Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017, 6:50:45 μμ

Αυτοδιοίκηση

Σάββατο, 09 Δεκέμβριος 2017 19:08

Εργαλείο ανάπτυξης η κοινωνική επιχειρηματικότητα

Γράφτηκε από τον

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα αποτελεί μία δημιουργική διέξοδο των ανέργων στην οικονομική κρίση, με τα οφέλη της να επιστρέφουν στο κοινωνικό σύνολο. Η ανάπτυξη των  κοινωνικών επιχειρήσεων ενισχύει την τοπική οικονομία, διατηρεί συνεκτικό τον κοινωνικό ιστό, συμβάλλει στη ανάσχεση της ανεργίας και οι λόγοι αυτοί είναι επαρκείς για την ενθάρρυνση δημιουργίας τους. 

Την αμετακίνητη θέση του για την προτεραιότητα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Χαλάστρας - Πολυκάστρου ως προϋπόθεσης για τη λειτουργία των διοδίων στους Ευζώνους και  στην κάθετο της Εγνατίας οδό Ευζώνων - Μαλγάρων , επαναδιατύπωσε προς τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αρη Ξενοφό ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.

Μια νέα οργανωμένη εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Κιλκίς δέχθηκε η Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. και του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Κύριλλου και Μεθοδίου των Σκοπίων, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους κ.κ.  Αντιγόνη Ζαφειράκου, Ιωάννη Ξενίδη, Χαράλαμπο Σκουληκάρη (Unesco/lnweb) και Zoran Markov, Atanasko Babunski,  Daniela Popovska από το ίδρυμα Konrad – Adenauer – Stiftung, αντίστοιχα, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της μονάδας επεξεργασίας αστικών λυμάτων του Κιλκίς. 

Ο πρώην Δήμαρχος Γαλλικού Στέφανος Μάλγαρης ανέπτυξε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς τα επιχειρήματα που τεκμηριώνουν τη θέση του ότι η απόφαση με την οποία αυξάνεται η τιμή νερού στους καποδιστραικούς δήμους είναι άδικη και παράνομη. Και καλεί διοίκηση και συμβούλιο να την αναθεωρήσουν.

Τρίτη, 05 Δεκέμβριος 2017 23:17

Καπναποθήκες: Επειλεκτική ευαισθησία μιας ...πλευράς

Γράφτηκε από τον

Την ώρα που το Κιλκίς και ιδιαίτερα το κέντρο του ασφυκτιά από την έλλειψη χώρων στάθμευσης, η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου επέβαλε την κατάργηση του άτυπου πάρκιγκ στη νότια πλευρλά των δίδυμων καπναποθηκών.
Ο λόγος: Τα δυο κτήρια αφημένα στην τύχη τους, είναι επικίνδυνα για πεζούς και αυτοκίνητα αφού πέφτουν σοβάδες.

Ο δημ. σύμβουλος Θεόδωρος Βαφειάδης κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, στην τελευταία συνεδρίαση, τις ακόλουθες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήμ,ατος με τα αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν στα όρια του Δήμου Κιλκίς

Προτάσεις για τα αδέσποτα.

Κυριακή, 03 Δεκέμβριος 2017 20:58

Ανοιχτή επιστολή στο δήμαρχο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Κύριε Δήμαρχε,
Σας επαναποστέλλω την ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε στο φύλλο  της έγκριτης εφημερίδας των «Ειδήσεων» της 31.05.17, χωρίς να μπείτε στον κόπο να απαντήσετε, ως οφείλατε. Αυτό σημαίνει είτε πλήρη αδιαφορία στα κοινά του Δήμου σας-επιβεβαιώνοντας τις επισημάνσεις της επιστολής-ή ακόμη χειρότερα απρέπεια και μικρότητα προς δημότες που έχουν το θάρρος να επισημαίνουν τις παραλείψεις σας.

Παρασκευή, 01 Δεκέμβριος 2017 20:17

Σισμανίδης: Δεν απεντάξαμε την 21η Ιουνίου

Γράφτηκε από τον

Η έγκριση των οικονομικών αποτελεσμάτων των νομικών προσώπων του δήμου εξήχε στα θέματα ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Και πέρασαν όλα κατά πλειοψηφία με τον κ. Κώστα Ζώτο εκ μέρους της μείζονος μειοψηφία- απουσίαζαν όλοι οι σύμβουλοι της παράταξης πλην του ιδίου και του κ. Θέμη Ανθρακίδη- να ζητά εξηγήσεις γιατί δεν κατατέθηκε και το πόρισμα του ελέγχου του ορκωτού λογιστή.

Σε σειρά εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων του ποταμού Αξιού, προκειμένου να διατηρούνται τα υδραυλικά χαρακτηριστικά του, δηλαδή να συνεχίσει να θωρακίζεται αντιπλημμυρικά, προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, διαθέτοντας 1 εκ. ευρώ.

Καθυστέρησαν κοντά δυο χρόνια αλλά τουλάχιστον ήρθαν. Στις αποζημιώσεις των πληγέντων καλλιεργητών - δημοτών της Παιονίας από το προσφυγικό κύμα αναφερόμαστε που είχε αίσιο τέλος. Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ενέκρινε με απόφασή του (17 Νοεμβρίου, αρ. πρωτ. 39074) την χρηματοδότηση του Δήμου Παιονίας με 222.303,24 ευρώ υπέρ 65 δημοτών.

Σελίδα 1 από 68