Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018, 7:17:07 πμ
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 21:59

Η 4η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού στο 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο πλαίσιο της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού σκεφτήκαμε να εντάξουμε δράσεις από το ετήσιο project του σχολείου μας «Αγώνες Συνεργασίας». Οι δυο πρώτες αποστολές των «Αγώνων Συνεργασίας» είχαν να κάνουν με τη δημιουργία Συμβολαίου Συνεργασίας τμήματος και το Λάβαρό τους, σχετικό με τους φετινούς στόχους που θέτουν ως ομάδες. Έτσι μας ήρθε η ιδέα, αυτή την ημέρα να κάνουμε μια προσομοίωση επίσημης αθλητικής διοργάνωσης.


Κάθε ομάδα παρέλασε με το λάβαρό της, φροντίζοντας να έχει μια ομοιόμορφη εμφάνιση και ετοίμασε μια παρουσίαση του λάβαρού της και των στόχων της στην βελτίωση της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Οι κουβέντες που ακούστηκαν από τα παιδιά ήταν πολύ όμορφες κι οι ιδέες τους, σαν παιδιά, αγνές και ειλικρινείς. Οι παρουσιάσεις ήταν ευφάνταστες με ποιήματα, τραγούδια και χορό. Μια πραγματική τελετή έναρξης!
Ένας μαθητής της ΣΤ’ εκφώνησε τη Υπόσχεση του Μαθητή με την οποία δήλωσαν ότι συμφωνούν όλοι!
Ακολούθησε η δράση που πρότεινε το Υπουργείο Παιδείας κι όλοι, κατά τμήματα παίξαμε για 5’ με μπάλες και μπαλόνια κι ήταν ένα πολύ καλό ζέσταμα για τις σκυταλοδρομίες συνεργασίας, που είχαμε στη συνέχεια. Συμμετείχαν όλες οι ομάδες σε σκυταλοδρομίες σε σταθμούς με διαφορετικό θέμα, όπου οι εθελοντές της διοργάνωσης ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ κι ανταποκρίθηκαν άριστα στο ρόλο τους.
Στο δεύτερο μέρος της ημέρας κάναμε όλοι zumba με την κα Μπάρμπορα Κοσμίδου και το κέφι ανέβηκε στο κατακόρυφο!
Η ημέρα μας έκλεισε με αγώνες χάντμπολ μεταξύ των ΣΤ’ και μετά και των Ε’ τάξεων, ενώ οι μικροί των Α’, Β’, Γ’ Δ’ έπαιξαν με επιτυχία τον ρόλο των φιλάθλων.
Ήταν μια υπέροχη μέρα, γεμάτη δράση, που ικανοποίησε όλους μας.
Εδώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους του ΔΑΚ Κιλκίς για τη φιλοξενία, την κα Μπάρμπορα Κοσμίδου, δασκάλα zumba, από το γυμναστήριο Kinesis και τους γονείς και κηδεμόνες που ήρθαν να μας υποστηρίξουν στην σημερινή διοργάνωση.