Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020, 9:20:33 μμ

Εκπαίδευση

Κυριακή, 08 Απριλίου 2012 20:00

Επιθετικότητα και Σχολείο

Γράφτηκε από τον

nhreas-kilkisΤο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήρι Δικτύωσης για τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Επιθετικότητα και Σχολείο», σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο ξενοδοχείο “HABITAT”, στο Κιλκίς.

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 15:19

Αποκριάτικες δραστηριότητες του 5ου Δημοτικού Σχολείου

Γράφτηκε από τον
5o-dhmotiko-kilkisΤο τσικνίσαμε στο σχολείο μας την Τσικνοπέμπτη (16/2) με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

keimhliarxeioΕπίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής & Κιλκισίου πραγματοποίησαν ο διευθυντής, οι καθηγητές και οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Κιλκίς, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012 22:20

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο

Γράφτηκε από τον
5o-dhmotiko-kilkisΠολλές ήταν οι δραστηριότητες που έβαλαν μαθητές,  εκπαιδευτικούς και γονείς  του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς  στο Πνεύμα των Χριστουγέννων τη τελευταία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα.
Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2012 20:54

Στρατιώτες στο Ειδικό Σχολείο

Γράφτηκε από τον
eidiko-sxoleio-kilkisΓια μια ακόμη φορά οι άνθρωποι του στρατού βρέθηκαν κοντά στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς. Αξιωματικοί και στρατιώτες από τις δυο μονάδες της Αργυρούπολης - Κιλκίς 596 Α/Μ ΤΠ και 116 Α/Μ ΜΠΠ έδωσαν με την επίσκεψη τους χαρά στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου.
Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2012 20:48

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

Γράφτηκε από τον
skoupidia-telosΣτα πλαίσια του διεθνούς προγράμματος των Eco Schools και της Wringley, Litter Less (λιγότερα σκουπίδια – ανακύκλωση – επαναχρησιμοποίηση) όπου το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς συμμετέχει  μαζί με 60 ακόμη σχολεία από 11 χώρες του κόσμου «…. κατασκευάσαμε χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά από υλικά που βρήκαμε στη φύση και στολίσαμε το σχολείο μας.
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2011 19:43

Νέο 6-θέσιο δημοτικό Σχολείο στη Νέα Σάντα

Γράφτηκε από τον
Από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε πως σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Δήμος Κιλκίς στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Ανέγερση νέου 6-θέσιου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σάντας» η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 2.720.000 €.
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 22:31

Εγγραφές στο Εσπερινό Λύκειο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Εχουν ήδη αρχίσει οι εγγραφές στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Κιλκίς.  Οι εγγραφές διενεργούνται στη λήξη και τις αρχές κάθε διδακτικού έτους, ενώ οι μετεγγραφές α) από τα Γενικά Λύκεια μέχρι 31 Μαρτίου και β) από τα ΕΠΑΛ μέχρι 15 Οκτωβρίου.
Η φοίτηση είναι τετραετής (Α΄,Β΄, Γ΄ και Δ΄ Λυκείου). Το ωράριο αρχίζει από τις 18.45 ως τις 22.10 και τα μαθήματα είναι τα ίδια που διδάσκονται στο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο. Το Λύκειο λειτουργεί με όλες τις κατευθύνσεις στη Γ΄και Δ΄τάξη.
Τετάρτη, 18 Μαϊος 2011 15:01

Οι γιατροί του κόσμου στο σχολείο του Χέρσου

Γράφτηκε από τον
giatroi-tou-kosmou-xersoΤο Δημοτικό Σχολείο του Χέρσου επισκέφτηκε την Πέμπτη 12 Μαϊου 2011η κινητή παιδο-οδοντιατρική μονάδα «Λητώ» από τους «Γιατρούς του κόσμου».
Στα πλαίσια της δωρεάν προληπτικής εξέτασης όλων των μαθητών του Σχολείου, έγινε εξέταση στα δόντια με γραπτή αναφορά πιθανών προβλημάτων που εντοπίστηκαν προς τους γονείς αλλά και εισήγηση-ομιλία προς τα παιδιά για τη σωστή καθημερινή υγιεινή των δοντιών.
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011 15:55

Πασχαλινές εκδηλώσεις του Ειδικού Σχολείου

Γράφτηκε από τον
eidiko-sxoleioΕπισκέπτες και οικοδεσπότες οι μαθητές του  Ειδικού Σχολείου Κιλκίς την τελευταία σχολική εβδομάδα πριν από τις διακοπές του Πάσχα.
Οι επισκέψεις ξεκίνησαν από το Δημοτικό Σχολείο Μικρόβρυσης Σταθμού Μουριών και συνεχίστηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Δροσάτου. Η υποδοχή των μαθητών και από τα δυο σχολεία ήταν υποδειγματική. Οι μαθητές αφού γνωρίστηκαν προχώρησαν σε δραστηριότητες από κοινού κατασκευάζοντας πασχαλινές χαρτοσακούλες για δώρα. Η συνεργασία έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν πιο κοντά, να δουλέψουν μαζί, να παίξουν και να χαρούν.