Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 7:29:40 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Γιατρός από την ΜΕΘ του Θρασίου Νοσοκομείου, το οποίο είναι από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό, βρέθηκε θετικός στον ιό. 

Αυτή τη στιγμή γίνεται έλεγχος σε 40 άτομα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα.

Ακόμη 757 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στην Ισπανία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμών των θυμάτων στη χώρα σε 14.555.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των ισπανικών αρχών, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανέρχονται πλέον σε 146.690 αυξημένα κατά 6.180.

Η Τουρκία με περισσότερα από 35.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και 725 θανάτους είναι η ένατη χώρα στον κόσμο που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, τα στοιχεία δείχνουν ότι η Τουρκία έχει τον ταχύτερα αυξανόμενο ρυθμό κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως και παρόλα αυτά ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρνείται μέχρι στιγμής να επιβάλει κατ’ οίκον περιορισμό για οικονομικούς λόγους, καθώς όπως υποστηρίζει «το γρανάζι της οικονομίας δεν πρέπει να σταματήσει».

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Την επίδειξη πραγματικής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊου με μία άνευ προηγουμένου κινητοποίηση πόρων, ζητούν με κοινή επιστολή τους προς τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Πρόεδροι των  Κοινοβουλευτικών Σωμάτων 7 χωρών– μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα – ενισχύοντας το αίτημα 9 ηγετών της ευρωζώνης για την έκδοση ευρω-ομολόγου.

Για τις εξελίξεις στα θέματα Δημόσιας Υγείας και για τα μέτρα στήριξης της Οικονομίας ενημέρωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο Πρωθυπουργός τόνισε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς, το κράτος, τους δημόσιους λειτουργούς και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Μια νέα, σημαντική για τη χώρα μας, επένδυση συζήτησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τα στελέχη της εταιρείας «Landis+Gyr» που δραστηριοποιείται σε 30 χώρες διεθνώς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επένδυση αφορά την κατασκευή νέας μονάδας στην Κόρινθο και τη δημιουργία 170 νέων θέσεων εργασίας από την εταιρεία, η οποία είναι παγκοσμίως ο κορυφαίος προμηθευτής λύσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης ενέργειας όσον αφορά την «έξυπνη» μέτρηση, την «έξυπνη» υποδομή πληροφοριών και τις «έξυπνες» υποδομές.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας, που ανέκαθεν διέκρινε τον ιατρικό κλάδο και που είναι αναγκαίο να επιδείξει ακόμα μία φορά σε αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προσφέρεται να εξυπηρετήσει τηλεφωνικά τους πολίτες του νομού για την περίοδο της πανδημίας, δημιουργώντας ένα δίκτυο ιατρών, οι οποίοι συμβουλευτικά θα καθοδηγούν όσους συμπολίτες μας δεν έχουν προσωπικό ιατρό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των μελών του, αποφάσισε, ενόψει των κρίσιμων συνθηκών που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας της χώρας, και ως ελάχιστο δείγμα της έμπρακτης στήριξής του, τη δωρεά 270 αποστειρωμένων ιατρικών μπλουζών, αξίας 1.500 ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.

Παρότι δεν αφορά σε δημοσιεύματα των εφημερίδων μας, ΠΡΩΙΝΗ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, καταχωρίζουμε την ανακοίνωση του Νοσοκομείου Γουμένισσας με την οποία καταγγέλλεται παραπληροφόρηση σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα.

Για την ένταση που επικράτησε την Τρίτη στον Ευαγγελισμό όταν αστυνομικοί παρενέβησαν σε συγκέντρωση στο νοσοκομείου, μίλησε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ευαγγελισμού Ηλίας Σιώρρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στον Δημήτρη Οικονόμου.