Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 1:50:51 μμ
Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017 20:13

Θεόδωρος Παυλίδης: Το σχόλιό μας

ΕΥΓΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ ΓΙΟΒΑΝΟΥΔΗ
Τα συγχαρητήρια Τάσο Γιοβανούδη  για την λεπτομερή παρουσίαση που μας έκανες του Ναού Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς. Είχαμε ανάγκη ενημέρωσης για το ιστορικό αυτο θρησκευτικό μνημείο.
Επειδή όμως λες ότι είσαι ερασιτέχνης ερευνητής και μας καλείς να συμπληρώσουμε κάποια κενά σου, παρέχω και εγώ την εξης πληροφορία σχετικά με το Ναό.


   Όταν στην πρώτη Δημαρχεία Αμανατίδη ήμουν Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς (νομίζω 1994) ήρθε στο Κιλκίς απο την ΙΣΤ' Εφορία Βυζαντινών Αχαιοτήτων, ο αείμνηστος αρχαιολόγος  Σωτήρης Κίσσας, ο οποίος κατέγραψε και φωτογράφησε με κάθε λεπτομέρεια το εσωτερικό του Ναού (εικόνες μία-μία,τέμπλο κολώνες, αμβωνας,γυναικονήτης κλπ) Με είχε καλέσει για συντροφιά και όλη την μέρα σχεδόν  ήμουν μαζί του.
   Όπως με πληροφόρησε ο Κίσσας,η δουλειά αυτή είχε ξαναγίνει απο την Υπηρεσία και για λόγους λεπτομερέστερου αρχείου, ξαναφωτογραφήθηκαν όλες οι εικόνες,ώστε εάν γινόταν μια κλοπή ή πυρκαγιά, να μπορούσαν να αντικατασταθούν.
  Μαλιστα απο κείνη την ημέρα μου έμεινε αλησμόνητο και το εξης περιστατικό. Κατά την φωτογράφηση διέκρινα στην οροφή, εικόνα με κυριλλικά γράμματα. Επειδή αυτά παρέπεμπαν σε Βουλγάρους,μισοαστεία μισοσοβαρά είπα στον Κίσσα, πριν φωτογραφηθούν να σβύσουμε τα βουλγάρικα. Ο άνθρωπος έμεινε με το στόμα ανοιχτό  και με επέπληξε αυστηρά
  ---" Μα τι είναι αυτά που λέτε κ. Παυλίδη. Αυτά είναι η ιστορία του τόπου."
 Συνειδητοποίησα την ανοησία μου και έκτοτε δεν εισηγούμαι παρόμοια πράγματα, ούτε για αστεία.

 ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (16-3-2017),η γνωστή Βίκη του Ακη (Τσοχατζόπουλου) φέρεται να δήλωσε ότι γνωστό μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ της ζήτησε ........δανεικά.
  Σου λέει ο άνθρωπος,τόσα και τόσα κλέψατε,δέστε και σε μας κανένα "δανεικό" και...αγύριστο.

ΤΡΕΛΛΑ.......ΤΡΕΛΛΑ
Ομολογώ ότι δεν ήξερα πως συμβαίνουν τέτοια πράγματα στό Κιλκίς. Τελείως τυχαία , την περασμένη Δευτέρα, ώρα 8 το πρωί, πέρασα από το LIDL για ένα μικροψώνιο. Δεν ήταν που υπήρχε πολύς κόσμος. Επικρατούσε πολεμική ατμόσφαιρα. Θαρρείς και ήτανε έτοιμοι να φάει ο ένας τον άλλο.Τι γουτούρεμα (λύσσα) ήτανε αυτό;
Όταν ρώτησα την αιτία, μου είπανε ότι κάθε Δευτέρα πρωί γίνεται αυτό, γιατί το κατάστημα κάνει εκπτώσεις σε συγκεκριμένα είδη. Δεν άργησα βεβαια να το  δω και με τα μάτια μου γιατί έπειτα από λίγο που άνοιξε το μαγαζί, χύμηξαν αγριεμένοι κάποιοι και τρέξανε ολοταχώς προς την ζάχαρη διότι προιόν έκπτωσης ήτανε η ζάχαρη.
  Παναγία μου..... Ένας πήρε 300 φακελάκια του κιλού και ένας άλλος γεμίζοντας το καρότσι του ζάχαρη μάλλωνε με τον προηγούμενο, μπας και δεν θα προλάβαινε να πάρει κι αυτός. Τελικά όλοι σχεδόν πήραν απο 5-10 φακέλους.
   Έμεινα ενεός.Πρώτη φορά έβλεπα τέτοιο πράγμα και δεν μπορούσα να εξηγήσω το φαινόμενο. Πείνα δεν είναι. Έλλειψη τροφίμων δεν είναι. Πόλεμο δεν έχουμε. Τι είναι λοιπόν αυτό που κάνει τον κόσμο να συμπεριφέρεται έτσι:
  Ας το εξετάσει σοβαρά η κυβέρνηση.Δεν είναι αστείο.Ειναι ένα σοβαρότατο κοινωνικό   φαινόμενο.

ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ;
Μην πυροβολείτε τον Κοντονή. Είναι απο τους σοβαρότερους Υπουργούς της Κυβέρνησης. Τάβαλε με τους μαφιόζους του ποδοσφαίρου, την ώρα που οι προκάτοχοι του ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ τούς έγλειφαν, τους κάλυπταν ή φοβόντουσαν να αναφέρουν έστω  και το όνομά τους.
  Τσάκισε τον λωποδύτη Σώρρα, την ώρα που οι προηγούμενοι Υπουργοί δικαιοσύνης άφηναν να εκτραφεί ένα επικίνδυνο κοινωνικό φαινόμενο. Ο άνθρωπος έφτυνε την κοινωνία κατα πρόσωπο και οι αρμόδιοι φορείς έκαναν το κορόιδο. ( Κάπως έτσι ήταν και το "ας πρόσεχαν"που είπε ο ασυγχώρητος Σημίτης για το χρηματιστήριο,μη προφυλλάσοντας την κοινωνία από την εκμετάλλευση.)
   Και όσον αφορά το Κιλκίς, στη διένεξη Υπουργού-Δημαρχου αφήστε με να έχω άποψη για τα 300 χιλιάρικα του Χριστοδουλάκη (υπόθεση έργων σταδίου).
  Αν ο πολιτικός αυτός επιλύσει και το θέμα του δικαστικού Μεγάρου που ταλανίζει 30 χρόνια δικαστικούς, δικηγόρους και τον Λαό του Κιλκίς, νομίζω ότι θα έχει μια θέση το όνομά του σε έναν απο τους κεντρικώτερους δρόμους της πόλης μας.

ΑΚΡΙΒΗΝΕ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ
Ήρθε, λέει, η......... Ντόρα Μπακογιάννη στο Κιλκίς, δεν ξέρω ακριβώς για ποιό πράγμα.Έγραψαν μάλιστα οι τοπικές εφημερίδες ότι στο ραντεβού της άργησε μία ώρα περίπου. Δεν γνωρίζω το λόγο που άργησε, αλλά υποθέτω ότι θα περίμενε να πάρει μαζί της και τον Κιλκισιώτη βουλευτή που είχε στο κόμμα της και προφανώς δεν τον εύρισκε.
  Ποιός ξέρει , μπορεί να ξανασκέφτονται να κάνουν νέο κόμμα μια και δεν έπιασε το προηγούμενο. Αυτός ο Λαός μπορεί και να αρέσκεται στο κουτόχορτο.
  Αφού βρίσκονται ακόμη πολίτες που πάνε να τους ακούσουν; Και το χειρότερο; Να τους χειροκροτήσουν!