Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018, 2:18:27 πμ
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 21:04

Γ. Αμανατίδης: Το ΤΕΙ Κιλκίς μετακομίζει αλλά στο νέο κτήριο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καθησυχαστικός ως προς την τύχη του Παραρτήματος ΤΕΙ Κιλκίς εμφανίστηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κιλκισιακής καταγωγής, Γιάννης Αμανατίδης όταν θέσαμε υπόψιν του τις πρόσφατες "τρομοκρατικές" δηλώσεις του αν. προέδρου του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Αν. Μωυσιάδη πως "αν δεν αλλάξει κάτι, πήραμε απόφαση να μετακομίσει το παράρτημα από τον Σεπτέμβριο στις Σέρρες"
Ο κ. Αμανατίδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε το πρωί  της Τρίτης 11 Ιουλίου, τόνισε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, το παράρτημα όχι μόνο θα παραμείνει στο Κιλκίς, αλλά και επίκειται η μετεγκατάστασή  του στο νέο κτήριο.


Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες τόσο από την πλευρά του κιλκισιώτη κυβερνητικού παράγοντα, αλλά και από πλευράς δήμου Κιλκίς, η περίπτωση να μετακομίσει στις Σέρρες το παράρτημα, όπως απείλησε ο κ. Μωυσιάδης, είναι παντελώς αδύνατη για πολλούς λόγους και πρωτίστως επειδή συνιστά κατ' ουσίαν πολιτική απόφαση. Αλλά ήδη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας έχει εγγράφως ενημερώσει το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας πως οφείλει να εγκαταλείψει το προσωρινό (από το 1999) κτήριο όπου στεγάζεται και να μετεγκατασταθεί στο νέο κτήριο.
Προς τούτο μάλιστα συνηγορεί και έγγραφο του ΟΑΕΔ προς το ΤΕΙ Σερρών όπου ο οργανισμός ζητεί την απόδοση του κτηρίου του - προσωρινής στέγης του παραρτήματος.
Η εξέλιξη αυτή συνδέεται άμεσα με τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται από την εκπαιδευτική κοινότητα και τη δημοτική αρχή για χρησιμοποίηση του νυν κτηρίου του παραρτήματος για τις ανάγκες του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς.
Σε κάθε περίπτωση είναι ευπρόσδεκτες οι καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις, ιδιαίτερα όταν προηγήθηκαν οι επιεικώς απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Μωυσιάδη.
Αλλά επειδή "οι καιροί ου μενετοί" και η νέα σχολική χρονιά αρχίζει σε λιγότερες από 50 ημέρες, θα άξιζε μια συντονισμένη πίεση προς όσους εμπλέκονται για επιτάχυνση της μετεγκατάστασης.