Κυριακή, 23 Απριλίου 2017, 4:48:37 μμ

Αρθρογραφία

Πέμπτη, 08 Δεκέμβριος 2016 21:36

Τηλεοπτικές άδειες, Επεισόδιο... άγνωστον

Γράφτηκε από τον

Του Ευστάθιου
Παπαδόπουλου
Πολιτικού Μηχανικού

 

Άγνωστον ναί, όπως και με τις τύχες όλων των επεισοδίων των θεμάτων που διαχειρίζεται οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση. Ακολουθώντας τον κύριο Δημήτρη Ιωαννίδη στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, θα ήθελα να ασχοληθώ με το ζήτημα από την άλλη του πλευρά, την κοινωνική δηλαδή.

Ο ΟΗΕ καθιέρωσε από το 1985 της 5η Δεκεμβρίου ως Ημέρα Εθελοντισμού για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, για να αποτίσει φόρο τιμής στα εκατομμύρια εθελοντών που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου.

Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2016 20:45

Στην Χώρα του Φιντέλ

Γράφτηκε από τον

Κούβα -Νοέμβριος 2002- Από τις ημερολογιακές σημειώσεις του πρώην δημάρχου Κιλκίς, Αναστάσιου Αμανατίδη, μέλους του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας – ΚΕΔΚΕ -  1999 – 2003.

Σάββατο, 03 Δεκέμβριος 2016 20:29

Θανάσης Τσούντας

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη

Από τα ενθυμήματα
του ΔΗΜ. ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΗ

Τετάρτη, 30 Νοέμβριος 2016 21:26

Τα black μας τα χάλια

Γράφτηκε από τον

Τα μαύρα μας τα χάλια λοιπόν. Αλλά ίσως με τόση αμερικανιά που υιοθετείται από τη χώρα μας όπως τροφικές συνήθειες, τηλεόραση, καθιστική ζωή, και ψευτο-νεοπλουτισμός, τα τελευταία χρόνια, δεν χρειαζόταν μετάφραση ο τίτλος.

Του Γιώργου Φραγγίδη

 

Η χώρα χρειάζεται εθνική γραμμή για την έξοδο από τα Μνημόνια και αυτό δεν είναι ένα ακόμη ευχολόγιο. Μπορεί να γίνει πραγματικότητα εάν υπάρξουν ώριμες επιλογές τόσο από τους πολιτικούς όσο και από τους πολίτες. Εφόσον η αλλαγή πολιτικής γίνει συγκροτημένα, κοστολογημένα και με δομημένη επιχειρηματολογία, μπορεί να αλλάξει και το πλαίσιο συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές μας.

Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2016 20:40

Οι Τσινάρηδες

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη

 

Ήταν τρία αδέρφια. Αλλά πιο γνωστοί ήταν οι δύο μικρότεροι, ο Σωτήρης και ο Βαγγέλης. Ήταν από τους άκακους και αγαπητούς γειτόνους, όπως καλοί και χωρίς να δημιουργούν προβλήματα, ήταν γενικά οι Στενιμαχιώτες…

Σίγουρα θα έχετε κάπου ακούσει τον όρο αυτισμό και αυτιστικό παιδί. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια έξαρση του φαινομένου, με όλο πιο συχνά παραδείγματα  γύρω μας. Ξέρουμε όμως ποια είναι αυτά τα παιδιά, ποια είναι τα προβλήματα τους και πως τα αντιμετωπίζουμε;

Πριν από 17 χρόνια ο Δήμος Κιλκίς ξεκίνησε τη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας και τοποθέτησε τον Juanjo Corrales σαν καλλιτεχνικό διευθυντή. Ήταν η εποχή των παχιών αγελάδων όπου ο προϋπολογισμός του φεστιβάλ επέτρεπε η αμοιβή του να ήταν   ιδιαίτερα υψηλή.