Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020, 11:54:30 μμ

Εκπαίδευση

"Χρυσοί στέφανοι εκ Μακεδονίας" είναι ο τίτλος της φωτογραφικής έκθεσης, που επισκέφτηκε τμήμα της Πρώτης τάξης του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς στο κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου του Κιλκίς.

Πρόκειται ουσιαστικά για τις φωτογραφίες (του Ορέστη Κουράκη) 18 εντυπωσιακών χρυσών στεφανιών από τη συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης (το μουσείο διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές χρυσών στεφανιών παγκοσμίως, καθώς, μετά και τις ανασκαφές των τελευταίων χρόνων στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, ο αριθμός τους ξεπερνά 40).

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 έγινε η καθιερωμένη γιορτή του Σχολείου για την επέτειο μνήμης του Πολυτεχνείου.

Πέρασαν κιόλας 46 χρόνια…  Από τις 17 Νοέμβρη του 1973.

Και να ‘μαστε πάλι εδώ.  Να μιλήσουμε για την ιστορία και να μας μιλήσει κι αυτή…

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 23:16

Επίσκεψη γνωριμίας συντονιστών Erasmus+ στο Δήμαρχο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Με την ευκαιρία της πρώτης συνάντησης των συντονιστών του προγράμματος φιλαναγνωσίας Erasmus+ στο Κιλκίς, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης δέχθηκε χθες στο γραφείο του πολυμελή εκπαιδευτική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους συντονιστές καθηγητές και τους διευθυντές βιβλιοθηκών δύο χωρών, της Τσεχίας και της Ρουμανίας, που συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (13-11-2014)

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (12-11-2014)

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 13:23

Το Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Βρύσης ευχαριστεί

Γράφτηκε από τον

Εκ μέρους των μαθητών του Σχολείου μας (Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Βρύσης), των οικογενειών, των συναδέρφων μου καθώς και ο ίδιος προσωπικά, επιθυμώ να εκφράσω τις βαθιές μου ευχαριστίες στους παρακάτω: Α) Την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νικολάου Μ. Βρύσης. Β) Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαπτιστή και το διοικητικό του συμβούλιο. Γ) Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστανέων και το διοικητικό του συμβούλιο. Δ) Το ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς. 

Το Δ.Σ  της ΕΛΜΕ  Ν. Κιλκίς την Παρασκευή 8-11-2019  πραγματοποίησε συνάντηση για τα θέματα της κάλυψης των κενών και την έγκριση  και λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων που δεν έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα , με τον Περιφερειακό Διευθυντή  Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας κ. Κόπτση  Αλέξανδρο.
"Απαιτούμε κάλυψη με εκπαιδευτικούς όλων των κενών στα σχολεία του Νομού, τα οποία ανέρχονται σε 16 πλήρους και μειωμένου ωραρίου, και έγκριση των ολιγομελών τμημάτων στα ΓΕΛ Ευρωπού, Νέου Αγιονεριού και Μουριών".

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (11-11-2014)

Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς διακρίνεται για την επιτυχή ένταξή του σε ευρωπαϊκά προγράμματα εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Πρόσφατα μάλιστα κατόρθωσε να ενταχθεί σε δυο νέα και με την ευκαιρία αυτή θα μιλήσουμε με τον εκαπιδευτικό του 3ου Γυμνασίου , υπεύθυνο των προγραμμάτων Erasmus+ κ. Φώτη Παπαθαναήλ.

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 20:42

Σαρωτική επικράτηση της ΔΑΚΕ στους δασκάλους

Γράφτηκε από τον

Σαρωτική επικράτηση της ΔΑΚΕ είχαμε στις εκλογές ανάδειξης διοίκησης και ελεγκτικής επιτροπής στο σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ν. Κιλκίς, όπου κέρδισε τις 6 από τις 9 θέσεις του διοικητικού συμβουλίου και το 60% των ψηφοφόρων.

Τα πλήρη αποτελέσματα έχουν ως εξής: