Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018, 9:42:50 πμ

Εκπαίδευση

Δευτέρα, 19 Φεβρουάριος 2018 11:12

Οι αναπληρωτές συνέρχονται με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ αποφάσισε το επόμενο χρονικό διάστημα να αναδείξει το σοβαρότατο πρόβλημα της πολιτικής των μη διορισμών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Πάγια θέση του κλάδου είναι η κάλυψη όλων των κενών από μόνιμους καθηγητές.  Για το σκοπό αυτό το Δ.Σ της ΟΛΜΕ αποφάσισε τα εξής:
Εβδομάδα δράσης για τους μόνιμους διορισμούς και το εργασιακό καθεστώς των αναπληρωτών στο διάστημα 23 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κιλκίς συναντήθηκε με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Κιλκίς κ. Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο
Τέθηκαν από το ΔΣ της ΕΛΜΕ και συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς - μόνιμους και αναπληρωτές - του νομού μας.

Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος 2018 20:29

Λειτουργικό και “κούκλα” το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση παρεμβάσεων μικρής κλίμακας και χαμηλού κόστους στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς που αφορούσε τη λειτουργικότητα και την αισθητική του σχολείου κι έγινε με τη συνδρομή της Σχολικής Επιτροπής και φορέων του Δήμου Κιλκίς, του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων, εθελοντική προσφορά μελών της τοπικής κοινωνίας που σχετίζονται με το σχολείο αλλά και εκπαιδευτικών-μαθητών του σχολείου τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ για την ενημέρωση και ανατροφοδότηση των εκπαιδευτικών αποφάσισε  τον ορισμό συναδέλφων  ως  συνδέσμων  σε κάθε σχολείο του Νομού.

Οι σύνδεσμοι θα ενημερώνονται για  τα θέματα που απασχολούν την ΕΛΜΕ και θα μεταφέρουν τα προβλήματα  και τις προτάσεις  των σχολείων τους στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ.

Τετάρτη, 07 Φεβρουάριος 2018 22:30

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»

Γράφτηκε από τον

Τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κιλκίς,  Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας, βράβευσε η Eurobank στη Βέροια, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Eurobank, με 15 συνεχή χρόνια εφαρμογής.

Τετάρτη, 07 Φεβρουάριος 2018 22:24

Μεστή περιεχομένου η εκδήλωση των εκπαιδευτικών Π.Ε. Παιονίας

Γράφτηκε από τον

Στέφθηκε  με επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.Παιονίας στις 29-1-2018, στο Πνευματικό Κέντρο Γουμένισσας με αφορμή τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, των Ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Πανοσιολογιότατος Πατέρας Δωρόθεος, ο οποίος καθήλωσε με τον μεστό ,καθαρό και διδακτικό του λόγο το ακροατήριο. Το θέμα της ομιλίας του ήταν «Οι Τρεις Ιεράρχες και η Οικογένεια».

Την Κυριακή 28/01/2018,ο Σύλλογος Φροντιστών Βορείου Ελλάδος (ΣΦΒΕ ), σε μια τελετή που έλαβε χώρα στο “Electra Palace” της Θεσσαλονίκης, βράβευσε 65 άριστους μαθητές που φοιτούσαν σε φροντιστήρια της Μακεδονίας, της  Θράκης ,της Θεσσαλίας και της Ηπείρου.  Ήταν  μεγάλη μας  χαρά και τιμή, που μέσα σε όλα αυτά τα παιδιά συμπεριλαμβάνονταν και δύο δικοί μας μαθητές:

Την Παρασκευή 26/01/2018 ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής  Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ανανιάδης περιόδευσε στο Δήμο Παιονίας του Νομού Κιλκίς συνοδευόμενος από τους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης κ.κ. Αριστείδη Παπαδόπουλο και Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο.
Σε ανακοίνωση της υπηρεσίας αναφέρεται: «Πρώτος σταθμός της περιοδείας το ΕΠΑΛ  Αξιούπολης όπου συνομίλησε κατ' ιδίαν με το 15/μελές μαθητικό συμβούλιο, άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεδρίαση του στις 22-1-2018  αποφάσισε  τα παρακάτω:
Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Κιλκίς εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία του για την φημολογούμενη ονοματοδοσία του γειτονικού κράτους, που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του, καθώς και για τον γλωσσικό και εθνικό προσδιορισμό που υποκρύπτει αυτή η πράξη. Ενδεχόμενη ελληνική υποχώρηση θα ενισχύσει τον συνεχιζόμενο αλυτρωτισμό του κράτους που διδάσκεται εμφαντικά στα σχολεία του και διαχέεται στην κοινωνία του.

Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2018 22:08

Στην Anatomic Help ξεναγήθηκαν σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

H ΑΝΑΤΟΜΙC HELP Α.Ε. στις 22/1/18 φιλοξένησε με μεγάλη χαρά στις εγκαταστάσεις της σπουδαστές από το τμήμα Βοηθών Φυσικοθεραπείας του Δ.Ι.Ε.Κ. Κιλκίς, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον ορθοπεδικό γιατρό και καθηγητή κ. Λυριτζή Χρήστο.

Σελίδα 1 από 69