Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, 9:14:14 μμ

Αρθρογραφία

Η ιστορία στάθηκε μέχρι στιγμής φειδωλή στην προβολή της μαζικής και γενναίας συμμετοχής των Κιλκισιωτών στο πολεμικό προσκλητήριο της πατρίδας, μέσα από τις τάξεις κυρίως του 13ου  και του 67ου Συντάγματος,  για την προάσπιση της από την ιταλική επίθεση τον Οκτώβριο του 1940.

Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2016 23:02

Το θέατρο του παράλογου

Γράφτηκε από τον

Μπορεί να φανταστεί κανείς τις προσλήψεις στα νοσοκομεία ή στα σχολεία να παγώνουν επειδή δεν συγκροτήθηκε το ΑΣΕΠ; Μπορεί να φανταστεί κανείς την Αστυνομία να κατεβάζει τα ρολά επειδή δεν συγκροτήθηκε η Αρχή Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων; Μπορεί να φανταστεί κανείς το Χρηματιστήριο να σταματά να λειτουργεί επειδή δεν συγκροτήθηκε Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;

Τετάρτη, 02 Νοέμβριος 2016 21:07

Γιώργος Φραγγίδης : Οι μάσκες έπεσαν

Γράφτηκε από τον

Τώρα που πέρασαν αρκετές μέρες από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και οι εξελίξεις τρέχουν, μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε μερικές πιο ψύχραιμες διαπιστώσεις. Όσαν ειπώθηκαν εκεί, έφεραν μπροστά στα μάτια του πλέον καλοπροαίρετου δημοκρατικού πολίτη μια αδήριτη πραγματικότητα:

Αυτές τις ημέρες κάθε χρόνο, το Ελληνικό Έθνος γιορτάζει. Γιορτάζει συγκεκριμένα γεγονότα, γιορτάζει συμβολισμούς και το σπουδαιότερο… γιορτάζει το ιστορικό κληροδότημα του ηρωισμού. Βρισκόμαστε στο έτος 1940. Οι δυνάμεις του Άξονα προελαύνουν κατά μήκος της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Παρασκευή, 28 Οκτώβριος 2016 21:14

H σκοτεινή τέχνη

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη

 

"Το ξέρετε ότι ένα πακέτο τσιπς περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από ένα μήλο;"
Η παλιά διαφήμιση της επιτυχημένης ελληνικής εταιρείας, δεν έλεγε ψέμματα. Αν έλεγε, θα μπορούσε άλλωστε να είχε δεχθεί μηνύσεις από καταναλωτικές οργανώσεις, ή και παρέμβαση απ' το υπουργείο Υγείας. Είναι υγιεινά λοιπόν τα πατατάκια; Κάθε άλλο. Απλώς το μήλο, δεν περιέχει σχεδόν καθόλου βιταμίνη C, κι ακόμα και τα τσιπς το ξεπερνούνε, έστω και σε αμελητέα ποσότητα.

Κυριακή, 23 Οκτώβριος 2016 18:29

Καζαντζίδης: Η φετινή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Γράφτηκε από τον

To Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης προς το ελληνικό καταναλωτικό κοινό για την χρονική περίοδο Οκτωβρίου 2016 – Aπριλίου 2017.
Oι φετινές τιμές είναι ιδιαίτερα αυξημένες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περσινές, καθώς η τιμή εκκίνησης είναι τα 92 λεπτά το λίτρο, πολύ αυξημένη σε σχέση με την τιμή που έκλεισε τον Μάιο του 2016 που ήταν 64-66 λεπτά το λίτρο. Η τιμή εκκίνησης πέρσι ήταν 85 λεπτά το λίτρο. Φέτος, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης αυξήθηκε κατά 50% σε σχέση με την περσινή χρονιά (από 0,23 σε 0,28 €. Αύξηση 0,05 € ανά λίτρο). Το γεγονός αυτό θα πλήξει ακόμη περισσότερο την τσέπη των νοικοκυριών, σε συνδυασμό με τις φορο-ληστρικές επιδρομές από άλλους φόρους (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, Τέλη κυκλοφορίας, τιμές ειδών πρώτης ανάγκης κτλ.) που ήδη απορροφούν εξολοκλήρου το ήδη πενιχρό εισόδημά τους.

Σαν εκπαιδευτικός που υπηρέτησα για 40 περίπου χρόνια την εκπ/ση στη χώρα μας, αλλά, και στο εξωτερικό δεν θα μπορούσα να παρακολουθήσω από μακριά αυτά που συμβαίνουν τελευταία στο χώρο, (έχω γράψει κατά καιρούς) αλλά, και ειδικότερα στην εκπ/ση των Προσφυγόπουλων. 

Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η εκπαιδευτική διαδικασία για εκατοντάδες προσφυγόπουλα, σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, μεταξύ αυτών και στην Κεντρική Μακεδονία. Η πρώτη μέρα στο σχολείο για όλα αυτά τα παιδιά ήταν μια μικρή δόση «κανονικότητας» στην πλέον «μη κανονική» ζωή τους.

Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2016 20:57

Αναστάσιος Αμανατίδης :ΤΟ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΛΚΙΣ

Γράφτηκε από τον

Επικράτησε τα γεγονότα της τετραετίας 1936 – 1940 της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά να αναφέρονται ότι έγιναν ‘’επί Μεταξά’’.
Επί Μεταξά, λοιπόν, διορίσθηκε στο μικτό Γυμνάσιο Κιλκίς, η πρώτη γυναίκα γυμνάστρια!

Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2016 20:56

Ο καλύτερος φίλος του σκύλου;

Γράφτηκε από τον

Πριν παρεξηγηθώ για τον τίτλο, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως το άρθρο δεν τίθεται εναντίον των τετράποδων φίλων του ανθρώπου αλλά στην προσπάθειά μου να αναδείξω ένα μόνιμο πρόβλημα της πόλης μας. Ζώ σε μια περιοχή στην οποία σε έκταση δύο οικοδομικών τετραγώνων υπάρχουν τον τελευταίο χρόνο δεκατρία σκυλιά.