Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020, 1:57:33 μμ
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 17:57

Η γιορτή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς για το Πολυτεχνείο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 έγινε η καθιερωμένη γιορτή του Σχολείου για την επέτειο μνήμης του Πολυτεχνείου.

Πέρασαν κιόλας 46 χρόνια…  Από τις 17 Νοέμβρη του 1973.

Και να ‘μαστε πάλι εδώ.  Να μιλήσουμε για την ιστορία και να μας μιλήσει κι αυτή…

 

Το πρόγραμμα άνοιξε η Δ/ντρια του Σχολείου διαβάζοντας το λιτό μήνυμα της Υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως. Παράλληλα ενημέρωσε  γονείς και κηδεμόνες για ένα από τα project που υλοποιεί το Σχολείο τη φετινή σχολική χρονιά, όπου συμμετέχουν όλα τα παιδιά του Σχολείου και έχει θέμα τις Αξίες που διέπουν τη ζωή μας.

 Ήδη, έργα από τη συμμετοχή των τμημάτων έχουν αναρτηθεί στον διάδρομο, για την αξία του Σεβασμού, που αποτελεί τη βάση όλων των αξιών. Η επόμενη αξία που αναπτύξαμε ήταν η αξία της Δημοκρατίας, που ήταν και επίκαιρη, λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου.

Τα έργα των παιδιών εκτίθενται σε κοινή θέα, για να μοιραστούμε καλές πρακτικές και να μάθουν τα παιδιά από τους συνομηλίκους τους. Στόχος του όλου εγχειρήματος είναι να στήσουμε το Δέντρο των Αξιών ως τα Χριστούγεννα και να έχουμε ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για τα βασικά Ανθρώπινα Δικαιώματα, ως τις 10 Δεκεμβρίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα και σχεδιάζουμε ανάλογες δράσεις.

Στη συνέχεια, τέσσερις μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ μας παρουσίασαν το χρονικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με απλό και κατανοητό τρόπο, για να το καταλάβουν τα παιδιά.

Το θεατρικό «Εμένα με νοιάζει» αποτέλεσε το κύριο μέρος της γιορτής, στο οποίο συμμετείχε η Ε’ τάξη και δίδαξαν και συντόνισαν οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί κες Κατερίνα Μπόσκου και Γεωργία Σιωπίδου.

Το σενάριο γράφτηκε από τον Θωμά Μενεξέ

 

Υπόθεση του έργου: Ο κ. Βαγγέλης και η γυναίκα του παίζουν κουμ-καν με τους φίλους τους την παραμονή του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967. Έξι χρόνια αργότερα ο κ. Βαγγέλης διαπιστώνει με έκπληξη ότι τα παιδιά του συμμετέχουν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου

Τα τραγούδια της χορωδίας της ΣΤ’ δίδαξε ο εκπαιδευτικός Μουσικής κ. Κώστας Μπάτζιος, ο οποίος συντόνισε και συνόδεψε τα παιδιά στο αρμόνιο.