Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017, 8:34:38 πμ

Εκπαίδευση

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, ενέκρινε την ίδρυση και λειτουργία Τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Όψεις Βιοποικιλότητας και Αειφορίας: Από το Βοτανικό στο Σχολικό Κήπο» για το σχολικό έτος 2016-2017, με συντονιστικό φορέα το Κ.Π.Ε. Κιλκίς, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς - Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Τετάρτη, 19 Απρίλιος 2017 20:32

Η Ε’ τάξη του 5ου Δ.Σ. Κιλκίς στο ΚΠΕ Αρναίας

Γράφτηκε από τον

Στο βιωματικό μέρος του περιβαλλοντικού προγράμματος "Μικροί Ανιχνευτές", που υλοποιεί η Ε' τάξη του σχολείου μας με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Αφροδίτη Ντίνου και συνεργάτες τους δασκάλους των τμημάτων κ.κ.  Μιχάλη Μηλιόγλου (Ε1) και Γιάννη Χρα (Ε2), περιλαμβανόταν και μια επίσκεψη σε περιβαλλοντικό κέντρο. Για πρώτη φορά τμήματα του σχολείου μας επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Αρναίας και υλοποίησαν το πρόγραμμα  "Στα μονοπάτια του Χολομώντα"

Τετάρτη, 19 Απρίλιος 2017 20:27

H Κατερίνα Καριζώνη στο Δημοτικό Χέρσου

Γράφτηκε από τον

Μια αληθινή γιορτή για το παιδικό βιβλίο ήταν η εκδήλωση προς τιμή της Κατερίνας Καριζώνη που μας επισκέφθηκε την Παρασκευή 7 Απρίλη. Η συγγραφέας μάς διάβασε εξαιρετικά παραμύθια από το τελευταίο της βιβλίο "το ταξίδι των παραμυθιών "εκδόσεων Ανάτυπο, συζήτησε με τους μικρούς μας φίλους και φυσικά έδωσε η ίδια τα τρία πρώτα βραβεία στους νικητές του ετήσιου διαγωνισμού συγγραφής παραμυθιών από μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας.

Τρίτη, 18 Απρίλιος 2017 20:50

ΕΛΜΕ: Απαντήστε επιτέλους υπεύθυνα για το 2ο ΕΠΑΛ

Γράφτηκε από τον

Υπέυθυνη απάντηση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη μετεγκατάσταση του 2ου ΕΠΑΛ ζητεί από τον Υπουργό Παιδείας η διοίκηση της ΕΛΜΕ Κιλκίς με εκτενή επιστολή της που κοινοποίησε σε βουλευτές και αυτοδιοικητικούς παράγοντες του νομού, καθώς και στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Το πλήρες κείμενο της κατατοπιστικής επιστολής για το σημερινό αδιέξοδο, το έλλειμμα υπεύθυνων απαντήσεων και τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία μαθητών και καθηγητών έχει ως εξής:

Στα πλαίσια του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ευρωπαϊκό Ορειβατικό Μονοπάτι Ε6 – κάνοντας πεζοπορία στη “γέφυρα” δύο νομών» που υλοποιείται τη φετινή χρονιά από τους/τις μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης του Σχολείου μας, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ. κ. Καρατζίδη Ευστράτιο και Λουκίδη Χαράλαμπο, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Απριλίου 2017, διδακτική επίσκεψη στις λίμνες Σκρα και Παλαιού Μεταλλείου του ν. Κιλκίς σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς.

Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ»,  στα πλαίσια δικτύωσης  και αφού αρχικά ενημέρωσε την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθώς και  τους συναδερφικούς φορείς ( ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Κιλκίς και Α.Μ.Κ.Ε "Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης")  για την δημιουργία του Τοίχου της Καλοσύνης στην πόλη μας, πραγματοποίησε  στις 5 Απριλίου 2017 συνάντηση  και πορεία προς τον Τοίχο της Καλοσύνης όπου οι ωφελούμενοι του ΚΔΗΦ  και οι μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου με τον Διευθυντή τους  κ. Χαράλαμπο Σιμιτσή και την Σχολική Σύμβουλο, κα Ιωάννα Αρβανίτη, άφησαν «αποτυπώματα» της καλοσύνης τους.

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 τα δύο τμήματα της Δ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Κιλκίς υλοποίησαν την προγραμματισμένη επίσκεψή τους,  στο πανέμορφο δάσος της λίμνης Σκρα με τους ομώνυμους καταρράκτες, στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος που εκπονούν τα 2 τμήματα. Πραγματικά, η γοητεία που ασκεί το φυσικό περιβάλλον, με τις τόσες ομορφιές του, στον άνθρωπο είναι κάτι απερίγραπτο. Μια ολόκληρη περιοχή πνιγμένη στο πράσινο που μαζί με τα νερά, ρυάκια – καταρράκτες – λίμνες, σχηματίζουν ένα ειδυλλιακό τοπίο.

Κυριακή, 09 Απρίλιος 2017 21:27

Μια βαλίτσα κόσμος

Γράφτηκε από τον

Την Δευτέρα 3 Απριλίου, εκπρόσωποι του ΣΕΟ ήρθαν καλεσμένοι στο σχολείο μας, το 5ο Δημοτικό Κιλκίς, και υλοποίησαν το πρόγραμμα με τα παιδιά της Ε’ τάξης. Τα παιδιά είχαν ήδη μια εμπειρία μιας κι έχουμε δουλέψει πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις έννοιες της προσφοράς, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, οπότε ανταποκρίθηκαν θετικά και πολύ δημιουργικά, προκαλώντας τα θετικά σχόλια των εμψυχωτών.

Παρασκευή, 07 Απρίλιος 2017 21:08

"Δεξιότητες Ζωής"

Γράφτηκε από τον

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο, διοργάνωσαν Επιμορφωτικό Σεμινάριο παρουσίασης του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος του Βρετανικού Συμβουλίου με τίτλο: «Δεξιότητες Ζωής» (Life Skills).

Παρασκευή, 07 Απρίλιος 2017 21:02

Στον αγώνα οι δάσκαλοι της ειδικής αγωγής

Γράφτηκε από τον

Την Τετάρτη 5 Απριλίου οι δάσκαλοι  σε ειδικά δημοτικά σχολεία, σε ειδικά  νηπιαγωγεία πιαγωγεία, σε τμήματα ένταξης και  παράλληλης στήριξης οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας   στην πλατεία Ειρήνης για να  αποτρέψουν τον υπουργό Παιδείας από το να βάλει την υπογραφή του σε μια νέα Υπουργική Απόφαση που υποβαθμίζει περαιτέρω την ειδική αγωγή.
Οι δάσκαλοι ειδικής αγωγής διεκδικούν την απόσυρση των τροπολογιών που έχουν στείλει την ΕΑΕ 20 χρόνια πίσω, όπως καταγγέλλουν.

Σελίδα 1 από 58