Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020, 6:39:11 μμ

Εκπαίδευση

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 22:39

Κιλκίς: Από τα θρανία των σχολείων στα κρεβάτια της γρίπης

Γράφτηκε από τον

Πλήθαιναν τα άδεια θρανία στα σχολεία του νομού, κυρίως στα δημοτικά, λόγω των πολλών κρουσμάτων γρίπης στα μικρά παιδιά-μαθητές. Μάλιστα οι απουσίες είναι πλέον αισθητές στις μικρές τάξεις των δημοτικών σχολείων.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (27-1-2015)

Την ίδρυση Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ), Εσπερινού ΕΠΑΛ και Μουσικού Σχολείου, ζητά με γνωμοδότησή της η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (25-1-2020)

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (24-1-2015)

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ χαιρετίζει την μεγάλη κινητοποίηση της 21ης Ιανουαρίου ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για την εκχώρηση της δημόσιας Εκπαίδευσης στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

H κυβέρνηση παραμένει ανυποχώρητη στην ψήφιση των αρνητικών ρυθμίσεων που πλήττουν βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση. Προχωρά στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών  κολεγίων.

Παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση.

Παράλληλα εισάγει νέες τιμωρητικές διατάξεις για τους εκπαιδευτικούς –τους οποίους κατηγορεί για αφερεγγυότητα-  με τον τριετή αποκλεισμό  όσων αδυνατούν να αναλάβουν υπηρεσία μετά το διορισμό  παραβλέποντας  ότι πρόκειται για εκπαιδευτικούς που με προσωπικό κόστος στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση με το έργο τους σε όλα τα χρόνια της αδιοριστίας.

Η  ΕΛΜΕ Κιλκίς και το εκπαιδευτικό κίνημα συνολικά δεν πρόκειται να αποδεχτούν τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις  και θα συνεχίσουν ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή τους.

   Ο Πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Ξενέλης   Γιώργος                                 Γεωργούσης   Ιωάννης

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (23-1-2015)

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας της Α΄ Λυκείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α2 και Α5 του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς πραγματοποίησαν επίσκεψη και ξενάγηση στους χώρους του Δημαρχείου Κιλκίς.

Η προσπάθεια του δήμου Κιλκίς να δημιουργήσει όμορφους και σύγχρονους χώρους μάθησης για τους νέους μας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (22-1-2015)