Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020, 1:12:27 πμ

Εκπαίδευση

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (3-1-2015)

Σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Erasmus KA229 με θέμα: “My roots, my country, our Europe” στο οποίο συμμετέχει το 5ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς, και κατά τη διάρκεια της κινητικότητας των εκπαιδευτικών, οι νηπιαγωγοί του σχολείου μας Σπυρλιάδου Αναστασία και Θεοδωρακάκη Θεοπή ταξίδεψαν στη Brodnica της Πολωνίας όπου έγινε η τρίτη συνάντηση των εταίρων του Προγράμματος από τις 2/12/19 έως και τις 6/12/19. (Γαλλία, Πορτογαλία, Πολωνία, Βουλγαρία και Ελλάδα). 

Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2020 13:10

Η χορωδία του 3ου Γυμνασίου τα έψαλε στο δήμαρχο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Μια από τις πιο όμορφες γιορτινές στιγμές στο γραφείο του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη ήταν η παρουσία εκεί της χορωδίας του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς. Οι νέοι της πόλης μας τα… έψαλαν στο δήμαρχο, εν χορδαίς και οργάνοις, σκορπίζοντας μελωδίες σε όλο το Δημαρχιακό μέγαρο.

ΠΡΩΙΝΗ: Ενα χορταστικό ΔΙΕΚ στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κιλκίς

Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2020 22:02

ΠΡΩΙΝΗ: Τέρπυλλος και Χέρσο σε γιορτινές στιγμές

Γράφτηκε από τον

ΠΡΩΙΝΗ: Τέρπυλλος και Χέρσο σε γιορτινές στιγμές

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (6-1-2015)

Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2020 21:03

Το Δημόσιο ΙΕΚ Κιλκίς στο 9ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Γράφτηκε από τον

Το ΔΙΕΚ ΚΙΛΚΙΣ είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο 9ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών στον χώρο του πρώην κήπου - πάρκου στο Κιλκίς.

Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς υπό τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κυριακίδη επιλέγοντας για πρώτη φορά τη μεταφορά -από την πλατεία Ειρήνης- στο χώρο αυτό πέτυχε να διοργανώσει όπως όλοι συνηγορούν ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο χωριό με πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις.

Για το λόγο αυτό επέλεξε και το ΔΙΕΚ ΚΙΛΚΙΣ να βρεθεί εκεί στο πρώην πάρκο - κήπο και να προβάλει και επιδείξει το έργο του.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (30-12-2014)

Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 20:44

Εκπαιδευτική εκδρομή του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς στην Αθήνα

Γράφτηκε από τον

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε η εκδρομή της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς στην Αθήνα, με αφορμή την επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων. Αρχηγός της εκδρομής ήταν η κα Καραχάλια Δέσποινα και συνοδοί καθηγητές των 75 μαθητών ήταν οι Σιδηρόπουλος Θεόφιλος, Ξανθόπουλος Κωνσταντίνος, Δούκα Δέσποινα, Δημητριάδου Ευαγγελία.
Ξεκινήσαμε τη Πέμπτη 12/12 και μετά από ένα πολύωρο ταξίδι, φτάσαμε στην Αθήνα όπου τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο μας (NOVUS HOTEL), στη πλατεία Καραϊσκάκη. Το βράδυ παρακολουθήσαμε στο θέατρο ΚΑΠΠΑ την παράσταση «Δείπνο Ηλιθίων», μια κωμωδία με πρωταγωνιστές τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη.
Την επόμενη μέρα (Παρασκευή 13/12), επισκεφτήκαμε το Νέο Μουσείο Ακρόπολης και ξεναγηθήκαμε στους χώρους του. Στη συνέχεια έχοντας σύμμαχο τον καιρό ανεβήκαμε όλοι μαζί στο Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και με τη βοήθεια των ξεναγών μας θαυμάσαμε τα διαχρονικά μνημεία. Κατόπιν επισκεφτήκαμε το γραφικό Μοναστηράκι και στον εμπορικό δρόμο της Ερμού για ψώνια και αναμνηστικά. Ακολούθησε μια μικρή στάση στο ξενοδοχείο και συνεπείς στο ραντεβού μας φτάσαμε στη Βουλή. Εκεί μας υποδέχτηκαν οι δύο βουλευτές του νομού μας, η κα Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου και ο κος Φραγγίδης Γεώργιος. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους της και είχαμε την τιμή και την χαρά να παρακολουθήσουμε την Ολομέλεια της Βουλής. Μάλιστα η κα Αγαθοπούλου μοίρασε στα παιδιά αναμνηστικά-ενθύμια για την επίσκεψη και την συνάντηση μας ενώ τα παιδιά είχαν την τύχη να ακούσουν τον κο Φραγγίδη να μιλά στην Ολομέλεια. Σταθήκαμε πολύ τυχεροί καθώς πετύχαμε την αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς αλλά και την προβολή ενός μαγικού χριστουγεννιάτικου 3D animation στο κτίριο της Βουλής. Ακολούθησε έξοδος για ένα ενθουσιώδες παιχνίδι μεταξύ παιδιών και καθηγητών στο Metropolitan Bowling Center.

Μία μέρα μετά (Σάββατο 14/12) αρχικά επισκεφτήκαμε την Παλιά Βουλή στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών. Εκεί θαυμάσαμε τα διάφορα εκθέματα (κυρίως σχετικά με την Επανάσταση του 1821). Στη συνέχεια μεταβήκαμε αμέσως στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου ξεναγηθήκαμε στους εσωτερικούς του χώρους. Το μεσημεριανό μας φαγητό ακολούθησε βραδινή έξοδος στην περιοχή του Ψυρρή, σε μια μουσική ταβέρνα με ελληνικό πρόγραμμα.
Την τελευταία μέρα (Κυριακή 15/12), επισκεφτήκαμε το Παναθηναϊκό στάδιο και από κει το Ζάππειο, το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί για άλλη μια φορά πετύχαμε την αλλαγή της φρουράς. Τέλος, στο δρόμο της επιστροφής κάναμε στάση για φαγητό στη Χαλκίδα.
Πλουσιότεροι σε εικόνες και εμπειρίες και πιο δεμένοι μεταξύ μας, επιστρέψαμε το ίδιο βράδυ στο Κιλκίς με «γεμάτες μπαταρίες».

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (28-12-2019)