Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019, 3:41:51 πμ

Αυτοδιοίκηση

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (9-12-2014)

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 14:41

Πρασινίζει κι ομορφαίνει το Πάρκο - Κήπος

Γράφτηκε από τον

"Ο Δημοτικός Κήπος - Πάρκο αλλάζει, αποκτά χρώμα και αισθητική! Στολίζεται με έλατα, θάμνους, χριστουγεννιάτικα και καλλωπιστικά φυτά.

Τα γυμνά χωμάτινα κομμάτια του πρασινίζουν, προσφέροντας ένα όμορφο θέαμα όπως σχολίαζαν χθες περίοικοι και δημότες που περνούσαν από την περιοχή.

Ο Δημοτικός Κήπος αλλάζει και τα πρώτα σπιτάκια συνθέτουν το ντεκόρ για τη μεγάλη γιορτινή διοργάνωση του 9ου Χριστουγεννιάτικου Χωριού...", τονίζει ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης.

Η επιτυχημένη λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Κιλκίς συνεχίζεται με νέα ενδιαφέροντα προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων τα οποία περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές δράσεις τοπικής και εθνικής εμβέλειας.

Τα τμήματα που μπορούν να δημιουργηθούν έχουν ως βάση τα ακόλουθα θεματικά προγράμματα:

Από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης ανακοινώνεται ότι ο Δήμος Κιλκίς, στο πλαίσιο του προγραμματισμού του για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων,  προτίθεται να εγκαταστήσει στο χώρο της πλατείας Ειρήνης ψυχαγωγική εγκατάσταση (τύπου καρουζέλ,τρενάκι,3D προσωμοιωτής) για το διάστημα από 23/12/2019 έως 01/01/2020 εφόσον εγκριθεί η παραχώρηση του κοινόχρηστου χώρου από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (4-12-2014)

Μετά από πρόσκληση του επικεφαλής του συνδυασμού «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» Κ. Αγαθόπουλου, προς τους Προέδρους των κοινοτήτων της Δημ. Ενότητας Γαλλικού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντικείμενο συζήτησης τα προβλήματα της περιοχής και η ιεράρχηση της επίλυσής των σταδιακά εν' όψη της υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού για το 2020.

Κρίνουμε ότι η εύρυθμη λειτουργία ενός Δήμου δεν εξαρτάται μόνο από την διοίκηση αυτού αλλά και από τις λειτουργίες της αντιπολίτευσης, ανταποκρινόμενη συγκροτημένα και με σοβαρότητα στον ρόλο που της έχει αναθέσει το εκλογικό σώμα. Παρόντες ήταν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού Αναστασιάδου Λένα και Σεϊτανιώτης Αλέξης.

Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2019 20:21

Εννιά χρόνια μοναξιάς εκτροχίασαν το δρόμο

Γράφτηκε από τον

Ένα θαύμα πλέον χρειάζεται για να ολοκληρωθεί εντός του συμβατικού χρόνου- τέλος 2020- το διαβόητο έργο της κατασκευής του δρόμου Νέας Σάντας-κόμβος Ασσήρου, υπολειπόμενου τμήματος της οδικής σύνδεσης Κιλκίς -Θεσσαλονίκη.
Και αναφερόμαστε σε θαύμα καθώς το υπολειπόμενο τμήμα προς κατασκευή αποτελεί το 50% περίπου του συνολικού έργου! Και ό,τι δεν κατασκευάστηκε σε οχτώμισι χρόνια - ο εργολάβος εγκαταστάθηκε τον Μάιο του 2011- πρέπει να κατασκευαστεί σε ένα χρόνο! Λειψό μάλιστα καθώς ο Χειμώνας ενέσκηψε πλέον δριμύς.

Με πνεύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς το δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας που επλήγη από τους σεισμούς, ο Δήμος Κιλκίς συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Για το σκοπό αυτό καλεί τους πολίτες να συνεισφέρουν με  είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα συγκεντρώνονται στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και από Δευτέρα 2 έως την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα.

Τα θέματα είναι:

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 13:36

Ο δήμος Παιονίας ζητά χώρους του Στρατού για αξιοποίηση

Γράφτηκε από τον

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς και ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης επισκέφθηκαν την Παρασκευή  29 Νοεμβρίου τον   διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Αμύνης (Τ.ΕΘ.Α.)  Αντιστράτηγο Αντώνιο Κονδύλη.

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η προώθηση δύο θεμάτων που αφορούν τον δήμο Παιονίας.

Σελίδα 1 από 171