Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 1:15:21 πμ
Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 22:39

Κιλκίς: Από τα θρανία των σχολείων στα κρεβάτια της γρίπης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πλήθαιναν τα άδεια θρανία στα σχολεία του νομού, κυρίως στα δημοτικά, λόγω των πολλών κρουσμάτων γρίπης στα μικρά παιδιά-μαθητές. Μάλιστα οι απουσίες είναι πλέον αισθητές στις μικρές τάξεις των δημοτικών σχολείων.


Σύμφωνα με εκτίμηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως δήλωσε στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ ο προϊστάμενός της Αριστείδης Παπαδόπουλος, οι απουσίες ασθενών μαθητές ανά σχολείο, περιοχή ή και τάξη κυμαίνονται σε ποσοστά από 20% έως και 50%!
Υπάρχουν λοιπόν τάξεις όπου οι μισοί μαθητές έχουν προσβληθεί και αναρρώνουν στα σπίτια τους. Από την Περιφερειακή Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας έχουν σταλεί στα σχολεία οι οδηγίες για την προφύλαξη των μαθητών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού της γρίπης.
Καθώς διανύουμε την περίοδο έξαρσης της ασθένειας δεν είναι ακόμα γνωστό τι θα ισχύσει για τις απουσίες των μαθητών. Πάντως πέρυσι στις περιπτώσεις μαθητών που απουσίασαν λόγω ασθένειας και όπου υπήρξε γνωμάτευση ιατρού, οι απουσίες αυτές δεν υπολογίστηκαν και βάσιμα αναμένεται να ισχύσει παρόμοια πρόνοια και φέτος.