Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020, 12:41:40 πμ

Εκπαίδευση

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 09:03

Το 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς ευχαριστεί Επιμορφωτική

Γράφτηκε από τον

Η Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς καθώς και ο σύλλογος διδασκόντων ευχαριστεί θερμά την «ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ» για την προσφορά ενός σύγχρονου βιντεοπροβολέα στο σχολείο μας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ευχόμαστε στο διευθυντή  και στους εργαζόμενους της «ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ» καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο και δημιουργικό το νέο έτος 2020.

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 22:17

Οι Μουριές στηρίζουν Καστελόριζο

Γράφτηκε από τον

Οι μαθητές της Δ' και της Στ' τάξης με πρωτοβουλία των δασκάλων τους συμμετείχαν στη δράση Στηρίζουμε το Καστελόριζο. Με άψογη συνεργασία, θέληση και υπέρτατο ζήλο δημιούργησαν κάρτες με ευχές γεμάτες αγάπη για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Οι ευχές εστάλησαν μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Οι δασκάλες των τάξεων: Ράνια Στεφανίδου, Γιάννα Μητώνα.

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 22:20

Συγχαίρουν την Παρθένα Πασσαλίδου

Γράφτηκε από τον

Συγχαρητήρια στην κόρη μας Παρθένα Πασσαλίδου για την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών της σπουδών στη Διοίκηση και Οργάνωση Εκπαιδευτικών μονάδων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.
Είμαστε περήφανοι γιατί αρίστευσες και ανέγνωσες τον όρκο στην τελετή απονομής των διπλωμάτων.
Ευχόμαστε ό,τι κι αν κάνεις να έχεις πάντα επιτυχία!

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (21-12-2019)

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 12:03

Νίκη της Ανασυγκρότησης στην ΕΛΜΕ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

To ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς πραγματοποίησε την ετήσια εκλογοαπολογιστική του συνέλευση και τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ της ΕΛΜΕ και αντιπροσώπων για το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ   την Τρίτη 19/12/2018 στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Μια σημαντική πολιτιστική εμπειρία είχαν πρόσφατα, μαθητές και μαθήτριες του 5ου Δημοτικού Κιλκίς, στις εγκαταστάσεις της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς. Οι Ε1, Ε2, Γ1, Γ2, Δ2 παρακολούθησαν βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην έκθεση του Θεόδωρου Γιαννακού, καλλιτέχνη και δασκάλου του Σχολείου μας μέχρι πέρσι, που συνταξιοδοτήθηκε.

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 20:17

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Με το βλέμμα στραμμένο  στο μήνυμα των ημερών, που πλησιάζουν, το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς ενημερώνει και σας προσκαλεί για τις εκδηλώσεις - δραστηριότητες που ετοιμάζουν οι μαθητές του.

1) Παρασκευή 20 /12

- 10.30  : Επίσκεψη στο Γηροκομείο Κιλκίς  με Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και δώρα που εκφράζουν το σεβασμό στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

- 12.00 Επίσκεψη στο Παιδιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς με κάλαντα, παιχνίδια και δώρα για τα παιδιά που τους Άγιες αυτές ημέρες νοσηλεύονται στον αντίστοιχο τομέα του Νοσοκομείου.

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 13:14

Ανασυγκρότηση: Διακήρυξη για τις εκλογές της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΚΙΛΚΙΣ

Το επόμενο διάστημα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης αναμένεται να ξεδιπλωθεί η βασική επίθεση στον χώρο της παιδείας και τις δημοκρατικές κατακτήσεις του κλάδου με:

  • την επαναφορά της ατομικής και εξωτερικής αξιολόγησης και της κατηγοριοποίησης των σχολείων.
  • την επαναφορά του αυταρχικού επιθεωρητισμού και ανατροπές στις δομές εκπαίδευσης, νέος νόμος για την επιλογή στελεχών και αποκλεισμός των αιρετών του κλάδου από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 23:44

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ

Γράφτηκε από τον

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου 2019, οι μαθητές των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τμημάτων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς συμμετείχαν σε σχετικές εκδηλώσεις με βιωματικά εργαστήρια και δραστηριότητες που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, ο Π.Α.Σ. «Αετός» Κιλκίς και ο Δήμος Κιλκίς, και πραγματοποιήθηκαν στο Δ.Α.Κ. Κιλκίς.
Σκοπός της ημέρας ήταν να μεταδοθεί το μήνυμα της αποδοχής του διαφορετικού και της εξοικείωσης με θέματα αναπηρίας.

Με μεγάλη ανταπόκριση 90  μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς με τις φιλολόγους τους (Ελευθεριάδου Α., Γλερίδου Α., Αλεξανδράκη Ι. και Δημητριάδου Ε.)  πραγματοποίησαν   στις 27/11/2019,ημέρα Τετάρτη την πρώτη  εκπαιδευτική τους επίσκεψη στο ΝΟΗΣΙΣ’’ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του μαθήματος της Οδύσσειας  που διδάσκεται στην Α΄ τάξη.