Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017, 3:24:49 μμ

Εκπαίδευση

Πέμπτη, 14 Σεπτέμβριος 2017 22:21

Επικίνδυνη αναζωπύρωση της ιλαράς

Γράφτηκε από τον

Η ιλαρά είναι ιογενής λοίμωξη, που παρουσιάζει υψηλή μεταδοτικότητα μεταξύ των ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί (ποσοστό δευτερογενούς προσβολής έως 90%). Η μετάδοση μπορεί να γίνει με σταγονίδια, με τον αέρα, με άμεση επαφή, με ρινικές ή φαρυγγικές εκκρίσεις. Η μετάδοση γίνεται 4 ημέρες πριν την εκδήλωση του εξανθήματος έως 4 ημέρες μετά.
Η νόσος είναι πιο σοβαρή σε βρέφη αλλά και σε ενήλικες, λόγω των επιπλοκών, όπως οξεία μέση ωτίτιδα, πνευμονία, πυρετικοί σπασμοί, εγκεφαλίτιδα.

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας μοίρασαν σήμερα (11-09-2017) το πρωί, αστυνομικοί σε μικρούς μαθητές και γονείς κατά την προσέλευση τους στα σχολικά συγκροτήματα της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Πέλλας, της Πιερίας, των Σερρών και της Χαλκιδικής, για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.

Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 20:54

Πρώτο κουδούνι με αγιασμό και ευχές

Γράφτηκε από τον

Το 2ο Ενιαίο Λύκειο Κιλκίς, καθώς και το 2ο & 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης και παρέστη στους αγιασμούς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Στους Αγιασμούς των Λυκείων του Κιλκίς χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ. Στον αγιασμό του 1ου Ενιαίου Λυκείου παρέστη ο περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Θωμαϊδης και η περιφερειακή σύμβουλος Μιχαηλία Καραμισάκη επισκέφθηκε σχολικές μονάδες Α’ βάθμιας & Β’ βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παιονίας.

Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017 21:39

Σύριζα Κιλκίς: Για πρώτη φορά όλα στη θέση τους

Γράφτηκε από τον

Από το ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

•    Για πρώτη φορά 834 Ολιγοθέσια θα έχουν εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
•    Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα έχουν ανοίξει όλα τα σχολεία και όλες οι δομές με όλους τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία από την πρώτη ημέρα.
•    Για πρώτη φορά θα γίνουν 8.000 διορισμοί αναπληρωτών στην ειδική αγωγή πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σάββατο, 02 Σεπτέμβριος 2017 20:14

Ο Θρησκευτικός Τουρισμός στις ειδικότητες του ΙΕΚ Παιονίας

Γράφτηκε από τον

Τα θρησκευτικά μνημεία με τους εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ναούς, τα μεγαλοπρεπή μοναστήρια και οι λατρευτικές δραστηριότητες  σε συνδυασμό με τους άλλους σημαντικούς τουριστικούς  πόρους στην περιοχή της Παιονίας και τον ορεινό όγκο του Παϊκου, αποτελούν προϋπόθεση ανάπτυξης τουρισμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής.

Έφτασε ο καιρός, που τα παιδιά θα αρχίσουν το σχολείο. Για κάποια είναι η πρώτη φορά (παιδικός σταθμός ή νηπιαγωγείο), ενώ για άλλα μια μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό ή στο γυμνάσιο ή το λύκειο ή μία αλλαγή σε νέο σχολείο. Για όλα όμως τα παιδιά, ανεξάρτητα από την ηλικία, παραμένει μία μεταβατική περίοδος, καθώς αποτελεί κάτι νέο και άγνωστο, που φυσικά μπορεί να προκαλεί φόβο και ανασφάλεια, τόσο σε εκείνα αλλά και, περισσότερο ίσως, στους γονείς. Αυτή η περίοδος μπορεί να εξελιχθεί πιο ομαλά, αν οι γονείς είναι προετοιμασμένοι, ώστε να μπορέσουν να καθοδηγήσουν, να υποστηρίξουν και να ενθαρρύνουν τα παιδιά στο νέο τους ξεκίνημα.

Παρασκευή, 01 Σεπτέμβριος 2017 23:52

Δάσκαλοι και βιβλία στις θέσεις τους. Δυο εκκρεμότητες με σχολεία

Γράφτηκε από τον

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας, σμε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στο ν. Κιλκίς φέτος σύμφωνα με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ‘Αρη Παπαδόπουλο, δεν αναμένεται να συναντήσει  ιδιαίτερα προβλήματα καθώς όλα τα σχολικά συγγράμματα  έχουν αποσταλεί εγκαίρως από το Υπουργείο Παιδείας και αποθηκεύτηκαν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς από όπου και τα παραλαμβάνουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων του νομού.
Άρτια αναμένεται επίσης και η στελέχωση των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων θα βρεθούν στις αίθουσες από την πρώτη ημέρα της νέας χρονιάς.

Παρασκευή, 01 Σεπτέμβριος 2017 23:48

Επιμορφωτική Κιλκίς: Work Based Learning 2.0 στο πλαίσιο του Erasmus+

Γράφτηκε από τον

Η Επιμορφωτική Κιλκίς συμμετείχε στη δεύτερη διακρατική συνάντηση του έργου Work Based Learning 2.0 «WBL 2.0» στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις που πραγματοποιήθηκε στο Dundee της Σκωτίας στις 17 και 18 Ιουλίου 2017.
Η συνάντηση φιλοξενήθηκε από το Dundee and Angus College ένα κολέγιο που παρέχει υπηρεσίες δια βίου μάθησης σε ένα μεγάλο εκπαιδευτικό φάσμα (μηχανολογία, κατασκευαστικός τομέας, αθλητισμός, τέχνες, κοινωνικές επιστήμες κ.α.)
Στο έργο συμμετέχουν 6 εταίροι από τις χώρες: Ελλάδα, Σκοτία, Ισπανία, Ιταλία και Λιθουανία.

Η Επιμορφωτική Κιλκίς υλοποίησε ημερίδα παρουσίασης για τα αποτελέσματα τριών διακρατικών έργων του ERASMUS+. Συγκεκριμένα δόθηκαν γενικές πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ και ειδικότερη αναφορά έγινε στα αποτελέσματα των έργων:

Δευτέρα, 28 Αύγουστος 2017 23:34

Εγγραφές στο Δ-ΙΕΚ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Το Δημόσιο ΙΕΚ Κιλκίς σας ενημερώνει ότι από Παρασκευή 25-08-2017 και ώρα 14:00 έως και την Παρασκευή 01-09-2017 και ώρα 14:00 γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α’ εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια ΙΕΚ (Δ.ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για το  εξάμηνο κατάρτισης 2017Β.
Το Δημόσιο ΙΕΚ Κιλκίς έλαβε έγκριση για τις ακόλουθες ειδικότητες:

Σελίδα 1 από 64