Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017, 12:20:59 πμ

Εκπαίδευση

Κυριακή, 12 Φεβρουάριος 2017 21:18

Συλλαβίζοντας ελληνικά 200 προσφυγόπουλα σε σχολεία του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Τις πρώτες τους προτάσεις στα ελληνικά συλλαβίζουν ήδη περί τα διακόσια προσφυγόπουλα τα οποία συμπληρώνουν μόλις δέκα μέρες στα σχολεία του Κιλκίς. Ο νομός δίνει ξανά δείγματα φιλοξενίας και ανοχής, καθώς κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε από την πρώτη κιόλας μέρα που τα παιδιά βρέθηκαν στα σχολεία.

Πέμπτη, 09 Φεβρουάριος 2017 20:01

Προσφοράς ζωής από το ΙΕΚ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Την  Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 οι καταρτιζόμενοι, οι εκπαιδευτές και το προσωπικό του Δ.ΙΕΚ Κιλκίς ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα προσφοράς στον συνάνθρωπο «Ζήσε την εμπειρία της προσφοράς» στήριξαν την τράπεζα αίματος του τοπικού παραρτήματος Κιλκίς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε. Εγινε ένα πρωτο ξεκίνημα θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2017 20:44

Νέα δωρεά Εκπαιδευτικού Ρομπότ από ΚΟΥΚΑΚΗ

Γράφτηκε από τον

Η ρομποτική αφενός, είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να εμπλακεί με τη δράση, αφετέρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για τη διδασκαλία διαφόρων εννοιών, κυρίως, από τις Φυσικές Επιστήμες και άλλα γνωστικά αντικείμενα.

Κυριακή, 05 Φεβρουάριος 2017 13:34

Η ΔΑΚΕ καθηγητών για τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

«Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 έγιναν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Προέδρου, του Αντιπροέδρου, του Γενικού Γραμματέα και των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ Καθηγητών Κιλκίς.
«Για το αξίωμα του Προέδρου της Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς, ψηφίστηκε ο συνάδελφος κ. Φώτης Παρπόρης, εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Αξιούπολης, εκλεγμένος με την παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών. Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΛΜΕ Κιλκίς ψηφίστηκε ο κ. Γιάννης Γεωργούσης, εκπαιδευτικός του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς, ο οποίος είναι και Αιρετός Εκπρόσωπος στο ΠΥΣΔΕ Κιλκίς εκλεγμένος επίσης με την παράταξη της ΔΑΚΕ Καθηγητών.

Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2017 19:18

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών vs ΣΥΝΕΚ

Γράφτηκε από τον

Από την Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών ν. Κιλκίς εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση-απάντηση στη συνδικαλιστική παράταξη ΣΥΝΕΚ όσον αφορά τη συγκρότηση του προεδρείου της ΕΛΜΕ Κιλκίς:

"Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ, που εστάλη μία μόλις ημέρα μετά τη συγκρότηση του νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς σε σώμα, διακατέχεται από σύγχυση και πανικό, αλλά ταυτόχρονα δυστυχώς δείχνει την αλαζονεία και την ιδεοληψία αυτών που την έγραψαν. Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν γράφτηκε από εκπαιδευτικούς, αλλά εκπορεύτηκε από άλλα κομματικά κέντρα.

Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2017 22:02

Παιδιά ενός… ψηλότερου βουνού

Γράφτηκε από τον

Ανοιχτή και απολύτως διδακτική επιστολή του δασκάλου Χρήστου Σαμαρά, διευθυντή του 1ου δημοτικού σχολείου Γουμένισσας - Θάνος Ζελέγκος, προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Παιδείας, τον Εισαγγελέα Κιλκίς, τους εκπαιδευτικούς φορείς, το δήμο Παιονίας, την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και την Π.Ε. Κιλκίς.

Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 20:44

(ΣΥΝ.Ε.Κ) ΚΙΛΚΙΣ : Οι παλιές αγάπες (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ) δεν πεθαίνουν…

Γράφτηκε από τον

Από τις Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΝ.ΕΚ.Κ) Κιλκίς εκδόθηκε στις 24 Ιανουαρίου η ακόλουθη ανακοίνωση αναφορικά με τη συγκρότηση του διοικητικού ασυμβουλίου της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς:
Στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κιλκίς, με θέμα τη συγκρότηση σε σώμα, αναβιώσανε παλιές «αξέχαστες» εποχές καιροσκοπικού συνδικαλισμού, με πρωταγωνιστές τους συνήθεις ύποπτους. ΔΑΚΕ(με 2 αιρετούς) και ΠΕΚ(πρώην ΠΑΣΚ, με 2 αιρετούς), προφανώς προσυμφωνημένα, μοιράσανε τα «οφίτσια» στο 7μελές Δ.Σ.

Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2017 23:41

Χωρίς υποδομές αγωνίζονται οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία μας

Γράφτηκε από τον

Είναι εύκολο να ρίχνεις ευθύνες στους εκπαιδευτικούς για το χάλι που υπήρξε με τις παγωνιές στα σχολεία μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων, αλλά οφείλεις να δεις και την άλλη πλευρά του λόφου.
Εγινε σχετικός διάλογος και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς και οι ευθύνες έπεσαν με ευκολία σε διευθυντές και εκπαιδευτικούς για το ότι πάγωσαν καλοριφέρ και νερά στα σχολεία.

Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2017 15:45

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά την Παρασκευή

Γράφτηκε από τον

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Κιλκίς τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη είναι:

Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2017 16:08

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά και την Πέμπτη

Γράφτηκε από τον

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Κιλκίς τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη είναι:

Σελίδα 1 από 53