Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 12:05:51 μμ
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 22:22

Φώτης Ζάικος : Στα γήπεδα της Α1 κατηγορίας

Πάικο Γουμένισσας – Κιλκισιακός 0-1
Χρυσό διπλό
Σχεδόν βέβαιος πρωταθλητής ο Κιλκσιακός μετά το νικηφόρο πέρασμα από τη Γουμένισσα καθώς ξέφυγε 12 βαθμούς από το δεύτερο Πάικο κι αν α-παραμείνει σοβαρός μέχρι το τέλος μπορεί ταυτόχρονα να κάνει τον προγραμματισμό του για τη γ’ εθνική.


Ο Κιλκισιακός ήταν καλύτερος, είχε την κατοχή στη μεγαλύτερη διάρκεια και δημιούργησε τις περισσότερες επικίνδυνες φάσεις για τον αντίπαλό του.
Στο 13' ο Δρόσος μπήκε από τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ, όμως ο τερματοφύλακας Δουλκερίδης απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 26' ο ΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Δρόσο.
Στο 39' και πάλι ο Δρόσος μπήκε μέσα στη περιοχή, έκανε το πλασέ όμως ξανά ο Δουλκερίδης απέκρουσε όμορφα στην αριστερή του γωνία.
 Στο 65' ο Δρόσος έβγαλε τη σέντρα όμως η κεφαλιά του Πολύζου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Στο 72' ο Σαβελίδης από θέση αριστερά έπιασε το σουτ, με τον πορτιέρο Δουλκερίδη να μπλοκάρει, ενώ στο 73' και στο 80' τα σουτ του Σάββα Χατζηασλανίδη πέρασαν πάνω από τα δοκάρια.
Τελικά το πολυπόθητο τέρμα ήρθε στο 84', με τον Λογγινίδη να βγάζει στη πλάτη της άμυνας των Μπελίτσα, αυτός να δίνει με τη μία στον Σαβελίδη που με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Στο 88' ο Καμπεράι "έσπασε" για τον Μπελίτσα που από κοντά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.
ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ: Δουλκερίδης, Τσιαγιαννίδης, Μυλωνάς, Σ. Σαμαράς, Βογιατζής, Καλαϊτζίδης (88' Πολυζόπουλος), Δασκάλου, Καρατζιάς, Χατζησλανίδης, Καραελευθερίου, Αρδάλης.
ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ: Ζάικος, Νικολαΐδης, Ραφαελίδης, Μαυροκεφαλίδης, Ματεντζίδης, Ευθυμιάδης (59' Λογγινίδης), Μπελίτσας, Πολύζος (76' Καμπεράι), Σαβελίδης (88' Κουραλίδης), Βαχανελίδης, Δρόσος.

 

Πλαγιά- Μ. Βρύση 1-0
Καλό παιχνίδι
Ο Αστέρας αναγκάστηκε να παίξει  μια ώρα με 10 παίκτες αφού ο Μαυρόπουλος δέχτηκε δεύτερη κίτρινη στο 27’. Παρά ταύτα ήταν καλός, κινητικός, δημιούργησε ευκαιρίες με τους Διονυσιάδη, Κυριακίδη, είχε δοκάρι, αλλά έχασε.
Η Πλαγιά ως σταθερή αξία άντεξε, διατήρησε το μηδέν στα μετόπισθεν και στο 76’ με εκτέλεση φάουλ του Ρωσίδη – στην φάση μπήκε και ο Κουρουγιαννίδης- πέτυχε το νικητήριο τέρμα.  Στο 89’ ο Γεωργιάδης των φιλοξενούμενων αποβλήθηκε κι αυτός με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

 

Αλέξανδρος Κιλκίς- Π. Αγιονέρι 1-2
Τρίποντο ουσίας
Με τρίποντο  ιδιαίτερης αξίας απέδρασε από το Κιλκίς ο Ατρόμητος καθώς κέρδισε τον Αλέξανδρο με 1-2. Τον Αλέξανδρο που σπατάλησε σωρεία ευκαιριών, κυρίως στο α’ ημίχρονο αλλά βρέθηκε να χάνει με 0-2 στο 80’ καθώς στο 68’ ο Καραλής με εκτέλεση φάουλ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους και στο 80’ ο Καραμουκίδης με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα του Ατρόμητου.
Οι γηπεδούχοι που κρατούν τα πρωτεία της κατηγορίας στο σκοράρισμα το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 90’ με τον Γιαξή.

 

Επτάλοφος – Εθνικός Αξιούπολης 4-1
Όλα στο β’ ημίχρονο
Μόνο η απαρίθμηση των τερμάτων και των σκόρερ αξίζει να καταγραφεί καθώς ο Εθνικός έχει υποβιβαστεί και αγωνίζεται για την ιστορία του.
Αποστολίδης στο 48’, Αγαθαγγελίδης στο 49’, Ζελέγκου στο 53 και Κόλα στο 70’ ενώ ο Μουρατίδης στο 80’ πέτυχε το τέρμα της τιμής για τους φιλοξενούμενους.

Αργυρούπολη – ΑΕ Πολυκάστρου 1-1


Πέταξε το πέναλτι και δυο βαθμούς
Θα μπορούσε το πολύτιμο τρίποντο ο Ηρακλής όμως στο 87’ από την άσπρη βούλα του πέναλτι ο Φυλακτάκης σούταρε, αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε. Μάλιστα στη συνέχεια η μπάλα από νέο σουτ κατέληξε στα δίχτυα αλλά σωστά ακυρώθηκε.
Στο 30’ ο Αποστολίδης έκανε το 1-0 για να ισοφαρίσει ο Γκέρτσος στο 43’.  Το Πολύκαστρο είχε ευκαιρίες, αλλά τις έχασε κι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας ο Ηρακλής μπορεί να θεωρεί εαυτόν αδικημένο από το αποτέλεσμα ή μάλλον άτυχο.  

 

Άγιος Χαράλαμπος – Κρηστώνη 0-2
Νικηφόρο πέρασμα
Με ένα γκολ στο 49’ από λάθος του τερματοφύλακα του Ποντιακού ύστερα από χλιαρό σουτ του Κουτσάγια προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ. Νωρίτερα τραυματίστηκε και αποχώρησε από το γήπεδο ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Ζαπουνίδης και ελπίζουμε να μην είναι τίποτε σοβαρό.
Το τελικό 0-2 διαμορφώθηκε με εκτέλεση πέναλτι από τον Τοπκαρά με δεύτερο σουτ αφού αρχικά απέκρουσε ο Τριανταφυλλίδης.

 

ΑΕ Πεδινού- Μακεδονικός Πολυπέτρου 1-1
Ψυχρολουσία στο 78’
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Και η ΑΕ Πεδινού δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται τέρμα στα τελευταία λεπτά των αγώνων. Και το Σάββατο λοιπόν μέχρι το 78’ είχε το προβάδισμα και τους τρεις βαθμούς καθώς από το 27’ ο Παπάκης με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.
Το Πεδινό είχε κι άλλες ευκαιρίες, δεν της δόθηκε κι ένα πέναλτι και σαν να μην έφταναν  όλα τούτα στο 78’ ο Αποστολίδης με κοντινό πλασέ ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους.
Οι γηπεδούχοι(παράγοντες και παίκτες) δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους υποστηρίζοντας ότι στα τελευταία παιχνίδια τους αδικούνται.