Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, 9:22:09 μμ

Αρθρογραφία

Σάββατο, 03 Δεκέμβριος 2016 20:29

Θανάσης Τσούντας

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη

Από τα ενθυμήματα
του ΔΗΜ. ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΗ

Τετάρτη, 30 Νοέμβριος 2016 21:26

Τα black μας τα χάλια

Γράφτηκε από τον

Τα μαύρα μας τα χάλια λοιπόν. Αλλά ίσως με τόση αμερικανιά που υιοθετείται από τη χώρα μας όπως τροφικές συνήθειες, τηλεόραση, καθιστική ζωή, και ψευτο-νεοπλουτισμός, τα τελευταία χρόνια, δεν χρειαζόταν μετάφραση ο τίτλος.

Του Γιώργου Φραγγίδη

 

Η χώρα χρειάζεται εθνική γραμμή για την έξοδο από τα Μνημόνια και αυτό δεν είναι ένα ακόμη ευχολόγιο. Μπορεί να γίνει πραγματικότητα εάν υπάρξουν ώριμες επιλογές τόσο από τους πολιτικούς όσο και από τους πολίτες. Εφόσον η αλλαγή πολιτικής γίνει συγκροτημένα, κοστολογημένα και με δομημένη επιχειρηματολογία, μπορεί να αλλάξει και το πλαίσιο συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές μας.

Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2016 20:40

Οι Τσινάρηδες

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη

 

Ήταν τρία αδέρφια. Αλλά πιο γνωστοί ήταν οι δύο μικρότεροι, ο Σωτήρης και ο Βαγγέλης. Ήταν από τους άκακους και αγαπητούς γειτόνους, όπως καλοί και χωρίς να δημιουργούν προβλήματα, ήταν γενικά οι Στενιμαχιώτες…

Σίγουρα θα έχετε κάπου ακούσει τον όρο αυτισμό και αυτιστικό παιδί. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια έξαρση του φαινομένου, με όλο πιο συχνά παραδείγματα  γύρω μας. Ξέρουμε όμως ποια είναι αυτά τα παιδιά, ποια είναι τα προβλήματα τους και πως τα αντιμετωπίζουμε;

Πριν από 17 χρόνια ο Δήμος Κιλκίς ξεκίνησε τη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας και τοποθέτησε τον Juanjo Corrales σαν καλλιτεχνικό διευθυντή. Ήταν η εποχή των παχιών αγελάδων όπου ο προϋπολογισμός του φεστιβάλ επέτρεπε η αμοιβή του να ήταν   ιδιαίτερα υψηλή.

Πριν από λίγο καιρό στα παγκόσμια και εγχώρια ΜΜΕ κυριάρχησε μια είδηση πως ο πήλινος στρατός της Κίνας, τον οποίο έφερε στο φως πριν από χρόνια η αρχαιολογική σκαπάνη ανατολικά της πόλεως Χσιάν, είναι εμπνευσμένη από την ελληνική τεχνοτροπία.

Κυριακή, 20 Νοέμβριος 2016 22:26

Οι Εγκληματίες

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη 

 

Ξεκίνησε τη ζωή του σαν ένας θρησκευόμενος Γερμανός. Πραγματοποίησε θεολογικές σπουδές στο Λονδίνο και το Άμστερνταμ και υπήρξε μαθητής του διαπρεπούς λουθηρανού θεολόγου Καρλ Μπαρθ. Την τριετία 1937-1940, διετέλεσε και επιθεωρητής του εκπαιδευτικού προγράμματος της ευαγγελικής θεολογικής σχολής στο Βούπερταλ. Τίποτε απ' όλα αυτά ωστόσο, δεν προϊδέαζε για τα έργα και της ημέρες του Μπέντζαμιν Λόχερ στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2016 20:24

Αναστάσιος Αμανατίδης : ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Γράφτηκε από τον

Ήταν πρωί της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 1940. Όσοι στο Κιλκίς διέθεταν ραδιόφωνο έμαθαν από τους πρώτους την συνταρακτική είδηση:
    Πόλεμος!... Οι Ιταλοί μας επιτέθηκαν στην Αλβανία…  Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους…
    Πολλοί έμαθαν τα δυσάρεστα από τα σχολιαρόπαιδα, που γύρισαν στα σπίτια τους πριν προλάβουν να μπουν  στις τάξεις τους. Το τηλέφωνο και ο τηλέγραφος στα περισσότερα χωριά ήταν εγκατεστημένα στα σχολεία.