Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018, 1:25:26 πμ
Κυριακή, 09 Απριλίου 2017 21:27

Ενός λεπτού σιγή

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Του Νίκου Σιάνα. 

 

Σε ένδειξη συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων και θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη των τεσσάρων παιδιών που σκοτώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα στον Εύοσμο, η Ολομέλεια της Βουλής κράτησε ενός λεπτού σιγή. Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε να θεσμοθετηθεί υποχρεωτικό μάθημα οδικής αγωγής στα σχολεία. «Είχαμε πάλι ένα τραγικό δυστύχημα με νέα παιδιά, νομίζω πως πρέπει να αρχίσει μια συζήτηση για να θεσμοθετηθεί η υποχρεωτικότητα του μαθήματος οδικής ασφάλειας» επισήμανε μεταξύ άλλων.

Μέχρι να γίνει όμως αυτό και αν ποτέ γίνει, στον μακάβριο ο κατάλογο της χώρας μας θα προστίθενται δυστυχώς και άλλα τραγικά δυστυχήματα. Ένας κατάλογος που κάθε χρόνο δείχνει πως χάνεται μια ολόκληρη κωμόπολη, πως οι νεκροί και οι βαριά τραυματισμένοι είναι περισσότεροι από αυτούς της Γερμανίας.
Δείχνει όμως και κάτι ακόμη αυτός ο κατάλογος, πως τέτοια σοβαρά θέματα δεν αντιμετωπίζονται με την τήρηση ενός λεπτού σιγής, ούτε και ευκαιριακά όπως τον κάνουν και μόνο χάριν της τηλεθέασης τα Μ.Μ.Ε. Σαφώς και επιβάλλεται η παιδεία στην συμπεριφορά μας, όμως αυτό δεν αρκεί μόνο, γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν και οι νόμοι.  Το ερώτημα είναι αν αυτοί εφαρμόζονται και εάν η Πολιτεία έχει τη θέληση να παρεμβαίνει όταν αυτοί δεν τηρούνται. Δεν χρειάζεται νομίζω πολύ κόπος για να διαπιστώσει κανείς εάν οι νόμοι τηρούνται.
Το βλέπουμε καθημερινά με τον τρόπο που οδηγούμτε, το πώς και που παρκάρουμε, με την απαγόρευση του καπνίσματος κ.τλ. Χρόνια τώρα με τον ερχομό της Άνοιξης και των χελιδονιών και των πελαργών, έρχονται και τα πάσης φύσεως δίτροχα με τις πειραγμένες εξατμίσεις, με συνετούς και ασυνείδητους αναβάτες, που διασχίζουν μαρσάροντας και οδηγώντας επικίνδυνα στο Πολύκαστρο, προκαλώντας πολλές φορές και την ίδια την αστυνομία
Μια τέτοια πρόκληση είχαμε και την ημέρα της Εθνικής Επετείου λίγο πριν την παρέλαση από έναν τέτοιον αναβάτη που έκανε τη δική του «παρέλαση» οδηγώντας τη μηχανή του πάνω σ’ έναν τροχό, αγνοώντας προκλητικά το περιπολικό της αστυνομίας που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στη Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το ζήτημα με τις μηχανές ήρθε πολλές φορές στο παρελθόν και στο δημοτικό συμβούλιο, δυστυχώς η κατάσταση κάθε χρόνο παραμένει η ίδια.  Το "γιατί" θέλω να πιστεύω το ξέρουμε όλοι και δεν είναι μόνο θέμα παιδείας, ούτε ενός λεπτού σιγής.
Υ.Γ.: Υπάρχουν και κάποιοι υπερήλικες (αλήθεια ποιος τους ανανεώνει τα διπλώματα) και παρ’ ότι δεν μπορούν καλά καλά να περπατήσουν, επιμένουν να οδηγούν. Επίσης στην περιοχή μας κυκλοφορούν και κάποια αυτοκίνητα τα οποία από πλευράς συντήρησης βρίσκονται σε τρισάθλια κατάσταση.  το κωμικοτραγικό είναι πως έχουν και σφραγίδα από ΚΤΕΟ!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο Απρίλης και τα σημάδια του στην Ιστορία Πυρρίχεια »