Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017, 2:38:45 πμ

Αρθρογραφία

Τετάρτη, 05 Ιούλιος 2017 10:43

Λευτέρης Παυλίδης : Προτεραιότητα στους πεζούς.

Γράφτηκε από τον

Διαβάζω σήμερα σε τοπική εφημερίδα τις εξαγγελίες του Δημάρχου μας αναφορικά με τα έργα ανάπλασης του κεντρικότερου δρόμου της πόλης μας. Ο Δήμαρχος πιστεύει πως αυτή θα είναι η προσωπική σφραγίδα που θα αφήσει στο Κιλκίς (και όχι άδικα).

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς την περασμένη Τετάρτη 28 Ιουνίου είχα ετοιμάσει για να υποβάλλω δυο ερωτήσεις προς τη διοίκηση του δήμου.

Γράφει 

ο Κώστας Θεοδωρίδης. 

 

Με αφορμή το δημοσίευμα,  της 21.6.2017, που αφορά  το «ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΙΡΟΣΚΙ 2017»   στην τοπική εφημερίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ  και ανατρέχοντας για λίγο στο ιστορικό της διοργάνωσης, έχω να εκφράσω τις παρακάτω πολύ απλές σκέψεις, αλλά έντονες  ενστάσεις μου  για το θέμα να παρουσιαστεί μια απλή παραδοσιακή εκδήλωση παρασκευής πιροσκί στο χωριό Ευκαρπία ως «μνημόσυνο ή δεξίωσης μνημοσύνου» για τα αμέτρητα θύματα από τη θηριώδη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Παρασκευή, 30 Ιούνιος 2017 18:48

Ηρωίνη

Γράφτηκε από τον

Η υπόθεση του πλοίου Noor 1 και οι πολιτικές προεκτάσεις που έχει προσλάβει με τις κατηγορίες εναντίον του Πάνου Καμμένου, γυρνάει την μνήμη μας στα 1989, όταν ολόκληρη η ελληνική κοινωνία διχαζόταν απ' το σκάνδαλο Κοσκωτά. Ήτανε τότε, που ένας σωματοφύλακας του απατεώνα επιχειρηματία, ο Βασίλης Μαμανέας, είχε καταγγείλει πως ο Ανδρέας Παπανδρέου δωροδοκείτο απ' τον Κοσκωτά με κούτες πάμπερς γεμάτες χαρτονομίσματα. Θυμάται κανένας τη συνέχεια;

Η γραία Πολυξένη Κοκκινίδου από την Κορομηλιά,  κλασική Τσάρκαλισσα (το σωστό είναι Τσάλκαλισσα, δεν ξέρω πως επικράτησε απ’ αρχής το ρ έναντι του λ στο χειρισμό της γλώσσας), ήταν από τις πρώτες μου ιατρικές ‘πελάτισσες’.

Παρασκευή, 30 Ιούνιος 2017 18:41

Παύλος Σιλβιστόπουλος : Προοδευτικό κέντρο

Γράφτηκε από τον

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι εκλογές στη Γαλλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο με τις ελληνικές εξελίξεις στο χώρο του κέντρου? Πολλοί θα ισχυριστούν ότι οι συγκρίσεις είναι ατυχείς και ότι δεν αφορούν  πρόσωπα και  καταστάσεις στο “καθ' ημάς Ισλάμ”.

Πέμπτη, 29 Ιούνιος 2017 21:10

Συμβασιούχοι και πελατειακό κράτος

Γράφτηκε από τον

Όταν πρωτοεκλέχθηκα Βουλευτής το 1996, είχε ήδη ψηφιστεί και άρχισε να εφαρμόζεται ο νόμος 2190/1994, ο γνωστός ως νόμος Πεπονή, που καθιέρωνε ένα αδιάβλητο σύστημα προσλήψεων στον Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Πέμπτη, 29 Ιούνιος 2017 21:08

Αναστάσιοs Αμανατίδηs :Το Κιλκίς κάποτε

Γράφτηκε από τον

…Μάνα, είπεν ο Κώτσιον ασ’ό Παλιό, όλ’ εγεννέθαν να ευφτάν’ ε έναν δουλείαν, εγώ πα εγένουμ’νε οδηγός!

Σημαντικό και κομβικό για τη πορεία της Κεντροαριστεράς το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που πραγματοποιείται 30 Ιουνίου .
Αυτό το Συνέδριο θα αποφασίσει  τον οδικό χάρτη για το ιδρυτικό Συνέδριο του νέου φορέα.

Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 22:50

Τασος Ναούμης:Αφελείς και επιτήδειοι

Γράφτηκε από τον

Πολλές  φορές η συμπεριφορά των ανθρώπων δεν υπακούει τους κανόνες της λογικής.  Οι φήμες έλεγαν ότι θα γίνει ισχυρός σεισμός  στις  15.00 (που δεν έγινε) και μετά στις 17.00 (που δεν έγινε ) και μετά στις  18.00 (που επίσης δεν έγινε).  Οι κάτοικοι της Λέσβου επηρεασμένοι από  τον ισχυρό σεισμό, που ταρακούνησε το νησί τους  δυο ήμερες νωρίτερα, πίστεψαν αυτήν την φημολογία και  παρέμειναν φοβισμένοι  σε ανοικτούς χώρους για να προστατευτούν.