Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 4:15:20 πμ
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 21:30

Θ. Παυλίδης: Σχολιάζοντας την επικαιρότητα

Γράφει ο  Θεόδωρος Παυλίδης.

 

ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ
Όπως έγραψα σε προηγούμενο σχόλιο, στον παράπλευρο δρόμο από Μακεδονική Κεραμοποιία μέχρι στρατιωτικό αεροδρόμιο, οι ''αρμόδιοι'' εμφύτευσαν απλώς ρυθμιστικές πινακίδες τροχαίας και τις άφησαν στο έλεος του ανέμου.


Την περασμένη εβδομάδα, έβαλαν επιτέλους τσιμέντο στις βάσεις των πινακίδων χωρίς όμως να αφαιρέσουν τις σιδερόβεργες που είχαν εμπήξει αρχικά στις βάσεις για την προσωρινή στήριξη.
Έτσι αν γίνει κάποιο τροχαίο ατύχημα, οι σιδηρόβεργες, μετά βεβαιότητος θα καρφωθούν στο πλευρό του ατυχούς οδηγού ή των συνεπιβατών του.
Δεν ξέρω Μιχάλη Πέρσο αν εσύ είσαι υπεύθυνος, αλλά σε κάθε περίπτωση βάλτε εκεί κάποιον εργάτη να κόψει με σιδηροπρίονο τις εξέχουσες σιδηρόβεργες πριν είναι αργά. Και προ πάντων πριν απομακρυνθούν τα συνεργεία, διότι οσονούπω ο δρόμος τελειώνει .
ΝΟΤ: Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν παρόμοια κείμενα συμπολιτών μας που επισημαίνουν ατέλειες δημόσιων έργων ,αφορώσες την υγεία και ασφάλεια των πολιτών, τα παρακολουθούν και τα λαμβάνουν υπόψη τους Εισαγγελείς και Επιθεωρητές Δημοσίων ΄Εργων.' Ιδωμεν.!!!!

 

ΤΟ ...ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΑΓΧΟΣ
Συχνά τα βράδια, παρακολουθούμε με την γυναίκα μου την αγωνία και το μεράκι νέων παιδιών να διακριθούν ως τραγουδιστές στον γνωστό τηλεοπτικό διαγωνισμό του THE VOICE OF GRECE.
Και ενώ είναι λογικό η αγωνία και ο φόβος της αποτυχίας, να τους πλημμυρίζει με καταστροφικό άγχος, η πλειοψηφία των διαγωνιζομένων παιδιών, στις δηλώσεις που κάνει λίγο πριν το STAGE αφού πει δυο λόγια για τον εαυτό της, καταλήγει με το στερεότυπο ότι αισθάνεται αγωνία ''και δ η μ ι ο υ ρ γ ι κ ό άγχος.''
Φαίνεται ότι κάποιος ψευτοκουλτούρας, πέταξε κάποια φορά την ανοησία, την άρεσαν κάποιοι άσχετοι, ως λεκτικό σχήμα και συνεχίζουν να αναμασούν την καραμέλα.
Ναι, περί ανοησίας πρόκειται, διότι ένα άγχος πάντα είναι καταστροφικό και ποτέ δημιουργικό.

 

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
Σπάνια εκπρόσωποι Δημόσιων φορέων, απαντούν σε επισημάνσεις πολιτών που ακουμπούν θέματα της αρμοδιότητός των.
Η Αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Κιλκίς Αικατερίνα Ζιούτα Γιαννακούλα αποτελεί ευτυχή εξαίρεση. Πάντοτε απαντά σε παρατηρήσεις Δημοτών που αφορούν ζητήματα δικαιοδοσίας της.
Για παράδειγμα μετά το σχόλιό μου για το Μνημείο του Ήρωα Λοχαγού Μακρυκώστα, μου τηλεφώνησε και με διαβεβαίωσε ότι θα κάνει αυτοψία και με τους συνεργάτες της θα εξετάσουν τις δυνατότητες διάνοιξης οδού μέχρι του Μνημείου.
Περιμένουμε.

 

ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΡΓΙΑ;
Εγώ θα πω αυτό που είναι να πω και πείτε μου αν διαφωνείτε.
Την περασμένη εβδομάδα, χάλασε ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνού μας. Τηλεφώνησα τον ηλεκτρολόγο και μου είπε ότι θάρθει την επομένη γιατί έχει πολύ δουλειά. Κατανοητό και τον περιμέναμε. Αμ... δε. Δεν φάνηκε όλη μέρα.
Τηλεφώνησα τον δεύτερο ηλεκτρολόγο. Αυτός μου είπε ότι δουλεύει εκτός νομού σε υπηρεσία επιχείρησης και το βράδυ που θα ερχόταν στο Κιλκίς, θα περνούσε να τοποθετήσει τον νέο θερμοστάτη.
Μάταια αναμονή. Στο μεταξύ αρχίσαμε να ζεσταίνουμε νερό για ''κάποιο'' μπάνιο.
Σειρά είχε ο γνωστότερός μου ηλεκτρολόγος. Δεν τον είχα οχλήσει γιατί ήξερα ότι πάντα έχει πολύ δουλειά και δεν έχει χρόνο για έναν ...θερμοστάτη. Σημειωτέον ότι κουβαλάει τρία κινητά τηλέφωνα. Του κάκου. Δεν απαντούσε σε κανένα τηλέφωνο. Σκέφτηκα τον υδραυλικό τάδε φίλο μου και του τηλεφώνησα. ''Δυστυχώς φίλε μου είμαι συνταξιούχος και δεν δουλεύω πιά'' ήταν η απάντησή του.
Απογοήτευση!!! Δεν ήξερα τι να κάνω. Άρχισα να τηλεφωνώ σε φίλους μου για να μου υποδείξουν έναν ηλεκτρολόγο-υδραυλικό.
Τελικά ύστερα από υπόδειξη φίλου μου κάλεσα έναν τεχνίτη, ο οποίος όμως ήρθε το απόγευμα της επομένης και μέσα σε δέκα λεπτά άλλαξε τον θερμοστάτη, πήρε το... τριαντάρι του και έφυγε.
Την ίδια ώρα, όλες οι καφετέριες του Κιλκίς ήταν γεμάτες από ....ανέργους νέους. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν έχουμε στην Ελλάδα ανεργία. Ερωτώ όμως, γ ι α τ ί έχουμε ανεργία
Η απάντηση ίσως βρίσκεται στην απάντηση του τελευταίου ηλεκτρολόγου, ο οποίος, με διαβεβαίωσε παρουσία της συζύγου μου, όταν είπε σε νεαρό να ρθεί να δουλέψει μαζί του για 20 ευρώ την ημέρα (και με ΙΚΑ παρακαλώ) πετάχθηκε η μητέρα του και είπε:-'' Για 20 ευρώ την ημέρα εγώ δεν αφήνω τον γιό μου να ρθεί σε σένα. Θα του δίνω εγώ τα 20 ευρώ.''
Τα σχόλια δικά σας.

 

ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ
Ρε παιδάκι μου τόση πρεμούρα για την προστασία του προσώπου του τέως Πρωθυπουργού Σημίτη, δεν μπορώ να την κατανοήσω.
Επίσημα το ΚΙΝΑΛ και μεμονωμένα όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Χριστοφιλοπούλου, Λοβέρδος κλπ) βγάζουν μαχαίρι σε όποιον τολμήσει να βάλει στο στόμα του τον Σημίτη. (Μεταξύ μας και κάποια στελέχη της Ν.Δ)
Μα δεν είναι ο Σημίτης που αποκλήθηκε από πρωθυπουργό της Ν.Δ ''Αρχιερέας της Διαπλοκής;'' Δεν είναι ο Σημίτης που ο Τράγκας στις εκπομπές του από το πρωί μέχρι το βράδυ τον αποκαλεί με το ίδιο προσωνύμιο; Δεν είναι ο Σημίτης που οι Υπουργοί του καταλήστεψαν το Ελληνικό Δημόσιο και ο ίδιος -τάχα;- δεν είχε χαμπάρι;
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Σημίτης τα ήξερε όλα και τα παραήξερε. Ή τουλάχιστον τα άκουγε, αλλά δεν έδειξε κ α ν έ ν α ενδιαφέρον για την διερεύνηση και τιμώρηση των ενόχων
Ακόμα ηχεί στα αυτιά μου η απάντησή του, όταν κάποιοι προφανώς του υπενθύμιζαν, το τι ακουγόταν για τον υπουργικό του περίγυρό.
- ''Όποιος έχει στοιχεία, να πάει να τα καταθέσει στον Εισαγγελέα.''
Λες και η πρόληψη και πάταξη της διαφθοράς δεν ήταν καθήκον δικό του, αλλά μόνο του Εισαγγελέως.

 

ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΟΦΕΛΗΘΗΚΕ;
Ως νομικός, πολύ καλά γνωρίζω ότι η ποινική ευθύνη, δεν είναι οικογενειακή. Δεν είναι κληρονομική. Βαρύνει αποκλειστικά το πρόσωπο που διέπραξε το αδίκημα.
Διερωτώμαι όμως: Ο υιός Παπαντωνίου που δεν κατηγορείται για τις χοντρές μίζες του πατέρα του, δεν γνώριζε τίποτε γι’ αυτές; Δεν είχε ακούσει ποτέ τίποτε σχετικό;
Και προ πάντων: Δεν ωφελήθηκε καθόλου από αυτές;
Απλώς διερωτώμαι. Γιατί τουλάχιστον δέκα (10) ευρώ από τα κλεμμένα, ήτανε δικά μου.
Και αληθινά σας λέω, δεν ανέχομαι έναν τέτοιο γιό, να μου τον σερβίρουν ως υποψήφιο βουλευτή. Και χρυσός να είναι.

 

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
Δεν θα το πιστέψετε, αλλά είναι απολύτως αληθές.
Γνωστή μου κυρία, έκανε απλή αίτηση σε Γερμανικό φορέα και την περασμένη εβδομάδα πήρε 2700 ευρώ ,ως επίδομα για το τέκνο που γέννησε στην Γερμανία το 1967!
Επικοινώνησα με αυτόν που έκανε τα “χαρτιά'' της και ο άνθρωπος με διαβεβαίωσε ότι πράγματι όσες Ελληνίδες μάνες γέννησαν στην Γερμανία, δικαιούνται επίδομα τέκνου, ανεξαρτήτως αν περάσανε 40 και 50 χρόνια.
Γιατί λοιπόν τα χρήματα αυτά να τα φάει το Γερμανικό Δημόσιο;
Εμπρός ελληνίδες μάνες, σπεύσατε να διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας, ιδιαίτερα στις δύσκολες σημερινές ημέρες, από Κράτος που στο κάτω κάτω δεν έφαγε λίγα χρήματα από τις σάρκες των Ελλήνων.