά νέα

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 21:26

Παρέλασαν τα βάσανα των αγροτών

Γράφτηκε από τον

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου είναι ένας γενναίος υπουργός. Και μόνο επειδή είχε την τόλμη να έρθει και να συζητήσει επί τρεις ώρες με 200 περίπου αγρότες του Κιλκίς το βράδυ της Παρασκευής 23 Μαρτίου, του αξίζει ο δημόσιος έπαινος. Και για έναν ακόμη λόγο: Τρία χρόνια νωρίτερα ως αντιπολίτευση είχε ξανάρθει στο Κιλκίς και, όπως εισαγωγικά ομολόγησε αυτοσαρκαζόμενος, "όσα είπα τότε τα βρίσκω μπροστά μου".

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 21:13

Ο αγρότης βρίσκει στήριξη στην Τράπεζα Πειραιώς

Γράφτηκε από τον

Ο αγροδιατροφικός τομέας βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία έχει επιλέξει την ολιστική προσέγγιση του χώρου και τον υποστηρίζει πλήρως, καθώς όραμά της αποτελεί η ολοκληρωμένη ανάπτυξή του.

Ακόμα μία μεγάλη διάκριση για τη Φάρμα Κουκάκη ΑΕ σε διεθνή διαγωνισμό. Η Μακεδονική γαλακτοβιομηχανία επικράτησε ανάμεσα σε όλες τις Ελληνικές συμμετοχές στην κατηγορία όπου διαγωνίστηκε (The Business of the Year Award with Turnover of €0-25m) κατακτώντας την πρώτη θέση και τον τίτλο του National Winner.

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 14:47

Σε ημερίδα στα Γιάννενα η οικογένεια ΛΥΚΑ

Γράφτηκε από τον

Στα Ιωάννινα βρέθηκε η οικογένεια Λύκα, της γνωστής βιομηχανίας γαλακτοκομικών προϊόντων του νομού μας, σε ημερίδα για την προστασία της φέτας, στην οποία συμμετείχε προσκεκλημένος από τους διοργανωτές και ο εκδότης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, Κώστας Τερζενίδης.

Το ΥΠΑΑΤ γνωστοποιεί ότι υπογράφηκε η τροποποίηση της πρόσκλησης του Μέτρου 4 (Σχέδια Βελτίωσης) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020: «Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού», Υπομέτρο 4.1: “Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις”, Δράση 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και Δράση 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος».

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 20:51

Σύριζα: Ιδού το έργο μας στη γεωργία

Γράφτηκε από τον

Ενόψει της επίσκεψης και ομιλίας στο Κιλκίς του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου την Παρασκευή 23 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει το έργο της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα.
Το απόγευμα πριν την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση ο κ. Αποστόλου θα επισκεφτεί τη ΒΙ. ΠΕ. Σταυροχωρίου και ειδικά τη Βιομηχανία παραγωγής ζυμαρικών «EURIMAC».

Το Κέντρο Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κιλκίς σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: "ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ", την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 18:00 – 20:30 στο Επιμελητήριο Κιλκίς.

Την εναρμόνιση της στρατηγικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ανάδειξη και διατήρηση του γενετικού υλικού ποικιλιών αμπέλου και την κατοχύρωση πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού, με την καθοδήγηση των αμπελοκαλλιεργητών για νέες φυτεύσεις, με οδηγό την ελληνική αμπελοποικιλότητα, ζητεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τον Υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου.

Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον υλοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το Ιδιωτικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Κεχαΐδου (ΙΚΕΠ) σε συνεργασία με την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΕΑΣΘ), με θέμα:

«Η Αγροτική Επιχειρηματικότητα στην Παιονία», το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 και ώρα: 13:00 – 15:00, στο Ξενοδοχείο Παρυφές στη Γρίβα Παιονίας, η συμμετοχή των αγροτών της περιοχής ήταν καθολική.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία του ΙΚΕΠ Κεχαΐδου και της ΕΑΣΘ να τους ενημερώσουν για θέματα που τους αφορούν άμεσα, με τρόπο οργανωμένο και έγκυρο. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση, ερωτήσεις του κοινού και μπουφέ.

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 19:34

Το Πάσχα σφάζουν τ' αρνιά κι από Μάη τους κτηνοτρόφους!

Γράφτηκε από τον

Πέρυσι τέτοιο καιρό η τιμή του πρόβειου γάλακτος ξεπερνούσε τα 100 λεπτά - κατά περίπτωση στους μεγάλους παραγωγούς έφτανε μέχρι και τα 108 λεπτά. Φέτος η τιμή ύστερα από συνδυασμένη "επίθεση" των εταιρειών μεταποίησης έπεσε και από τα 90 και κυμαίνεται μεταξύ 75 και 85 λεπτών! Προσεγγίζει δηλαδή την τιμή του εισαγόμενου από την Ιταλία γάλακτος!