Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017, 12:01:49 πμ

Εκπαίδευση

Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2017 21:14

Συγκρότηση του προεδρείου των Δασκάλων Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 8/11/2017 στο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα εκλεγμένα μέλη προχώρησαν στη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα.  Κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 16.11.2017 υπήρξαν δύο κύριες απόψεις για τη σύνθεση του προεδρείου.

Τις εγκαταστάσεις της επεξεργασίας λυμάτων Κιλκίς επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου οι μαθητές της Δ' και Ε' τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, συνοδεία των εκπαιδευτικών τους Νόπης Αποστολάτου  και Χαράλαμπου  Αθανασιάδη.
Η υποδοχή και η ξενάγησή τους έγινε από τον λειτουργό των εγκαταστάσεων Νικόλαο Αποστολίδη (διπλ. χημικό μηχανικό M.Sc& τεχνολόγο μηχανολόγο).

Τρίτη, 21 Νοέμβριος 2017 21:28

Παίζοντας με τα Πρωτόνια

Γράφτηκε από τον

Το CERN είναι το μεγαλύτερο κέντρο για τη Φυσική στοιχειωδών σωματιδίων στον κόσμο. Εκεί ερευνώνται τα συστατικά της ύλης και το είδος των δυνάμεων που την κρατούν ενωμένη. Περίπου 6500 επιστήμονες, σχεδόν οι μισοί φυσικοί σωματιδίων του κόσμου, έρχονται στο CERN για τις έρευνές τους. Εκπροσωπούν 500 Πανεπιστήμια και περισσότερα από 80 έθνη.

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Υποστηρικτών Ατόμων με Αναπηρία του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Ν. Κιλκίς πραγματοποίησε εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εκδρομή στην πόλη των Γιαννιτσών το Σάββατο 11 Νοεμβρίου.     
Οι γονείς και τα παιδιά του Συλλόγου είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στην δράση «Συμμετέχω Ισότιμα» που διοργάνωσε ο ανεξάρτητος τομέας Κοινωνικής Συνοχής και Προσφυγικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κάνοντας κωπηλασία στον ποταμό Λουδία δίπλα στον  Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών.

Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, σε  συνεργασία  με  τη  Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, την Επιμορφωτική Κιλκίς και το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων, διοργάνωσαν επιμορφωτική συνάντηση εταίρων από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 έως την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+  Key Action 2 με τίτλο: Ενίσχυση των ικανοτήτων των εκπαιδευτικών.

Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 15:49

Το 44ο Πανελλήνιο ετήσιο Συνέδριο Φιλολόγων στην Καβάλα

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το Ετήσιο Συνέδριο της Π.Ε.Φ. (Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων) στην Καβάλα, στις 09,10 και 11 Νοεμβρίου 2017. Φιλόλογοι από όλη την Ελλάδα συναντήθηκαν στην όμορφη πόλη της Καβάλας με θέμα: « Ηρόδοτος, ο πατέρας της Ιστορίας».

Πέμπτη, 09 Νοέμβριος 2017 09:18

Πρωτιά ΔΑΚΕ στους δασκάλους Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Διατήρησε την πρωτιά και την απόλυτη πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς η συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, ενώ ισχυρό αναδείχτηκε και το ψηφοδέλτιο της Κίνησης Εκπαιδευτικών, που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές ψήφισαν 372 εκπαιδευτικοί, η ΔΑΚΕ συγκέντρωσε 174 ψήφους και παίρνει 5 έδρες στη διοίκηση, η Κίνηση Εκπαιδευτικών 155 ψήφους και 4 έδρες, ενώ υπήρξαν και 27 λευκά και 16 άκυρα ψηφοδέλτια. Στην Ελεγκτική Επιτροπή η ΔΑΚΕ εκλέγει τα δύο από τα τρία μέλη της.

Τετάρτη, 08 Νοέμβριος 2017 23:57

Θέλουμε το ΤΕΙ στο Κιλκίς; Ας το αποδείξουμε

Γράφτηκε από τον

Συμπληρώσαμε τουλάχιστον δυο χρόνια αφότου το νέο κτήριο του ΤΕΙ στο Κιλκίς απαλλαγμένο από εργολαβικές "δουλείες" μπορούσε να φιλοξενήσει το παράρτημα σχεδίασης και παραγωγής ενδύματος που λειτουργεί από το 1999  "προσωρινά" στις αίθουσες του ΟΑΕΔ. Και ο αγώνας των τοπικών παραγόντων προσανατολίζονταν να πείσουμε το Υπουργείο Παιδείας και τη διοίκηση του μητρικού ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας να επισπεύσουν τη μετακόμιση.

Δευτέρα, 06 Νοέμβριος 2017 21:01

Με δυο ψηφοδέλτια οι δάσκαλοι του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου οι δάσκαλοι του Κιλκίς ψηφίζουν για την εκλογή νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς και στην κάλπη θα βρίσκονται μόνο δυο ψηφοδέλτια, αφού τα στελέχη που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσαν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου και για την εκλογή των οργάνων του, όπου για δεκαετίες κυριαρχούσαν στο χώρο αυτό.
Ετσι, στην εκλογική αναμέτρηση θα αντιπαρατεθούνμόνο τα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ και της Κίνησης Εκπαιδευτικών, κάτι που έγινε και στις εκλογές για τους αντιπροσώπους στη Διδασκαλική Ομοσπονδία.

Tο έργο «How do you say it in your language ?» το οποίο εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2016-17 από τους μαθητές της Ε’ και  ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου Χέρσου Κιλκίς στο μάθημα των Αγγλικών βραβεύτηκε από την Κεντρική και την Εθνική Υπηρεσία του e-Twinning,  όχι μόνο με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας αλλά και με την Ευρωπαϊκή.

Σελίδα 1 από 67