Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, 5:11:58 πμ
Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 22:36

Ο Λευκός Καπνός… που μαύρισε τις ψυχές μας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Δημήτρη
Ιωαννίδη.

 

Από την εποχή της διακυβέρνησης των Σαμαρά-Βενιζέλου περιμέναμε «λευκό καπνό» από τις διαπραγματεύσεις με την τότε <τρόικα> της τότε Κυβέρνησης. ΄Επρεπε να περάσουν 3 ολόκληρα χρόνια από τότε, τα 2 με τη  σημερινή Κυβέρνηση, να αλλάξουν το όνομα των διαπραγματευτών (θεσμοί πλέον και όχι τρόικα), να φεσωθεί ο ελληνικός λαός 80 και πλέον δις ευρώ, να πληρώσουμε ακόμη και τα γ…ξενοδοχειάτικα στο Χίλτον των θεσμών (είπαμε μην ακούσω για τρόικα) για να βγει ο λευκός καπνός των διαπραγματεύσεων και να μαυρίσει την ψυχή μας, τις ψυχές ολόκληρου του ελληνικού λαού.  Και, λέω να μαυρίσει γιατί δε βρίσκω μια πιο ήπια, πιο μαλακή λέξη που να αποδίδει την πραγματικότητα, την τραγικότητα που καλείται να βιώσει και να πληρώσει ο ελληνικός λαός με την υπογραφείσα συμφωνία και το λευκό καπνό «ανοθρώσκοντα». Και βγαίνουν και πανηγυρίζουν «Θεέ μου». Ελλάδα ζήσε το μύθο σου!!!


Με τις συντάξεις να φέρνουν φτερά και να χάνονται από 800 έως 1000 ευρώ το χρόνο σε βάθος 3/ετίας
Με τις υπέρογκες αυξήσεις ελευθεροεπαγγελματιών,μικροεπαγγελματιών, αγροτών κ.ά. που  ωθούν τους περισσότερους σε αλλαγή επαγγέλματος (και που να πάνε οι άνθρωποι και τι δουλειά να κάνουν;), αλλά, και στην φοροδιαφυγή και τη μαύρη εργασία.
Με την ισοπέδωση και τη δραματική μείωση του αφορολόγητου (μιλάνε για 5600ευρώ νομίζω), που θα επιβαρύνει ακόμη και οικογένειες με 5 η 6χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Μιλάμε για τέτοια επιδρομή κατά δικαίων και αδίκων. Κι όλα αυτά από μια αριστερή Κυβέρνηση που πανηγυρίσαμε για την εκλογή της και μετράμε τώρα τις πληγές μας. Λες και δεν μας έφταναν οι πληγές που μας άφησαν οι προηγούμενοι με τις αναρίθμητες περικοπές τους (πάντα για το καλό μας που λέει και το τραγούδι).
Ο Πρωθυπουργός μας στον κόσμο του, να μιλά για success story, και οι υπουργοί του να έχουν κάνει «γαργάρα» τα όσα κατά καιρούς έχουν εκστομίσει στα τηλεπαράθυρα αλλά και στη Βουλή, με πιο χαρακτηριστικό αυτό που είπε ο σύντροφος και ομοϊδεάτης οπαδός του ΠΑΟΚ ότι θα παραιτηθεί αν κατέβη έστω και 1(ένα) ευρώ το αφορολόγητο από τα 9100 που ήταν. Μα στο μισό το κατέβασες σύντροφε, τι άλλο περιμένεις να παραιτηθείς παρ όλο που σ αγαπάμε σαν δηλωμένο Παοκτσή.
Σ’ ένα προηγούμενο φύλλο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ της 19ης Απριλίου είχα γράψει για τον ψεύτη βοσκό, τώρα πρέπει να περιγράψω έναν παραμυθά που ξεκούφανε και το Άντερσεν κι το δικό μας Αίσωπο που έβαζε να μιλούν και τα ζώα. Τι να πεί κανείς, όταν μετά από όλα αυτά τα δεινά που επεφύλαξαν στον ελληνικό λαό και οι προηγούμενοι και οι σημερινοί να τολμούν να μιλούν για επιτυχείς διαπραγματεύσεις και έξοδο από την κρίση. Τώρα, οι σημερινοί, συνέλαβαν και τη φαεινή και άκρως διαφωτιστική ιδέα των αντίμετρων, δηλαδή, για κάθε ευρώ που μας κόβουν οι δανειστές, θα μας το επιστρέφει ο κ.Τσίπρας κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.                                                                                                                                                                         
Οι άνθρωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου.
ΖΟΥΝΕ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΟΥΣ. Venseremos!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Υπόθεση εργασίας Ανδρέας Μακρίδης :Αναμένοντας... »