Κυριακή, 27 Μαΐου 2018, 11:04:45 πμ

Αρθρογραφία

Τώρα που το θέμα του ονόματος της  γείτονας  χώρας είναι επίκαιρο νομίζω ότι είναι σκόπιμο να δούμε πως φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση.  Με το παρών  άρθρο  ίσως μπορέσουμε να καταλάβουμε πως έφτασε η γειτονική  βόρεια περιοχή να γίνει Κράτος και «Έθνος»   .

Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018 23:13

Εσύ, πρώτα ο Θεός, θα πιάσεις τα ογδόντα πέντε...

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη..

 

Ο χρόνος επιβίωσης πάντα ενδιέφερε τους ανθρώπους, όλων των εποχών, όλων των κατηγοριών, όλων των βαλαντίων, επωνύμων αλλά και ανωνύμων! Το διαισθανόμουν εγώ ως ιατρός κατά την εξέταση γι’ αυτό και φρόντιζα πάντα να έχω έναν καλό λόγο, για το μέχρι που μπορεί να φτάσει βιολογικά ο οργανισμός ενός τον οποίο εξέταζα, την ώρα που έπιανα τον σφυγμό του και ζύγιζα τις αντοχές του.

Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018 23:11

Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Ανέστης Σπυρίδης, Ρευματολόγος. 

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια χρόνια αυτοάνοση, φλεγμονώδης , προοδευτική και συστηματική νόσος. Η συχνότητά της είναι 0,67% επί του γενικού πληθυσμού και προσβάλλει 3 φορές συχνότερα τις γυναίκες από τους άνδρες. Η μέση ηλικία έναρξης των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας είναι 35 με 55 έτη.

Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018 23:10

Δύο γάϊδαροι μάλλωναν σε ξένη αχυρώνα

Γράφτηκε από τον

Του Νίκου Σιάνα.

 

Πιστεύω πως η παραπάνω φράση ταιριάζει απόλυτα σ’ αυτά που ακούσαμε και είδαμε από τις οθόνες μας την επόμενη ημέρα του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης.
Η απρόσμενη μεγαλειώδης, συγκλονιστική και ακηδεμόνευτη λαοσύναξη αποσυντόνισε τα δύο γαϊδ… συγνώμη κυβέρνηση και λοιπά κόμματα ήθελα να πω. Δεν το περίμεναν, ξαφνιάστηκαν, τάχασαν, είχαν σχεδόν πειστεί πως οι Έλληνες γονάτισαν.

Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018 23:09

"Στην μακεδονική γλώσσα"

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη. 

 

Ο ρόλος ενός αρθρογράφου που πηγαίνει κόντρα στο κοινό περί δικαίου αίσθημα είναι άχαρος. Κάποιοι θα σπεύσουν να τον χαρακτηρίσουν “προδότη”. Κάποιοι άλλοι “γραφικό”. Κάποιοι τρίτοι, μπορεί και να σκεφτούν υπόγειες διαδρομές του, εξαρτήσεις, οικονομικές απολαβές. Το πιο εύκολο είναι να σιωπήσει. Το δικαιούται όμως;

Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018 22:32

Μάκης Ιωσηφίδης : Νώντας ο Μακεδονομάχος

Γράφτηκε από τον

Ο Νώντας γεννήθηκε στη Σαλονίκη το 1977 και μεγάλωσε στα πούπουλα. Κολέγια, γλώσσες, σπουδές στας Ευ

ρώπας και…και …και… Μεγάλωσε σε ένα ωραίο πατριωτικό και χριστιανικό περιβάλλον. Δεν έχει παράπονο. Από τους γονείς και τους παππούδες του πήρε σωστές αρχές.

Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018 22:25

Αναστάσιος Αμανατίδης: " Το Κιλκίς κάποτε.."

Γράφτηκε από τον

Θα πρέπει να βρισκόμασταν στα τέλη της δεκαετίας του ’70, με τον Κιλκισιακό να μάχεται γερά στην κατηγορία της Β’ Εθνικής, όπου αγωνίζονταν τότε! Διέθετε πολύ καλή ομάδα, ίσως την καλύτερη όλων των εποχών, αλλά έπαιζε και με εξ ίσου καλές και ιστορικές ομάδες (Δόξα, Σέρρες, Καλαμαριά, Πιερικό, Βέροια, Λάρισα, Λαμία, Πανθρακικό, όπως και με άλλες λιγότερο δυνατές, όπως Αλμωπό, Μακεδονικό, Νάουσα, Εδεσσαϊκό, Γιαννιτσά, Επανωμή, Φοίνικα Πολίχνης κ.ά.). Πολλοί οι ‘μουστερήδες’ για άνοδο, οι περισσότερες ομάδες νοιάζονταν για την παραμονή, αλλά και αρκετές κινδύνευαν με υποβιβασμό

Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018 21:43

Κάντο όπως θες, όπως σ’ αρέσει!

Γράφτηκε από τον

Γράφει η Κωνσταντίνα Γεράκη.

 

Δεν σου αρέσει τίποτα από το σήμερα, φτιάξε το αύριο όπως σ΄αρέσει.
Δεν μπορείς να ανεχτείς τον εαυτό σου; άλλαξέ τον.
 
Μην αρκείσαι στα λίγα όταν είσαι φτιαγμένος για τα πολλά.

Τρίτη, 30 Ιανουάριος 2018 21:25

Για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Ξενέλης Γεώργιος. Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ν. ΚΙΛΚΙΣ.

Από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξης του ελεύθερου Ελληνικού κράτους η 30η Ιανουαρίου, εορτή των τριών Ιεραρχών, καθιερώθηκε ως η επίσημη εορτή της Ελληνικής παιδείας. Τα έργα και οι διδαχές του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Ιωάννου του Χρυσοστόμου δικαιολογούν αυτή τη σύνδεση. Η Εκκλησία τους ονομάζει "φωστήρες της τρισηλίου θεότητoς". Και η ελληνική Παιδεία τιμά τους εμπνευστές και προστάτες της σύνθεσης της ελληνικής σοφίας με τη θεία Αποκάλυψη του ευαγγελικού λόγου.

Δευτέρα, 29 Ιανουάριος 2018 21:44

Ποιος λόγος;…

Γράφτηκε από τον

Γράφει η Δέσποινα Πολυχρονίδου. 

 

Αναρωτιέμαι…! «Κοπτόμεθα» οι Έλληνες να δώσουμε όνομα στα Σκόπια από το κομμάτι το ιστορικό του Σώματος της Ελλάδας, την Μακεδονία.  Ποιο το εθνικό συμφέρον μας; Αλλά και τάχα ποιο και το δικό τους, των Σκοπιανών συμφέρον;  Ή μήπως και…