Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017, 4:11:26 μμ

Εκπαίδευση

Το 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και ειδικότερα  η ΣΤ΄τάξη με  θέμα εργασίας  « Οι Πολιορκητικές Μηχανές του Βυζαντίου» και  το Ε1 τμήμα με θέμα « Βότανα-Το Φαρμακείο της Φύσης» επιλέχθηκαν από την Επιστημονική Επιτροπή του 9ου Μαθητικού Συνεδρίου  Πληροφορικής  που συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής Κ. Μακεδονίας, το ίδρυνα ΝΟΗΣΙΣ και το Σωματείο Φίλοι του ΝΟΗΣΗΣ και παρουσίασαν τις εργασίες τους στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας  ΝΟΗΣΙΣ Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017.

Ολοκληρώθηκε και φέτος, με την καθιερωμένη διήμερη επίσκεψη στο 1ο Γυμνάσιο, το πρόγραμμα Μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, που υλοποιούμε στο σχολείο μας, για 4η συνεχόμενη χρονιά.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης είχαν την ευκαιρία για 4 μήνες να δουλέψουν σε εβδομαδιαία βιωματικά εργαστήρια, έννοιες και συναισθήματα, να μπουν σε ρυθμούς Γυμνασίου στα βασικά γνωστικά αντικείμενα και τέλος να κάνουν δυο διαδραστικές κι αλληλεπιδραστικές επισκέψεις στο Γυμνάσιο υποδοχής, που είναι, για το σχολείο μας, το 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς.

Παιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισαν οι εγκαταστάσεις του δημοσιογραφικού οργανισμού μας στο Μεταλλικό με την επίσκεψη των μαθητών της Β’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.
Οι μικροί μαθητές συνοδεύονταν από τις δασκάλες τους, Σταυρούλα Τομαρά και Χριστίνα Καπανδρίτη, και βρέθηκαν στα γραφεία των εφημερίδων μας και στην τυπογραφική μονάδα, προκειμένου να δουν από κοντά τη δημοσιογραφική δουλειά, το πώς στήνεται μια εφημερίδα στο κομπιούτερ και το πώς στη συνέχεια τυπώνεται.

Τους νικητές του  4ου  Διαγωνισμού Μαθητικής εφημερίδας  βράβευσε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας  Θεσσαλονίκης  και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου.
Τον διαγωνισμό τον διοργάνωσε η εφημερίδα «Μακεδονία» με θέμα τον εθελοντισμό και συμμετείχαν σ’ αυτόν Γυμνάσια και Λύκεια απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Κυριακή, 14 Μάιος 2017 20:57

Γνωριμία με το 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Στις 6 και 7 Απριλίου 2017 το 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς πραγματοποίησε τη δράση « Γνωριμία με το 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς. Ανοίγω δρόμους στο επαγγελματικό μου μέλλον». Μετά από πρόσκληση των μαθητών/τριών των Γυμνασίων του Δήμου Κιλκίς, οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης επισκέφτηκαν το 1ο  ΕΠΑΛ Κιλκίς και δέχτηκαν θερμή υποδοχή με κεράσματα στην είσοδο του σχολείου που παρασκεύασαν οι μαθητές του Τμήματος Γεωπονίας.

Με επισπεύδουσα τη δημοτική αρχή του Κιλκίς ξεκινά εντός του ΜαWiου η μετεγκατάσταση του παραρτήματος ΤΕΙ Κιλκίς από τις αίθουσες του ΟΑΕΔ στο νέο κτήριο.
Ο Δήμαρχος Δ. Σισμανίδης μάλιστα για να διευκολύνει τη μετεγκατάσταση που εξυπηρετεί και την εν συνεχεία μεταστέγαση του 2ου ΕΠΑΛ στο αίθουσες που καλύπτει τώρα το ΤΕΙ, ενημέρωσε τη διοίκηση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας για τις εργασίες στις οποίες θα προβεί άμεσα και οι οποίες συνοψίζονται ως εξής:
Καθαρισμός κτηρίου και περιβάλλοντα χώρου
Μεταφορά των θρανίων και του εξοπλισμού πλην των ειδικών μηχανημάτων
Παραχώρηση κατά χρήση στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας της ξύλινης οικίας  για ενδεχόμενη φιλοξενία σπουδαστών.

Πέμπτη, 11 Μάιος 2017 20:35

Χρυσό βραβείο για το 5ο Δημοτικό Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Με το ηχηρό παρόν στην τελετή απονομής πλέον των 350 εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 5 Μαΐου στον πολυχώρο πολιτισμού Αθηναΐδα τα Education Business Awards 2017 powered by RDC Infromatics. Τα βραβεία διοργάνωσε η εταιρεία Boussias Communications για δεύτερη χρονιά με σκοπό να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι σχολικοί αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Κλασικού Αθλητισμού μαθητών/τριών Γυμνασίων που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Ν.Κιλκίς (Ο.Ε.Σ.Α.Δ)
Στους αγώνες Γυμνασίων συμμετείχαν 83 μαθητές και 73 μαθήτριες από τα Γυμνάσια  του Ν. Κιλκίς.

Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές περιορισμού των κοινωνικών δαπανών, εκτός των άλλων, έχουν επηρεάσει αρνητικά και την εκπαίδευση. Οι δαπάνες παραμένουν καθηλωμένες, και οι μόνες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών που έγιναν αφορούσαν όσους δικαιώθηκαν δικαστικά, παρά τα μεγάλα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τις συνταξιοδοτήσεις.

Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 20:21

Το 5ο Δημ. Σχολείο Κιλκίς στον Βοτανικό Κήπο

Γράφτηκε από τον

Την Τετάρτη 26 Απριλίου, όλοι οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν τον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων στο πλαίσιο του προγράμματος ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ. Εκεί μας περίμεναν άτομα από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα για να μας ξεναγήσουν.
Ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων (ΒΒΚΚ) υπάγεται στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων (ΙΓΒ & ΦΠ) που ανήκει στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό – Δήμητρα (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ).

Σελίδα 1 από 60