Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020, 3:09:16 μμ

Εκπαίδευση

Δευτέρα, 11 Μαϊος 2015 22:05

Συγχαρητήρια στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου

Γράφτηκε από τον

Το Κολέγιο "Ι.Μ.ΔΕΛΑΣΑΛ", στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την UNESCO ως ενεργό μέλος στο δίκτυο των συνεργαζόμενων σχολείων ASPnet, προκήρυξε τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργίας Πρωτότυπου Κοινωνικού Ραδιοφωνικού Μηνύματος για την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά, την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και για την Αειφορία, μέσα από την Πολιτιστική Ατζέντα των Παγκόσμιων Ημερών.

Δευτέρα, 11 Μαϊος 2015 21:57

Η δύναμη της συνεργασίας

Γράφτηκε από τον

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, διά της Υπευθύνου του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, παρουσίασε τις δράσεις που υλοποιήθηκαν  σ΄ ένα πολυεπίπεδο σχήμα και δέχτηκε τα εύσημα, στο Διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων  της Κεντρικής Μακεδονίας που διεξήχθη στην Πιερία στις 7 και 8 Μαΐου 2015, με τίτλο «Η εικόνα του «άλλου» στην εποχή μας και στον τόπο μας. Ψυχοκοινωνικές και ποιμαντικές προσεγγίσεις. Σύγχρονες μορφές βίας».

Δύο Ελληνίδες, η Νεφέλη Στεφοπούλου και η Αναστασία Σιάπκα, από το Κιλκίς περιλαμβάνονται στους 30 φιναλίστ του παγκόσμιου διαγωνισμού που διοργανώνει η Microsoft, YouthSparkChallengeForChange. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας διακρίνεται στον παγκόσμιο αυτό διαγωνισμό με δύο υποψήφιες.

Κυριακή, 10 Μαϊος 2015 21:45

Σάρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στους καθηγητές

Γράφτηκε από τον

Σαρωτική ήταν η νίκη της συνδικαλιστικής παράταξης ΣΥΝΕΚ, που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές της ΕΛΜΕ για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας (ΟΛΜΕ), αφού από τους 140 ψήφους που είχε ανέβηκε στους 183, παρά τη μεγάλη μείωση του αριθμού των ψηφισάντων.

Γέμισαν παιδικά χαμόγελα οι εγκαταστάσεις του δημοσιογραφικού οργανισμού μας στο Μεταλλικό, με τους μαθητές της Β’ τάξης να κατακλύζουν τους χώρους μας και να δίνουν και σ’ εμάς μιαν ανάσα αισιοδοξίας και χαράς.

Στο Γυμνάσιο Νέου Γυναικοκάστρου την Τετάρτη 29 Μαΐου 2015 έγινε η τελετή Εγκαινίων της αίθουσας Σχολικής Βιβλιοθήκης του σχολείου.
Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση η Διευθύντρια κα Ελεονώρα Χριστοφορίδου και τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου, κ.κ.  Γιαννέλος Γεώργιος, Κιτσιούλη Ασπασία, Θεοδωρίδου Ευφημία, Κυριακίδου Στεφανία, Αναστασιάδου Ειρήνη, Τρύφων Χρυσάνθη, Φιλιππίδης Ευθύμιος, Τσιούμας Γεώργιος και Χατζημαύρου Κωνσταντία, υποδέχτηκαν στο σχολείο εκπροσώπους, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δημάρχου Κιλκίς, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και των Δημοτικών σχολείων αλλά και τοπικών φορέων της περιοχής, για την τέλεση του μυστηρίου.

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς σας καλεί τη Δευτέρα , 11 Μαΐου 2015 και ώρα 8:00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του εντευκτηρίου της (Μητροπόλεως 11, 3ος όροφος) ,για μια συνάντηση –εργαστήρι με εκπαιδευτικούς με τον αγαπημένο συγγραφέα μικρών και μεγάλων Μάνο Κοντολέοντα.
Η εκδήλωση είναι μια ευγενική χορηγία του βιβλιοπωλείου «Σύμμετρο» και του ξενοδοχείου HABITAT.

Ο Διευθυντής, οι Καθηγητές, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στη μαθήτρια της Β΄ τάξης του σχολείου Τανάνη Παναγιώτα, η οποία κατέκτησε το 1ο  βραβείο στον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΚΕ΄ Πνευματικού Μαΐου 2015 «Η Πολιτιστική ΄Ανοιξη της Θεσσαλονίκης». Επίσης της εύχονται ολόψυχα ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.  
Ο   Διευθυντής
Αναστάσιος  Χονδροματίδης

Πέμπτη, 07 Μαϊος 2015 22:59

Λόγος έργου σκιά*

Γράφτηκε από τον

Με το σύνθημα «Ώρα για δράση» τυπωμένο στην πλάτη ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 24 Απριλίου 2015 οι μαθητές και οι μαθήτριες συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς,  τους γονείς και εθελοντές πολίτες, να καθαρίσουν προκαθορισμένα σημεία της πόλης.

Παρασκευή, 01 Μαϊος 2015 21:54

Βιωματικά εργαστήρια μαθητών και γονιών

Γράφτηκε από τον

Βιωματικά εργαστήρια μεταξύ των μαθητών με δραστηριότητες και παιχνίδια γνωριμίας, συνεργασίας, επικοινωνίας και εμπιστοσύνης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 18 Μαΐου και ώρες 10:00 – 12:30 με επίσκεψη των μαθητών της Ε’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Πέτρου στους μαθητές της Ε’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ευρωπού.