Σφάλμα
  • XML Parsing Error at 1:347. Error 9: Invalid character

epaggelmatikos-katalogos-kilkis

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 19:41
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σιτάρι: 23 λεπτά στο «χέρι»

koumpina
Να και μια θετική εξέλιξη σε ένα τομέα ιδιαίτερα κρίσιμο για την οικονομία του νομού. Ο θερισμός των σιτηρών εξελίσσεται ικανοποιητικά, όπως σε υψηλά επίπεδα κινείται και η τιμή του προϊόντος. Αποδόσεις 300 κιλών δεν είναι σπάνιες, τουλάχιστον σε εκείνες τις καλλιέργειες που ο αγρότης εφάρμοσε όλες τις καλλιεργητικές φροντίδες κι όχι απλά για να εισπράξει την επιδότηση.
Από την άλλη πλευρά οι βροχές δεν προκάλεσαν σοβαρές ζημιές, εξαιτίας της αργής ωρίμανσης του καρπού, λόγω των κλιματικών – καιρικών συνθηκών που επικράτησαν την Άνοιξη.
Η τιμή του σκληρού κινείται περί τα 23 λεπτά, και 20 λεπτά δίνουν «στο χέρι» πάντα οι έμποροι. Είναι και αυτή, η άμεση πληρωμή δηλαδή μια ακόμα διαφορά από το περσινό απαράδεκτο καθεστώς, όταν οι παραγωγοί παρέδιδαν εν λευκώ ή σε εξευτελιστική τιμή (κάτω και από τα 10 λεπτά) τη σοδειά τους και πολλοί πληρώθηκαν τελικά αυτήν την τιμή.
Στο παιχνίδι9 της άμεσης πληρωμής εισήλθε και η Ένωση Κιλκίς που συγκεντρώνει για λογαριασμό των παραγωγών τα στάρια. Προαιρετικά ο παραγωγός μπορεί να επιλέξει άμεση πληρωμή σε τιμή παραπλήσια της ισχύουσας στο ιδιωτικό εμπόριο ή να πληρωθεί ύστερα από συνολική δημοπρασία του προϊόντος, συνήθως σε υψηλότερη τιμή μετά το πέρας του θερισμού.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Προσθήκη σχολίου

Τα στοιχεία με αστερίσκο (*) είναι απαραίτητα

Ελφωτ

Βρείτε μας στο Facebook

Πρόγραμμα TV

Τελευταία Βίντεο

Loading Player...

Ο Καιρός στο Κιλκίς

An error occured during parsing XML data. Please try again.

Copyright © 2006-2012 Eidisis.gr - Η ενημερωτική πύλη του Κιλκίς. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου, όπως επίσης και η αναδημοσίευση φωτογραφίας επιτρέπεται μόνο μέ έγγραφη άδεια του εκδότη. Designed by Νικος Τερζενίδης.