Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, 9:33:29 μμ

Εκπαίδευση

Την ένταξη της αναβάθμισης του εξοπλισμού Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) των σχολικών μονάδων της Κεντρικής Μακεδονίας στο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, με συνολικά κονδύλια 1,8 εκ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 20:59

Το πείραμα του Ερατοσθένη επί δυο στο 5ο Δημοτικό

Γράφτηκε από τον

Ένα από τα πιο σημαντικά πειράματα που πραγματοποιήθηκε στην ιστορία της ανθρωπότητας ήταν η μέτρηση της περιφέρειας της Γης από τον Ερατοσθένη τον 3 π.Χ. αιώνα. Ο Ερατοσθένης πληροφορήθηκε ότι στη Συήνη (σημερινό Ασουάν) ο ήλιος κατά το μεσημέρι του θερινού ηλιοστασίου ρίχνει τις ακτίνες του κάθετα στον ορίζοντα και φωτίζει τον πυθμένα ενός πηγαδιού. Την ίδια στιγμή στην Αλεξάνδρεια οι ακτίνες του ηλίου σχηματίζουν μια γωνία 7,2ο με την κατακόρυφο του τόπου. Στη συνέχεια μέτρησε την απόσταση Αλεξάνδρειας - Συήνης και υπολόγισε, με αξιοζήλευτη ακρίβεια την περιφέρεια της γης.

Τη Δευτέρα, 20.3.2017, το τμήμα Στ2 του σχολείου μας συμμετείχε στη δράση που διοργάνωσαν το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και τα ΕΚΦΕ Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Λέσβου και Ηρακλείου με τίτλο: «Το Πείραμα του Ερατοσθένη». Το πείραμα αυτό συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 πιο όμορφων επιστημονικών  πειραμάτων στην ιστορία της Φυσικής, μιας και ο Ερατοσθένης χρησιμοποιώντας πολύ απλά εργαλεία, πολύ απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς, αλλά εφαρμόζοντας παράλληλα ένα ευφυές σκεπτικό, κατάφερε να υπολογίσει με αξιοθαύμαστη ακρίβεια την περίμετρο της γης, τον 3αι. π.Χ, 2200 χρόνια πριν την εποχή των δορυφόρων και των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017 20:19

Διάθεση ρουχισμού σε μαθητές των σχολείων του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Την Τρίτη 21 Μαρτίου  στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη και της Περιφερειακής Συμβούλου Μιχαλίας Καραμισάκη πραγματοποιήθηκε η παράδοση στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικών και γυμνασίων του Νομού πεντακοσίων μπουφάν ,τα οποία αποτελούν δωρεά της Μη Κυβερνητικής Οργάνωση «STUF United Fund».

Τρίτη, 21 Μάρτιος 2017 20:23

Λέσχη ανάγνωσης στο 2ο Λύκειο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 και ώρα 17.00 στο χώρο της βιβλιοθήκης του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς διεξήχθη συνάντηση-συζήτηση με τη συγγραφέα Γλυκερία Γκρέκου. Τη συνάντηση συντόνισε η Σοφία Μεσίγκου, Φιλόλογος στο 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς.

Τα προβλήματα και οι ελλείψεις στο 10ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς τέθηκαν υπόψιν του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης.
Ο κ. Κώστας Τσαουσίδης ως εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ανέπτυξε στο σώμα το υπόμνημα που κατέθεσε και γραπτώς, ως εξής:

Την Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε Ημερίδα Νηπιαγωγών  με  τίτλο: «Νηπιαγωγοί γενικής και ειδικής αγωγής μοιραζόμαστε εμπειρίες συνεκπαίδευσης: εφαρμογές και προοπτική».  Στην Ημερίδα συμμετείχαν οι Προϊσταμένες /οι και οι νηπιαγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και Παιονίας καθώς και νηπιαγωγοί  των Τμημάτων Ένταξης και της Παράλληλης Στήριξης Νηπιαγωγείων.

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017,πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση τριάντα εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς που περιελάμβανε Βιωματικό Εργαστήριο με τίτλο «Σκληρό Καρύδι».
 Το Εργαστήριο υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και εντάσσεται στη δράση με γενικό τίτλο: «Κι αν ήσουν εσύ;». Εμψυχώτριες του Βιωματικού Εργαστηρίου ήταν οι κ. Αντιγόνη Τσαρμποπούλου και Αφροδίτη Ρίζου.

Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 20:59

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ: Πώς να κερδίσουμε την πρόκληση

Γράφτηκε από τον

Η Επιμορφωτική Κιλκίς Μον. ΕΠΕ, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχαν ως διακρατικοί εταίροι στην Τρίτη συνάντηση συντονισμού του έργου με τίτλο «Πώς να κερδίσουμε την πρόκληση: Διεθνοποίηση του Επιπέδου 5 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων». Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA2 - «Συνεργασία για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Κάλων Πρακτικών, Συνεργασία στην Ανώτατη Εκπαίδευση». Διακρατικοί εταίροι είναι τα Πανεπιστήμια της Λ’ Άκουιλα (Ιταλία), του Stefan Cel Mare Suceava (Ρουμανία), το Artesis Plantijn University College (Βέλγιο), το World University Service of the Mediterranean (Ισπανία), και το Πανεπιστήμιο της Girona (Ισπανία). Επίσης η Περιφέρεια του Abruzzo και η Σχολική Επιθεώρηση νομού Suceava (Ρουμανία).

Η Ομάδα Ρομποτικής του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς  έλαβε μέρος και διακρίθηκε στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Οργανισμού Εκπ/κής Ρομποτικής , Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas (Περιφερειακός Διαγωνισμός Κεντρικής Μακεδονίας Μακεδονίας) με τίτλο «Οχήματα και μεταφορές του αύριο», ο οποίος διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017.

Σελίδα 1 από 56