Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 7:11:26 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 04:26

Το Κύπελλο στο Πάϊκο

 Ο Κιλκισιακός έχει κατακτήσει το Κύπελλο της ΕΠΣ Κιλκίς πολλές φορές. Μάλιστα από το 2005 ως το 2007 το κατέκτησε συνεχόμενα. Μόνο που στον φετινό τελικό δεν τα κατάφερε, καθώς ηττήθηκε στα πέναλτι από το Πάϊκο Γουμένισσας με 5-4. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε χωρίς τέρματα όπως και η παράταση. Για το Πάϊκο είναι η τέταρτη φορά στην ιστορία του που αναδεικνύεται Κυπελλούχο. Από το 1979 είναι ο έβδομος τελικός Κυπέλλου που κρίνεται στην διαδικασία των πέναλτι.
Κύριε Διευθυντά,
Η Β Νομαρχιακή Επιτροπή της Νομαρχίας Κιλκίς με την από 19-12-2007 και  αριθμό πρωτοκόλλου 725 ανακοίνωσή της μας έκανε γνωστό ότι στο Δήμο μας και στο αγροτεμάχιο 245 του Δημοτικού Διαμερίσματος Μικροκάμπου πρόκειται να εγκατασταθεί εργοστάσιο παραγωγής βιοκαυσίμου με γεώτρηση της εταιρίας «ΛΙΒΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Μ. ΕΠΕ – Δ.Τ. GREEN OIL», την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Β Ν.Ε. Αναστάσιος Αμανατίδης.
Πλούσια ήταν η δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου “Άγιος Τρύφων” Γουμένισσας στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Συγκεκριμένα: Στις 13.1.2008 έγινε η κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγυ παρουσία κόσμου. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αστέριος Τάτσης  αναφέρθηκε στους στόχους της νέας χρονιάς που είναι η κατασκευή αίθουσας και η αγορά φορεσιών για τα μικρά χορευτικά. Στην παρουσία των ανθρώπων που βοήθησαν τον Σύλλογο με οποιαδήποτε τρόπο. Στα μικρά χορευτικά τμήματα που η συμμετοχή τους είναι μεγάλη.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 04:23

Από το Σπουργίτι βγήκαμε στο Δρόμο

Ο Ρετζέπ Σεζάν που ζει στο χωριό Καρατζαομπά της Μπούρσας, γεννήθηκε το 1911 στο χωριό Σέρτζιλι (Σπουργίτι). Εδώ ήρθαν, ο πατέρας του η μάννα του και τρία αδέλφια. Το χωριό του Σεζεν ήταν τουρκοχώρι. Αποτελείτο από 70 - 80 οικογένειες και ασχολούτανε όλοι με την γεωργία.
Η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος. Οι αλλαγές που προωθούνται αποβλέπουν στη σωτηρία ενός συστήματος, που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Οι αλλαγές είναι επιτακτικές, διότι όσο καθυστερεί η μεταρρύθμιση, τόσο μεγαλώνει το αδιέξοδο.
Πάνω από 4.500 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν σε 3.873 νέες επιχειρήσεις που επιδοτήθηκαν με δημόσια δαπάνη 140 εκατομμυρίων ευρώ μέσω των Προγραμμάτων Επιχειρηματικότητας του ΕΟΜΜΕΧ από το 2002 μέχρι το 2008.
Τα παραπάνω εντυπωσιακά μεγέθη ανακοινώθηκαν σε Ημερίδα με θέμα «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ - Η Κοινωνική Διάσταση - Η θέση μας η προοπτική μας», που διοργάνωσε ο ΕΟΜΜΕΧ σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:32

Ισχύς μας η αδιαλλαξία τους

Δημοκρατία της Μακεδονίας παύλα Σκόπια, είναι, αν πιστέψουμε τις διαρροές, η ονομασία που πρότεινε ως τελική ο Μάθιου Νίμιτς. Και μάλιστα ουσιαστικά η πρόταση λύσης αναφέρεται σε διπλή ονομασία.
Και εκεί που νομίζαμε, οι αφελείς, ότι η πίεση ασκείται στα Σκόπια, αφού προλάβαμε και περπατήσαμε μόνοι μας, μέχρι τη μέση της διαδρομής αποδεχόμενοι το «Μακεδονία» αρκεί να συνοδεύεται από γεωγραφικό προσδιορισμό, τώρα μας ζητάνε νέα υποχώρηση. Διότι στα Σκόπια τα στύλωσαν και δεν το κουνάνε ρούπι.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:32

Επετειακώς τιμώμενοι

Προχθές ήταν η έλλειψη οικοπέδων στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου. Χθες η ανεπαρκής στελέχωση των υπηρεσιών που εξυπηρετούν και ελέγχουν τον τομέα της μεταποίησης - εργασίας. Σήμερα η ιλαροτραγωδία με την χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου …. Ιδού πεδία δόξης λαμπρά για να επιδείξει η κυβέρνηση το ενδιαφέρον της για το Κιλκίς. Να τιμήσει το Κιλκίς εν τοις πράγμασι κι όχι απλά για το ονόρε. Όπως π.χ. αν θα στείλει υψηλόβαθμο υπουργό ή παρακατιανό γενικό γραμματέα υπουργείου για να εκπροσωπηθεί στις επετειακές εκδηλώσεις.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:31

Κρίμα…

Αυτός ο έρμος ο πολίτης, ο ανυπεράσπιστος, αξίζει περισσότερη προσοχή κι ας μην γνωρίζει - πως να τα ασκήσει λοιπόν;- καν τα δικαιώματά του. Μόλις η Εισαγγελέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά τριών (δυο του δήμου και ενός της ΔΕΗ) στελεχών όλα τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και την επόμενη μέρα οι στύλοι της ΔΕΗ απομακρύνθηκαν από τους δρόμους. Νωρίτερα και επί μήνες ΔΕΗ και δήμος δεν συμφωνούσαν ποιος πληρώνει το κόστος της απομάκρυνσης και οι κολώνες έμεναν καταμεσής του δρόμου.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:29

Πέρασε και από το Αξιοχώρι

 Νικηφόρα πέρασε από την δύσκολη έδρα του Αξιοχωρίου η Ακαδημία επικρατώντας άνετα του τοπικού Αξιού με 0-3.Τα πιτσιρίκια του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ απαλλαγμένα από το άγχος των βαθμών πήραν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και προηγήθηκαν στο 30’ με σέντρα σουτ του Κωτσαρή και μετά από ολιγωρία του τερματοφύλακα το Αξιού. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησαν φάσεις για να ισοφαρίσουν. Όμως οι πιτσιρικάδες του Αλέξανδρου έπαιξαν πάρα πολύ έξυπνα τις αντεπιθέσεις με πολύ σφικτή άμυνα και με όπλο την πάρα πολύ καλή φυσική τους κατάσταση σημείωσαν το 0-2 με τον Δημητριάδη στο 55’και το 0-3 στο 85΄με τον Αποστολίδη.