Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, 5:10:08 πμ

Αρθρογραφία

Με αιωρούμενο τον κίνδυνο της γραφικότητας για ακόμη μία φορά νοιώθω την ανάγκη να υπενθυμίσω για την θεσμοθετημένη από χρόνια πραγματοποίηση εκδηλώσεων για την Υγιεινή και Ασφάλεια των Εργαζομένων την ίδια τελευταία του Οκτώβρη εβδομάδα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πριν ολοκληρώσω το άρθρο έψαξα για ακόμη μία φορά την ανακοίνωση πραγματοποίησης, το πρόγραμμα για την Ελλάδα και  το θέμα της στις ιστοσελίδες του Ευρωπαϊκού Κέντρου, του Υπουργείου Απασχόλησης και του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.

Σάββατο, 25 Οκτώβριος 2008 07:01

Αυτονόητο...

Γράφτηκε από τον

Σ’ αυτή τη χώρα έχουμε συνηθίσει να διεκδικούμε το αυτονόητο.
Γιατί, πως αλλιώς  δικαιολογείται το γεγονός, ότι σ’ ένα νομό με τρεις εισόδους-εξόδους της χώρας, κάποιοι ανεγκέφαλοι των Αθηνών επέλεξαν να τον αφήσουν εκτός του καθεστώτος των παραμεθορίων;

Σάββατο, 25 Οκτώβριος 2008 06:43

28 δισ. με κανόνες

Γράφτηκε από τον

Παρά τις διαβεβαιώσεις του οικονομικού επιτελείου ότι εκτός της ελληνικής οικονομίας είναι θωρακισμένο και το τραπεζικό σύστημα, χρειάζονται τελικά να δεσμευτούν 28 δισ. ευρώ για τη στήριξη των τραπεζών. Εχει τελικά πρόβλημα το σύστημα ή αποφασίστηκε λόγω της κρίσης απλώς να ενισχυθούν κάποιες τράπεζες;

Τρίτη, 21 Οκτώβριος 2008 10:50

Ω …τσεκούρ!

Γράφτηκε από τον

Τη μεγάλη κουβέντα την είπε ο δικηγόρος, γραμματέας στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κιλκίς, Δημήτρης Μακρής: «Ο κόσμος ανέχεται την φτώχεια, ανέχεται την ανεργία, ανέχεται πολλά…αλλά δεν ανέχεται ηθικές παρεκτροπές…»
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που μετά το Βατοπέδιο και την κάλυψη που προσέφερε στους υπουργούς του ο Κ. Καραμανλής ξεκίνησε η χωρίς σταματημό κατρακύλα της Ν.Δ.  Διότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει από ηγετικά καπρίτσια. Όπως ας πούμε: «Ο Καραμανλής δεν αλλάζει υπουργούς, ούτε κάνει ανασχηματισμό υπό πίεση».

Κυριακή, 19 Οκτώβριος 2008 05:26

Κλειστά σχολεία

Γράφτηκε από τον
Όσο αποτρόπαιη είναι η εικόνα μιας Πολιτείας που δεν εξασφαλίζει στους νέους της τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης, τόσο αποτρόπαιη είναι η εικόνα των κλειστών σχολείων για «ψύλλου πήδημα». Αν λείπουν καθηγητές, αν στοιβάζονται τα παιδιά σε ακατάλληλες αίθουσες, αν λείπουν τα βιβλία, αν δεν υπάρχουν εργαστήρια, αν….και δεν φιλοτιμούνται οι των Αθηνών και του Κιλκίς οι κυβερνήτες να καλύψουν τις ανάγκες και να επιλύσουν τα προβλήματα αυτά, τότε ΝΑΙ στις καταλήψεις μήπως και συνετιστούν οι αυτουργοί.
Παρασκευή, 17 Οκτώβριος 2008 09:52

Ας διαλέξουν

Γράφτηκε από τον
Στην Ευρώπη των 15 ποτέ δεν υπήρξαμε οι πλούσιοι. Προτελευταίοι και πίσω μας μόνο η Πορτογαλία.  Αλλά είχαμε κι ένα πλεονέκτημα. Το κόστος ζωής στην Ελλάδα ήταν χαμηλότερο από εκείνο των πλουσιότερων χωρών.
Παρασκευή, 17 Οκτώβριος 2008 09:49

Χρήστος Ανδρεανίδης : Σήμανση Οδών

Γράφτηκε από τον
Τα ερεθίσματα των τελευταίων ετών από την σήμανση οδών είναι συνεχή αλλά άναρχα αρχειοθετούνται στην σκέψη μου. Αφορμή για να ανατρέξω σε αυτό το αρχείο και να προσπαθήσω να περιγράψω ιεραρχώντας τα στάθηκε η εξωφρενική θέση που επανατοποθετήθηκε πινακίδα STOP από την αριστερή πλευρά σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης χωρίς γραμμές στο οδόστρωμα στην γωνία κάθετης συνάντησης με άλλο δρόμο διπλής κατεύθυνσης. Αξιοθαύμαστο είναι ότι σε κανέναν από τους δύο τεμνόμενους πολυσύχναστους δρόμους δεν υπάρχει STOP. Πρότεινα στους αρμόδιους την κατά 90ο περιστροφή της υπάρχουσας λανθασμένης πινακίδας στέλνοντας και φωτογραφία.
Παρασκευή, 17 Οκτώβριος 2008 09:32

Παραμεθόρια Κοροϊδία

Γράφτηκε από τον
Αν έβγαινε η κυβέρνηση και μετά παρρησίας έλεγε πως οι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι του Κιλκίς δεν θα λάβουν επίδομα παραμεθορίων περιοχών, διότι δεν νοείται παραμεθόρια περιοχή σε απόσταση 30 και πενήντα χιλιομέτρων από τη δεύτερη μεγαλούπολη της χώρας, θα το καταλαβαίναμε.
Και όντως, το επίδομα αυτό θα είχε λογική να παρέχεται ως ενίσχυση σε εκείνους που υπηρετούν σε δυσπρόσιτες περιοχές όπως π.χ. στην Κάρπαθο, στο Τρίγωνο του Έβρου, στο Άργος Ορεστικό, στη Γαύδο κ.ο.κ
Παρασκευή, 17 Οκτώβριος 2008 09:11

Η λογική του κέρδους

Γράφτηκε από τον
Στον καταραμένο τόπο, Μάη μήνα βρέχει… Και στον αποπροσανατολισμένο κόσμο φιλελεύθεροι και νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί κάνουν εθνικοποιήσεις για να σώσουν τις οικονομίες τους….
Τρία τρισεκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει η αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης των πολιτών προς τις τράπεζες και των τραπεζών προς τις τράπεζες.
Παρασκευή, 17 Οκτώβριος 2008 09:02

Λόγος και αντίλογος

Γράφτηκε από τον
Ένα σχόλιο του συνεργάτη μας Κώστα Πινέλη από τη μόνιμη στήλη του “Κατά ριπάς” σχετικά με τις αμοιβές στο υποθηκοφυλακείο Κιλκίς προκάλεσε την αντίδραση της διεύθυνσης του Υποθηκοφυλακείου, η οποία μας έστειλε την ακόλουθη απάντηση, την οποία  ευχαρίστως και ως έχει δημοσιεύουμε: