Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019, 7:39:14 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στη δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 21 Οκτωβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα Η/Δ:

Στις 16-10-2019 ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης, μετέβη στον κόμβο του Μεταλλικού ώστε να πραγματοποιήσει επιτόπια αυτοψία αλλά και να ενημερωθεί από υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Έργα βελτίωσης – επισκευές υφιστάμενων οδοστρωμάτων Εθνικού & Επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΚΜ», Υποέργο: «Βελτίωση- επισκευή υφιστάμενων οδοστρωμάτων οδικού δικτύου Π.Ε. Κιλκίς σε τμήματα των οδικών αξόνων α) Νέα Εθνική Οδός Όρια Ν. Θεσσαλονίκης – Ν. Σάντα – Μεταλλικό - Δροσάτο (με την πρόσβαση προς Μεθοριακό σταθμό Δοϊράνης έως τα όρια Ν. Σερρών) και β) Επαρχιακή οδός 9 Κιλκίς -Μ. Βρύση –Πολύκαστρο – Αξιούπολη».

Συνελήφθη χθες (16 Οκτωβρίου 2019) το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, 51χρονος ημεδαπός, καθώς σε έλεγχο του οχήματος  που οδηγούσε βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης 107 γραμμαρίων.

Έχει προκληθεί τεχνητή μεγάλη ένταση για την Ουκρανία. Η Ουκρανία όμως για το Διορθόδοξο χώρο είναι κάτι σαν προπέτασμα καπνού.

Κατά την ταπεινή μας γνώμη, σαν Σώμα Ιεραρχίας εν Πνεύματι Αγίω, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε επιπλέον στις συνειδήσεις μας οπωσδήποτε δύο πράγματα: πίσω από το Ουκρανικό, κρύβεται (αον) ο ηγεμονισμός της Ρωσικής Εκκλησίας και (βον) οι μόνιμες επεκτατικές πρακτικές της (η μεγάλη ιδέα των Ρώσων και οι εφαρμογές της σε βάθος χρόνου).

Φαίνεται πως οι νέες δημοτικές αρχές του νομού έχουν βαλθεί να μας γεμίσουν αρώματα και χρώματα, φυτεύοντας λουλούδια σε κεντρικά σημεία των πόλεών τους.

Δημοσιεύσαμε σχετικά για το Κιλκίς, δημοσιεύουμε φωτογραφία και από τις φυτεύσεις λουλουδιών στην ανατολική είσοδο του Πολυκάστρου, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου, Γιάννη Συμεωνίδη.

Το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς ευχαριστεί το Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτριο Κυριακίδη και την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Αικατερίνη Γιαννακούλα Ζιούτα για τη θερμή υποδοχή της Περιβαλλοντικής Ομάδας του σχολείου μας και την πολύτιμη βοήθειά τους στον εξωραϊσμό  του αύλειου χώρου του 2ου Γυμνασίου και της Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου.

Με εφτά λεωφορεία στα οποία επιβιβάστηκαν  από τη δομή της Νέας Καβάλας με προορισμό τη δομή της  Καβάλας αποχώρησαν το πρωί της Τετάρτης 230  Αφγανοί μετανάστες- πρόσφυγες από τους συνολικά 1.029 μεταφερθέντες στις αρχές Σεπτεμβρίου από την Μόρια της Λέσβου.

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις πρόσφατα είχαν αποχωρήσει από τη δομή της Νέας Καβάλας περί τους 220 μετανάστες, όλοι Αφγανοί με προορισμό πάντα την Καβάλα όπου φιλοξενούνται μόνο Αφγανοί, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να διαθέτουν οι δομές σχετικώς ομοιογενή εθνικό χαρακτήρα φιλοξενούμενων για την αποφυγή εντάσεων.

Η σύγχρονη τεχνολογία αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής και οι αγρότες καλούνται να την υιοθετήσουν.
Στην περίπτωση ενός αμπελουργού, το κόστος παραγωγής περιορίζεται όταν η καλλιέργεια του ελαιώνα γίνεται εξ αποστάσεως, από το laptop ή το tablet ή το κινητό του. Αισθητήρες διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία του αμπελώνα τον ενημερώνουν οn-line για τον κίνδυνο του δάκου, πότε πρέπει να ποτίσει, αν έρχεται παγετός και γενικώς οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει την καλλιέργεια. Εχοντας την πληροφορία αυτή μπροστά στην οθόνη του μπορεί να πάρει αμέσως αποφάσεις και να δράσει άμεσα, προκειμένου να προστατεύσει τον αμπελώνα. Ενέργειες που αφήνουν θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και εν τέλει αυξάνουν το εισόδημα του.

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 21:18

"Τέχνη" Κιλκίς: Πάμε θέατρο!

Η παράσταση: Η Φόνισσα.
Ο συγγραφέας: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.
Το θέατρο : Θέατρο Τ.
Στο ρόλο της Φόνισσας : Έφη Σταμούλη.
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019.
Αναχώρηση 18.00 από την πλατεία Ειρήνης.
Συμμετοχή στα τηλέφωνα:
Απόγευμα 4-8 : 23410 24217.
Απόγευμα 5-8: 6946 595 220.

Του Νίκου Σιάνα.

Ο αντικαπνιστικός νόμος ήρθε πολλές φορές στο προσκήνιο, ουδέποτε όμως εφαρμόστηκε και ο λόγος της μη εφαρμογής του είναι γνωστός. Ο κάθε εμπλεκόμενος ήθελε να τον προσαρμόσει σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια και συμφέροντα με αποτέλεσμα να καταλήγει στα αζήτητα.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός υγείας δείχνουν να έχουν πάρει πολύ σοβαρά το ζήτημα του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Μένει να δούμε ποια θα είναι η κατάληξη και αυτής της προσπάθειας.

Σελίδα 1 από 12260