Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 2:13:49 πμ
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 14:39

2ο Λύκειο Κιλκίς: Γνωριμία με το Δήμο Κιλκίς και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας της Α΄ Λυκείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α2 και Α5 του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς πραγματοποίησαν επίσκεψη και ξενάγηση στους χώρους του Δημαρχείου Κιλκίς.

 

Τους μαθητές/τριες και τις καθηγήτριες Ε. Γαλεντέρη, Γ. Κατσαρού υποδέχτηκε στην είσοδο του Δημαρχείου η κα Ελευθερία Σπανού, η οποία τους ξενάγησε στο χώρο, στο δημοτολόγιο, στο ληξιαρχείο και τους συνόδεψε στο γραφείο του Δημάρχου.

Σε ένα ζεστό και φιλόξενο κλίμα ο δήμαρχος Κιλκίς, κος Δ. Κυριακίδης και ο αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, κος Ι. Χατζηαποστόλου συνομίλησε με τους μαθητές και τους εξήγησε τη λειτουργία του δήμου και των υπηρεσιών. Οι μαθητές εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, έθεσαν ερωτήσεις για θέματα που αφορούν το δήμο τους και παρακολούθησαν τη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικών και ληξιαρχικών πράξεων.

 

«Επίσκεψη και ξενάγηση μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας»

Εκπαιδευτική επίσκεψη και ξενάγηση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσ/νίκη πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων  Β1 και Β2 του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, με αφορμή τις απορίες και το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι ίδιοι.  
Τους μαθητές και τους καθηγητές Ν. Καρακάση, Π. Καλπάκα, Γ. Κατσαρού τους  υποδέχτηκε η προπτυχιακή φοιτήτρια Αννίτα Μανουσάκη όπου με την καθοδήγησή της περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος.

Μία μοναδική εμπειρία για τους μαθητές, μελλοντικούς σπουδαστές, καθώς αρχικά επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας και χρήσης της και τους δόθηκε η δυνατότητα να γίνουν μέλη της. Στη συνέχεια έγινε στην Αίθουσα Συνεδρίων αναλυτική παρουσίαση όλων των τμημάτων και των ειδικοτήτων του Ιδρύματος. Εκεί δόθηκαν απαντήσεις στις απορίες και τα ερωτήματα των μαθητών για τα προγράμματα σπουδών των τμημάτων και τις προοπτικές που προσφέρει το καθένα. Μεγάλο ενδιαφέρον εξέφρασαν τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές για τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται από τα τμήματα του Πανεπιστημίου σε συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς.