Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018, 1:23:08 πμ
Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017 21:11

Ξεκινά μέσα στο Μάιο από το δήμο η μεταφορά του ΤΕΙ στο νέο κτήριο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με επισπεύδουσα τη δημοτική αρχή του Κιλκίς ξεκινά εντός του ΜαWiου η μετεγκατάσταση του παραρτήματος ΤΕΙ Κιλκίς από τις αίθουσες του ΟΑΕΔ στο νέο κτήριο.
Ο Δήμαρχος Δ. Σισμανίδης μάλιστα για να διευκολύνει τη μετεγκατάσταση που εξυπηρετεί και την εν συνεχεία μεταστέγαση του 2ου ΕΠΑΛ στο αίθουσες που καλύπτει τώρα το ΤΕΙ, ενημέρωσε τη διοίκηση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας για τις εργασίες στις οποίες θα προβεί άμεσα και οι οποίες συνοψίζονται ως εξής:
Καθαρισμός κτηρίου και περιβάλλοντα χώρου
Μεταφορά των θρανίων και του εξοπλισμού πλην των ειδικών μηχανημάτων
Παραχώρηση κατά χρήση στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας της ξύλινης οικίας  για ενδεχόμενη φιλοξενία σπουδαστών.

 
Υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε αρχική πίστωση 50.000 ευρώ προς το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας  για να διευκολύνει τη μετεγκατάσταση του παραρτήματος στο νέο κτήριο. Παρά το γεγονός ότι αναμένεται και νέα πίστωση, θέματα που άπτονται της νομιμότητας εκλογής του πρόεδρου του ΤΕΙ Σερρών δυσχεραίνουν τη διάθεση ακόμα και της αρχικής πίστωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δημιουργεί προβλήματα όχι μόνο στην απορρόφηση των 50.000 ευρώ, αλλά και σε μια σειρά άλλων λειτουργικών θεμάτων, όπως π.χ. η πληρωμή των αναπληρωτών καθηγητών του ιδρύματος.
Είναι ένα θέμα που τώρα δεν εμποδίζει την έναρξη της μεταφοράς του παραρτήματος, καθώς αυτή θα καλυφθεί με ίδια μέσα του δήμου Κιλκίς, αλλά ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι η συνέχεια όταν θα απαιτηθούν αποφάσεις διάθεσης πιστώσεων από το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας π.χ. για τη μεταφορά του ειδικού εξοπλισμού για την οποία θα απαιτηθούν ειδικά ανυψωτικά μηχανήματα.
Και όλα αυτά πρέπει να ολοκληρωθούν σύντομα ει δυνατόν μέσα στον Ιούνιο ώστε να γνωρίζει μετά βεβαιότητας η διεύθυνση του 2ου ΕΠΑΛ πόσες και ποιες αίθουσες θα έχει στη διάθεσή της ώστε να προβεί στις εγγραφές μαθητών ενόψει της νέας σχολικής περιόδου.