Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019, 1:11:30 μμ

Εκπαίδευση

Ο ενδοσχολικός εκφοβισμός και η θυματοποίηση, φαινόμενο που γίνεται πλέον ορατό στις ανησυχητικές διαστάσεις του σε πολλές χώρες, δεν αποτελεί μόνο εκπαιδευτικό αλλά και κοινωνικό πρόβλημα. Μπορεί να εκδηλώνεται στο περιβάλλον του σχολείου, αλλά απηχεί στρεβλώσεις του ευρύτερου κοινωνικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος, καθώς συνδέεται, μεταξύ άλλων, με τον ρατσισμό, την ομοφοβία, κάθε είδους ανισότητες, την κανονικοποίηση της βίας και της ρητορικής του μίσους.

Στην Ελλάδα το πέταγμα του χαρταετού είναι μέρος των εθίμων της Καθαράς Δευτέρας και συγκεκριμένα του υπαίθριου εορτασμού της , τα λεγόμενα κούλουμα. Ο σκελετός των χαρταετών κατασκευάζεται είτε από ελαφρύ ξύλο είτε από πλαστικό, ενώ το μέρος που φέρνει αντίσταση στον αέρα από πλαστικό φύλλο ή χαρτί. Σημαντικά σημεία του χαρταετού για επιτυχημένο πέταγμα είναι: τα ζύγια της καλούμπας, τα ζύγια της ουράς, το μέγεθος της ουράς.

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, η ομάδα Ρομποτικής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς , αποτελούμενη από τους μαθητές: Φανή Δέδα, Άγγελο Ζαχαρία, Όλγα Κουκάκη, Αναστασία Μπόσκου, Δήμητρα Σφυρίδου, Σωτήρη Ταγκαλίδη, Βασίλη Πακόπουλο και Πετρίνα Ρίκα, συμμετείχε για 2η συνεχή χρονιά στον Διαγωνισμό Ρομποτικής της WRO Hellas με θέμα «Εποικισμός του Άρη», ο οποίος διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, στο Κολλέγιο Ανατόλια.

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019 22:18

Μουσική παιδεία στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, θεωρώντας ότι τα εκπαιδευτικά οφέλη από την εκμάθηση της μουσικής και την ενσωμάτωσή της στο σχολικό πρόγραμμα είναι σημαντικά για τη συνολική ανάπτυξη των μαθητών, προχώρησε στην αγορά μουσικών οργάνων, που αντιστοιχούν στον αριθμό είκοσι δυο (22 κιθάρες) των μαθητών κάθε τμήματος.

Το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς και συγκεκριμένα οι τάξεις Γ1- Γ2-Γ3 επισκέφτηκαν στις 12-2-2019 το « Ελληνικό Παιδικό χωριό Φιλύρου» Θεσσαλονίκης, συνδέοντας την επίσκεψη αυτή με τη δράση-πρωτοβουλία συλλογής και αποστολής τροφίμων, φαρμάκων και ρουχισμού, που υλοποιήθηκε κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το 2ο Γυμνάσιο είναι ένα ιστορικό σχολείο που έχει δημιουργήσει μια καλή παράδοση στα εκπαιδευτικά πράγματα του Κιλκίς. Συνεχίζοντας την παράδοση αυτή, υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια, βήμα βήμα, το σχεδιασμό μας για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του, χτίζοντας πάνω στα θεμέλια που έβαλαν οι προκάτοχοί μας.

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 23:29

Το 5ο Δημ. Σχολείο Κιλκίς ευχαριστεί

Γράφτηκε από τον

Η Διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί καθώς και οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου Δημοτικού Κιλκίς ευχαριστούν θερμά την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία Library4all, για την προσφορά βιβλίων για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό της σχολικής μας βιβλιοθήκης.

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 23:09

Επιμορφωτικά σεμινάρια από την Επιμορφωτική

Γράφτηκε από τον

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2(ΚεΔιΒιΜ2) ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε. επιθυμεί να ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο σχετικά με τα επιμορφωτικά σεμινάρια για την Κατάρτιση και Πιστοποίηση του Προσωπικού των Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας(security).

Το Σαββατοκύριακο 9-10 Φεβρουαρίου 2019 η ομάδα ρομποτικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς με την επωνυμία «Galaxy Stars, έλαβε μέρος στο προκριματικό διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης του First Lego League (FLL) και κατάφερε να συμπεριληφθεί ανάμεσα στις 16 ομάδες που πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό που θα γίνει στις 16 και 17 Μαρτίου με τη συμμετοχή ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα.

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε μαθητές και εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας πριν λίγες μέρες καθώς λάβαμε το Πιστοποιητικό Υιοθεσίας « Αστέρι της Ευχής» 2018-2019.
Ήταν μία πράξη προσφοράς των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών της σχολικής μας κοινότητας προς τον εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Οργανισμό Make –A-Wish, Κάνε Μια Ευχή, που στόχο έχει την πραγματοποίηση των ευχών παιδιών με σοβαρές ασθένειες.