Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017, 4:12:24 μμ

Αυτοδιοίκηση

Κυριακή, 28 Μάιος 2017 21:16

Χαλασμένα φανάρια

Γράφτηκε από τον

Συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς την Τετάρτη καθώς δυο δημοτικοί σύμβουλοι το έθεσαν μετ' επιτάσεως. Τα φανάρια στο 3ο Δημοτικό Σχολείο έχουν χαλάσει με συνέπεια το πορτοκαλί να κυριαρχεί και να περιμένουν - ταλαιπωρούνται άσκοπα οι οδηγοί.
Όποιος εντέλλεται ας φροντίσει να επιδιορθωθούν. Kανένας ...αρμόδιος δεν περνά από αυτό το σημείο για να εντοπίσει το πρόβλημα;!

Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 22:42

Καλοκαιρινές δράσεις της Βιβλιοθήκης Πολυκάστρου

Γράφτηκε από τον

Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου, του Δήμου Παιονίας επισκέφθηκε o συντονιστής της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Ε.Β.Ε.) κ. Γρηγόρης Χρυσοστομίδης. Σκοπός της επίσκεψης του ήταν να γνωρίσει τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών που συμμετέχουν στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία καθώς και τους χώρους διεξαγωγής των δράσεων και γενικότερα το χώρο όπου στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη. 

Πολυμελής αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Εθνοφυλάκων  συναντήθηκε σήμερα με το Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη στο πλαίσιο της επίσκεψής της σε σημαντικούς ιστορικούς χώρους του Δήμου Κιλκίς. 

Τα μέλη του Συνδέσμου εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στο Δήμαρχο Κιλκίς για τη φιλοξενία που τους παρέσχε η Δημοτική Αρχή καθώς και για την ικανοποιητική λειτουργία του Ιστορικού Μουσείου – Φυλακίου ''Γρηγόρης Αυξεντίου'' το οποίο αποτελεί έναν από τους πιο λειτουργικούς κρίκους επικοινωνίας και φιλίας μεταξύ Κιλκίς και Κύπρου.

Συντονισμένες δράσεις για την ανάδειξη του ιστορικού τουρισμού μνήμης υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε μια στοχευμένη προσπάθεια για την τουριστική αξιοποίηση περιοχών του λεγόμενου «Μακεδονικού Μετώπου» στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς, οι οποίες είναι πλούσιες σε μνημεία και σημεία ιστορικού και στρατιωτικού ενδιαφέροντος.

Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 και ώρα 19.00 στο Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής Διεκδίκησης Νέου Δήμου στην Π.Ε. Κιλκίς με έδρα τη Γουμένισσα, σύσκεψη αιρετών εκπροσώπων της Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας και των Τοπικών Κοινοτήτων με την προσθήκη αιρετών της Τοπικής Κοινότητας Πολυπέτρου μετά από δικό της αίτημα.
Η Συντονιστική Επιτροπή ενημέρωσε εξονυχιστικά για το ιστορικό, τις δράσεις, τις επαφές και τις δραστηριότητές της. Όρισε εξαρχής το λόγο της συγκέντρωσης:

Σάββατο, 20 Μάιος 2017 18:59

Πρόσληψη 34 ατόμων στο Δήμο Παιονίας

Γράφτηκε από τον

Την πρόσληψη με επιλογή τριάντα τεσσάρων (34) ατόμων, με σύμβαση δίμηνης χρονικής διάρκειας, ανάλογα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας, για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας και φωτισμού του Δήμου ανακοίνωσε ο Δήμος Παιονίας.
Η αναλυτική ανακοίνωση του δήμου δημοσιεύεται στο φύλλο του Σαββάτου της ΠΡΩΙΝΗΣ του Κιλκίς.
Συγκεκριμένα, η πρόσληψη αφορά 7 άτομα, ΔΕ Οδηγοί απορριμματοφόρου και ανακύκλωσης, 25 ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας- συνοδοί απορριμματοφόρου και 2 ΔΕ Ηλεκτρολόγοι.

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Γουμένισσας, υπό την αιγίδα του Δήμου Παιονίας και με τη συνέργεια της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου και της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., πραγματοποιήθηκε η επιστημονική παρουσίαση των εργασιών του
Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προστασία Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού» της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Διεπιστημονικής Συνεργασίας: «Αποκατάσταση και Επανάχρηση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων» με αντικείμενα ενδιαφέροντος το παλαιό μεταξουργείο Χρυσαλίς, 2 οικείες – οινοποιεία, 2 αστικά κτίρια της κεντρικής πλατείας και ο δημόσιος χώρος της πλατείας Θάνου Ζελέγκου.

Με σεβασμό στην ιστορική μνήμη της ημέρας, τιμήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 η 99η Επέτειος της Μάχης του Σκρα στον ομώνυμο ορεινό οικισμό της Παιονίας. Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη κ. Βησσαρίωνα.

Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 19:47

Μεγάλα έργα στην Παιονία

Γράφτηκε από τον

Σημαντικά έργα που βελτιώνουν τις υποδομές και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των δημοτών της Παιονίας μπαίνουν στη σειρά καθώς η δημοτική αρχή προγραμματίζει είτε την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ είτε προχωρεί τις διαδικασίες για δημοπράτησή τους.
Σημαντικότερο όλων από πλευράς ύψους προϋπολογισμού είναι το έργο της εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού στη Γουμένισσα. Ο Δήμαρχος Χρ.  Γκουντενούδης  εκτιμά ότι η σχετική πρότασή του δήμου, προϋπολογισμού 3,5 εκατ.  ευρώ έχει όλες τις προδιαγραφές να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ καθώς η ιστορική Γουμένισσα δικαιούται ένα έργο απολύτως απαραίτητο και συμβατό με την ανάγκη να διαφυλαχθεί το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμος Κιλκίς και η Κοινωφελής Δημοτική  Επιχείρηση Κιλκίς  (ΚΔΕΚ) ως Εταίροι της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ,  την Τρίτη 16 Μαΐου  2017 ώρα  10:00 π.μ. - 16:00 μ.μ.  και  την Τετάρτη 17 Μαΐου  ώρα 09:00 π.μ. - 15:00 μ.μ., θα πραγματοποιήσουν για τους πολίτες οι οποίοι έχουν εγκριθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Υποδομής (ΤΕΒΑ) διανομή των εξής τροφίμων:

Σελίδα 1 από 55