Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 11:40:32 μμ
Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 22:30

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κιλκίς,  Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας, βράβευσε η Eurobank στη Βέροια, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Eurobank, με 15 συνεχή χρόνια εφαρμογής.


Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν στις 2 Φεβρουαρίου 2018.
Ο όμιλος Eurobank έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχουν βραβευθεί συνολικά 16.835 μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα.
Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18.000 μόρια. Συγκεκριμένα, στο Νομό Ημαθίας στο 2ο Γενικό Λύκειο Νάουσας, το οποίο βραβεύθηκε για τον αριστούχο μαθητή Στυλιανό    Κεντημένο, στο Νομό Γρεβενών στο 2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών για τον Στυλιανό-Παναγιώτη Μητσιάνη, στο Νομό Καστοριάς στο 3ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς για τη Μαρία Καράτσογλου, στο Νομό Κιλκίς στο 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς για την Κωνσταντίνα Μπογιατζή, στο Νομό Κοζάνης στο 1ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης για την Ελευθερία Βλάχου, στο Νομό Πέλλας στο Γενικό Λύκειο Αριδαίας για την Αργυρώ Χάψαλη, στο Νομό Πιερίας στο 1ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης για τον Νικόλαο Πάσχο, καθώς και στο Νομό Φλώρινας στο 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας για τον Δημήτριο Κωστακάκη.

Τα βραβεία της Eurobank για το νομό Κιλκίς έλαβαν οι εξής:
1. Γεώργιος Μάριος Δικαιοσυνόπουλος από το 1o ΕΠΑΛ Κιλκίς
2. Ατζέρ Ιμπραΐμοβα από το Γενικό Λύκειο Πολυκάστρου
3. Κωνσταντίνα Μπογιατζή από το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς
4. Νικόλαος Νικολαΐδης από το 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς
5. Μαρία Σένου από το Γενικό Λύκειο Γουμένισσας
6. Ολυμπία Τραπεζανίδου από το Γενικό Λύκειο Αξιούπολης
7. Νικόλαος Χασιωτάκης από το 2o ΕΠΑΛ Κιλκίς.