Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 10:09:00 πμ
Σάββατο, 13 Μαΐου 2017 20:39

Θα βρέξει βιο-χρήμα από τον Ιούνιο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μέχρι το τέλος Ιουνίου 2017 θα καταβληθούν όλες οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς πληρωμές στους βιοκαλλιεργητές του Κιλκίς και όσων νομών δεν καταβλήθηκαν ακόμα, δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης  Τσιρώνης στη Βουλή, απαντώντας το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Μαίου σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Γεωργαντά.


Ο κ. Τσιρώνης  αναγνώρισε το βάσιμο του αιτήματος όπως το ανέπτυξε ο κ. Γεωργαντάς καθώς οι πληρωμές αυτές δεν αφορούν μόνο στο προσδοκώμενο εισόδημα των βιοκαλλιεργητών, αλλά και στην κάλυψη των αυξημένων δαπανών εκμετάλλευσης των βιοκαλλιεργειών. Είναι ζωτική ανάγκη να πληρώνονται στην ώρα τους, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Υπουργός.  
Ο κ. Γεωργαντάς ανέπτυξε το ιστορικό του θέματος αναφέροντας ότι οι βιοκαλλιεργητές του ν. Κιλκίς ανέμεναν την αποδέσμευση των σχετικών ποσών στο πρώτο τρίμηνο του έτους , μέχρι τώρα δεν υπάρχει ακριβής εικόνα και ενόψει των υποχρεώσεών τους ζητούν μια σαφή απάντηση για το χρόνο πληρωμής.
Ο κ. Γιάννης Τσιρώνης απέδωσε τη μη πληρωμή των Κιλκισιωτών βιοκαλλιεργητών σε καθαρά τυπική διαδικασία, και ενημέρωσε ότι ήδη εγκρίθηκε από τον κ. Χουλιαράκη η σχετική ΚΥΑ. Μέχρι τέλος του Ιουνίου θα πληρωθούν για το 2016 οι βιοκαλλιεργητές του ν. Κιλκίς, τόνισε και προσέθεσε ότι μέχρι το τέλος του έτους (2017) θα καταβληθούν και τα ποσά για το 2015 και 2016, ώστε το όλο σύστημα πληρωμών προς τους βιοκαλλιεργητές να εξισορροπήσει πλήρως. Παραλάβαμε ένα σύστημα προβληματικό, χρειάστηκε να ασχοληθούμε ακόμα για πληρωμές του 2009, του 2010 και του 2011, τόνισε ο κ. Τσιρώνης.
Στη δευτερολογία του ο κ. Γεωργαντάς ευχαρίστησε τον κ. Τσιρώνη για τη σαφή απάντηση, επισημαίνοντας ότι εφόσον έχει εγκριθεί από τον κ. Χουλιαράκη η σχετική ΚΥΑ οι πληρωμές μπορούν να γίνουν και νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση είναι θετικό που έχουμε δια στόματος του κ. Τσιρώνη ένα καταληκτικό χρόνο πληρωμών, κατέληξε.
Με την επισήμανση ότι ελπίζει να μην χρειαστεί να επανέλθει. Και την ίδια ελπίδα τρέφουν και οι βιοκαλλιεργητές του ν. Κιλκίς.