Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 8:18:08 μμ
Πινέλης Κώστας

Πινέλης Κώστας

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011 21:23

Κώστας Πινέλης : "Αιχμές"

pinelisΜερικούς τους ενοχλεί γιατί, λένε,  παραβιάζουμε νόμους του κράτους όταν λέμε «δεν πληρώνουμε τα χαράτσια». Δεν τους ενοχλεί που οι αστικές κυβερνήσεις είναι οι πρώτες που δεν εφαρμόζουν  νόμους του κράτους με πρώτο τον πρώτο νόμο, το Σύνταγμα, τον καταστατικό χάρτη της χώρας που αυτοί ψήφισαν, ή τους εφαρμόζουν κατά το δοκούν.
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 22:27

Κώστας Πινέλης : "Αιχμές"

pinelis«Λαμβάνω την τιμή να αναφέρω: Έφεδρος δημόσιος υπάλληλος, προσεχώς απολυόμενος». Έτσι θα αναφέρονται στο εξής οι δημόσιοι υπάλληλοι, που θα μπαίνουν στην «εργασιακή εφεδρεία»!!!
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 22:34

Κώστας Πινέλης : "Αιχμές"

pinelis«…Μα είναι ταυτόχρονα συνυφασμένη (η εθνική ανεξαρτησία) με την απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου που διαμορφώνει την οικονομική, την κοινωνική, την πολιτική και την πολιτιστική μας πορεία, σύμφωνα με τα συμφέροντα όχι του λαού, αλλά της οικονομικής ολιγαρχίας. …για να απολαμβάνει ο αγρότης το προϊόν του ιδρώτα του και της γης του, για να απολαμβάνει ο εργάτης, ο μισθωτός, ο υπάλληλος, ο βιοτέχνης, ο απλός Έλληνας, το προϊόν του μόχθου του. Για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η εντυπωσιακή εισοδηματική ανισότητα, ανάμεσα σε γεωγραφικές περιφέρειες και κοινωνικά στρώματα, για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για να εξασφαλιστεί η εργασία και η κατοικία σε όλους τους Έλληνες….» (Από την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη 1974).
Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011 18:42

Κώστας Πινέλης : "Αιχμές"

pinelisΑιχμές

Οργίστηκε η κ. Διαμαντοπούλου και από το κοινοβουλευτικό βήμα της Βουλής «κατακεραύνωσε» το ΚΚΕ.
***
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2011 18:01

Κώστας Πινέλης: Βολές κατά ριπάς

pinelisΗ Μυρσίνη Λοίζου, κόρη του μεγάλου μας συνθέτη Μάνου Λοίζου, με επιστολή της στον Πρωθυπουργό, στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ, απαγορεύει να εκτελείται στις συγκεντρώσεις και γενικά στις εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ, το τραγούδι «Καλημέρα Ήλιε».
«Όπως αποδείχθηκε, δεν ήσασταν ποτέ με το μέρος του λαού. Είστε υπεύθυνοι για την πιο  βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ο τόπος» αναφέρει μεταξύ άλλων   η Μυρσίνη στην επιστολή της.
Μπράβο Μυρσίνη μας, άξιο τέκνο του αγαπημένου συντρόφου μας, του αξέχαστου Μάνου Λοίζου που «έφυγε» τόσο νωρίς από κοντά μας.
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 18:18

Κώστας Πινέλης: Βολές κατά ριπάς

pinelisΠρος «αγανακτισμένους»:
Τα μεγάλα ΜΜΕ (που εξυπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα) που όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και μέχρι σήμερα «θάβουν» στην κυριολεξία κάθε μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, αγώνες που γίνονταν σε χώρους δουλειάς, καταλήψεις εργοστασίων κ.λ.π. και «πήγαιναν» μόνο εάν είχε «βαβούρα» για να πάρουν εικόνες σαν τα «κοράκια», υπερπροβάλουν  το «κίνημα των αγανακτισμένων» τις συγκεντρώσεις της «πλατείας».
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011 16:54

Κώστας Πινέλης: Βολές κατά ριπάς

pinelisΓια το ζεϊμπέκικο χορό γράφηκαν κάποιες απόψεις το προηγούμενο διάστημα.  Πράγματι ο ζεϊμπέκικος χορός είναι χορός εναντίον του θανάτου, είναι χορός της ζωής. Αλλά και μήπως η ίδια η ζωή δεν είναι ένας μεγάλος χορός πριν τον αιώνιο ύπνο;.
pinelisΗ εργατική Πρωτομαγιά, είναι η κορυφαία εκδήλωση της εργατικής τάξης. Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους αγώνες, τις θυσίες της παγκόσμιας εργατικής τάξης στέλνοντας παράλληλα αγωνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στους εργάτες και στις εργάτριες όλου του κόσμου, που ζουν τη νέα καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Τρίτη, 19 Απριλίου 2011 12:53

Κώστας Πινέλης: Βολές κατά ριπάς

pinelisΗ συντρόφισσά μας Αλεξάνδρα Ιακωβίδου έφυγε από κοντά μας, μόλις στα 25 της χρόνια χτυπημένη από την επάρατη αρρώστια.  Στη σύντομη ζωή της πρόλαβε να έχει μια μεγάλη δράση και συμμετοχή σε αγώνες, μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του φοιτητικού κινήματος. Αγαπημένη μας συντροφούλα θα σε θυμόμαστε πάντα με ξεχωριστή αγάπη. Θα περιμένουμε, όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, να προβάλεις σε ένα παράθυρο του «Υπέρτατου άνω» για να μας χαμογελάσεις, να μας δώσεις κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή του βάρβαρου συστήματος του καπιταλισμού, για το κτίσιμο ενός δίκαιου, ανθρώπινου νέου κόσμου.
Τρίτη, 05 Απριλίου 2011 13:44

Κώστας Πινέλης: Βολές κατά ριπάς

pinelisΗ Διοίκηση του Δήμου και των Παιδικών Σταθμών να αφήσουν τις αοριστολογίες, τύπου «αστήρικτες οι καταγγελίες»  και τους αναθεματισμούς, τους  υπερθεματισμούς, τους χαρακτηρισμούς και τις μη σοβαρές δικαιολογίες του τύπου «το κρέας είναι ανθυγιεινό» και «το ψάρι προκαλεί αλλεργία». Οι εργαζόμενοι σ’ αυτούς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Κιλκίς, που βεβαίως δεν έχουν καμιά   ευθύνη, ξέρουν, όπως ξέρουν και οι γονείς των μικρών παιδιών. Επειδή δηλαδή δεν μιλάνε και δεν διαμαρτύρονται; Γενικώς δεν μιλάει και δεν διαμαρτύρεται ο κόσμος και για πιο σοβαρά προβλήματα.