Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017, 4:22:43 μμ

Αγροτικά νέα

Σήμερα, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, ολοκληρώνεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2016, ύψους περίπου 770.000.000 ευρώ σε 567.000 δικαιούχους, όπως έχει ανακοινωθεί, επιστρέφοντας στην ομαλή ροή του προγραμματισμού των πληρωμών. Οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει το κινητό τους τηλέφωνο στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2016, θα λάβουν ειδοποίηση για την πληρωμή τους μέσω SMS.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) έχει καθιερώσει την 15η Οκτωβρίου σαν ημέρα κατά την οποία εορτάζεται και αναδεικνύεται η Γυναίκα της Υπαίθρου.
Με βάση τα στοιχεία από το Παγκόσμιο Ίδρυμα Κορυφής για τις Γυναίκες ισχύουν τα εξής:
Οι αγρότισσες αποτελούν πάνω από το ¼ του παγκόσμιου πληθυσμού.

Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η απόφαση που αναφέρει το πως θα κατανεμηθούν τα κονδύλια της αναδιάρθρωσης αμπελώνων για την περίοδο 2016 - 2017. Η εν λόγω απόφαση είχε προαναγγελθεί στις 9/9/2016 από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκο Μπόλαρη.

Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2016 19:42

Π. ΤΑΤΣΗΣ: Καλή ποιοτικά η σοδειά για το ξινόμαυρο Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον

Μια διαφορετική άποψη από τα στοιχεία που καταγράψαμε πριν από δυο εβδομάδες για τον τρύγο στην ποικιλία του ξινόμαυρο της Γουμένισσας και την αρνητική του πορεία λόγω των βροχοπτώσεων παρουσιάζει ο γνωστός αμπελουργός-οινοποιός της Γουμένισσας Περικλής Τάτσης.

H Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής με τη δέσμευσή της για ολοκληρωμένη στήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας, μέσω της θυγατρικής της Πειραιώς Leasing, ανέπτυξε πρόγραμμα χρηματοδότησης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που είναι εγκατεστημένες ή δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια.

Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2016 20:42

Δηλώσεις συγκομιδής για σταφύλια οινοποίησης

Γράφτηκε από τον

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Κιλκίς ενημερώνει πως οι κάτοχοι των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση, υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του Υπ.Π.Α.Α.Τ. δηλώσεις συγκομιδής για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους.

Τρίτη, 13 Σεπτέμβριος 2016 22:33

Καταστροφικές οι βροχές για το ξινόμαυρο της Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον

Οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις της περασμένης εβδομάδας και οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν είχαν καταστροφικές επιπτώσεις στα ρουμπίνια της αμπελοοινικής ζώνης της Γουμένισσας, το ξινόμαυρο και τη νεγκόσκα, τις ευαίσθητες ποικιλίες από τις οποίες παράγεται ο Οίνος Ονομασίας Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητος (ΟΠΑΠ) «Γουμένισσα».

Δευτέρα, 12 Σεπτέμβριος 2016 21:35

Πληρωμή και ενστάσεις για «Βιολογική Γεωργία»

Γράφτηκε από τον

Από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ανακοινώνεται ότι έχει προωθηθεί προς εκκαθάριση στον ΟΠΕΚΕΠΕ η κατάσταση πληρωμής των δικαιούχων  της Δράσης 1.2 ΄΄Βιολογική Κτηνοτροφία΄΄ του Νομού Κιλκίς. Οι καταστάσεις περιλαμβάνουν τα ονόματα 3 δικαιούχων και η συνολική  αξία του καταβαλλόμενου ποσού ανέρχεται  στα  15.074.94 ευρώ.

Μέχρι τέλους του χρόνου θα πραγματοποιηθούν προκηρύξεις σε σημαντικής χρηματοδοτικής βαρύτητας μέτρα του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 κινητοποιώντας πόρους της τάξης των 1,5 δις € που μπορούν να αποτελέσουν την ατμομηχανή για μια νέα αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική ύπαιθρο και ειδικά στον αγροτικό τομέα, ανέφεραν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και ο Γενικός Γραμματέας  Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης.

Δευτέρα, 29 Αύγουστος 2016 19:22

Ζητούν επιστροφή ενισχύσεων του 2013!

Γράφτηκε από τον

«Κεραυνός εν αιθρία» για δεκάδες αν όχι εκατοντάδες καπνοπαραγωγούς του νομού. Στα τέλη Ιουλίου και με επίδοση από αστυνομικό όργανο  του σχετικού εγγράφου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προσκαλούνται να επιστρέψουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο κράτος, ποσά που έλαβαν ως ενίσχυση ύστερα από τις δηλώσεις ΟΣΔΕ έτους 2013!