Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018, 7:16:40 πμ
Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 20:50

Γκουντενούδης: Πρώτα δρόμος κι ύστερα διόδια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Έτοιμοι να βγουν στους δρόμους για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη λειτουργία σταθμού διοδίων στους Ευζώνους είναι οι κάτοικοι της παιονίας με επικεφαλής τη δημοτική αρχή. "Δεν είμαστε γενικά και αόριστα κατά των διοδίων. Αντιδρούμε επειδή τα διόδια επιβλήθηκαν  σε ένα δρόμο χωρίς προδιαγραφές αυτοκινητόδρομου, χωρίς δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση και χωρίς διαχωριστικό στηθαίο" δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης που υπενθύμισε τα δεκάδες τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν στο δρόμο από το Πολύκαστρο μέχρι τα Μάλγαρα, ιδιαίτερα στα τελευταία χρόνια με την αύξηση της κίνησης από τα Βαλκάνια και την Κ. Ευρώπη.


Η δημοτική αρχή ανέθεσε σε νομικό γραφείο της Αθήνας την προσβολή της απόφασης εγκατάστασης διοδίων στους Ευζώνους και εντός των ημερών θα κατατεθεί στον Άρειο Πάγο αίτηση ακύρωσης της απόφασης.
Ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης, ο δήμος προετοιμάζεται να κλιμακώσει τις αντιδράσεις του με σύμμαχο τους πολίτες της Παιονίας.
Υπενθυμίζουμε ότι  η κατασκευή του σταθμού διοδίων έχει ολοκληρωθεί ταχύτατα από την ανάδοχο εταιρεία και εντός των προσεχών εβδομάδων, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της "ΕΓΝΑΤΙΑ α.ε" αναμένεται η έναρξη της λειτουργίας τους.

 

Κέντρο Κοινότητας
στην Αξιούπολη

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Παιονίας που εδρεύει στην Αξιούπολη και λειτουργεί καθημερινά 8:00 – 16:00.
Το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί κοινωνική δομή με στόχο την κοινωνική ένταξη, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Οι υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας είναι η ενημέρωση των πολιτών για προγράμματα κοινωνικής προστασίας –συμπεριλαμβανομένου του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)- , η διασύνδεση τους με αυτά και η ψυχοκοινωνική υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες.
Η δομή στελεχώνεται από ένα Κοινωνικό Λειτουργό και μια Ψυχολόγο ενώ οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν σε όλους τηρώντας τις αρχές του απόρρητου και της μη διάκρισης.
Το έργο «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παιονίας», εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Κεντρικής  Μακεδονίας 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας 09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ», ύστερα από αίτηση που υπέβαλλε ο Δήμος Παιονίας.
Στοιχεία Επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Πλατεία Παύλου Μελά 1 (κτίριο Κ.Α.Π.Η – 1ος όροφος), Αξιούπολη
Τηλέφωνο: 2343033151
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παιονίας
Ιστοσελίδα: www.paionia.gov.gr»