Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018, 3:13:07 μμ

Εκπαίδευση

Τρίτη, 22 Μάιος 2018 21:20

Παράσταση του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 στις 21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς πραγματοποιήθηκε Μουσικοθεατρική παράσταση της χορωδίας του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς υπό την καθοδήγηση της μουσικού του σχολείου κας Ζιώγας Δήμητρας με τίτλο «Το λευκό νικάει το μαύρο».
Τα κείμενα και η μουσική επιμέλεια των τραγουδιών της πολυμελούς μαθητικής χορωδίας έγιναν από την καθηγήτρια Ζιώγα Δήμητρα και είχαν ως θέμα τον πόλεμο, τη μοναξιά και τη δυστυχία σε αντιδιαστολή με την αναζήτηση της ευτυχίας και των υψηλών αξιών και ανθρωπιστικών ιδανικών στη σύγχρονη εποχή.

Πήρε ζωή και πλημμύρισε από χαμόγελα και χαρούμενες φωνές η «ΧΡΥΣΑΛΙΣ» της όμορφης Γουμένισσας.
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γουμένισσας, μαθητές και δάσκαλοι, επισκέφθηκαν χώρο του Βιομηχανικού Συγκροτήματος της ΧΡΥΣΑΛΙΔΟΣ και ξεναγήθηκαν σε αυτόν από τον πατέρα Χριστόδουλο.

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο: «Η Θεσσαλονίκη Θυμάται: Οι μαθητές εκφράζονται δημιουργικά για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο». Την εκδήλωση διοργάνωσαν το British Council, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, ο οργανισμός Never Such Innocence, η Κοινοπολιτειακή Επιτροπή Στρατιωτικών Τάφων (Commonwealth War Graves Commission –CWGC), και η Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Κιλκίς, και ειδικότερα το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτωνκαι των Σχολικών Συμβούλων, συνδιοργάνωσε διαγωνισμό γραπτού λόγου με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μάχη του Σκρα. Στην εκδήλωση η ΔΔΕ εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή Κ. Αθανασόπουλο και τον υπεύθυνο γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Ν. Γιαγκούλη.

Μία ενδιαφέρουσα συνάντηση-συζήτηση με τη συγγραφέα Αγγελική Παμπουκίδου πραγματοποιήθηκε στον υπέροχο χώρο της βιβλιοθήκης του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς. Τη συνάντηση συντόνισε η Σοφία Μεσίγκου, Φιλόλογος στο 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς.

Σάββατο, 12 Μάιος 2018 20:21

Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή

Γράφτηκε από τον

Άρθρο-παρέμβαση του Αριστείδη (Άρη) Παπαδόπουλου, Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

 

Τον περασμένο Μάρτιο ψηφίστηκε o νόμος 4521/2-3-2018 που καθιστά υποχρεωτική τη δίχρονη προσχολική αγωγή (δηλαδή όλα τα νήπια από 4 ετών και πάνω υποχρεωτικά στο σχολείο)  σε βάθος τριετίας. Είναι ένα αίτημα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.) και του συνόλου των εκπαιδευτικών της Α/μιας Εκπ/σης της χώρας, που δικαιώθηκε μετά από 60 χρόνια.

Την Πέμπτη 03/05/2018 διοργανώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Επαγγελματικής Εκπαίδευσης-Μαθητείας στο Κιλκίς που είχε στόχο να ενημερώσει γονείς και μαθητές για τις δυνατότητες που προσφέρει η επαγγελματική εκπαίδευση.

Δευτέρα, 07 Μάιος 2018 23:00

Ταξίδια στο παρελθόν για επισκέπτες του μέλλοντος.

Γράφτηκε από τον

2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς.

Έχετε κάνει ποτέ ταξίδια σε προορισμούς του παρελθόντος; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιοι πέθαναν για να ζείτε εσείς;  Συνήθως δεν κάνουμε τις ερωτήσεις αυτές στον εαυτό μας. Τι θα γινόταν όμως αν τις κάναμε; Πριν από περίπου εκατό χρόνια, χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν για να ζούμε εμείς σήμερα. Οι νεκροί του Μεγάλου Πολέμου, μετά το τέλος του, έγιναν αντικείμενο προσκυνήματος και λατρείας.

Η Θεατρική Ομάδα του 2ου ΓεΛ Κιλκίς συνεχίζοντας για 5η χρονιά τη δράση της, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Ιχνηλατώντας ανθρώπινες αξίες στο Νεοελληνικό θέατρο», παρουσίασε στις 26, 27, 28 και 30 Απριλίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς το θεατρικό έργο του Ι. Καμπανέλλη «Παραμύθι χωρίς όνομα».
Ένα έργο με έντονα συμβολικό χαρακτήρα, μια διαχρονική αλληγορία για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται καθημαγμένη από τα διάφορα πολιτικά και κοινωνικά δεινά, μια σύγχρονη και πάντα επίκαιρη  «διδασκαλία» με το αρχαίο περιεχόμενο του όρου.

Παρασκευή, 04 Μάιος 2018 22:51

Κυκλοφοριακή αγωγή από την Τροχαία στο Δημοτικό Χέρσου

Γράφτηκε από τον

Στα πλαίσια παρεμβάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο για το θέμα της σωστής κυκλοφοριακής αγωγής, δύο εκπρόσωποι του τμήματος Τροχαίας Κιλκίς, ο κ. Κουρτίδης Ευστάθιος αστυνόμος Α και η κ. Κεσίδου Αδριανή αρχιφύλακας, βρέθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο του Χέρσου και μίλησαν με  τα παιδιά από όλες τις τάξεις, τους ανέλυσαν διεξοδικά τη σωστή οδική συμπεριφορά με παρουσίαση ppt και απάντησαν σε όλες τους τις ερωτήσεις.
Το σχολείο του Χέρσου τους ευχαριστεί θερμά και ελπίζει να τους έχει ξανά κοντά του και την επόμενη σχολική χρονιά!

Σελίδα 1 από 74