Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020, 2:37:20 μμ

Εκπαίδευση

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών Δ.Ε. νομού Κιλκίς για την εκλογή αντιπροσώπων του 17ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ.
Οι καθηγητές που συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο είναι:
1.          ΖΑΓΓΟΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2.          ΚΟΥΛΑΚΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
3.          ΜΠΑΡΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
4.          ΝΤΟΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
5.          ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6.          ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7.          ΣΑΜΟΥΗΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
8.          ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Παρασκευή, 01 Μαϊος 2015 21:47

Στις πανελλαδικές χωρίς άγχος

Γράφτηκε από τον

Όνειρα, προσδοκίες για το μέλλον, επιβεβαίωση και ανακούφιση. Πώς είναι δυνατόν να κρύβουν τόσα πολλά δυο λέξεις; ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. Κι όμως κάθε χρόνο τέτοια εποχή μαθητές, γονείς, συγγενείς και καθηγητές εναποθέτουν την ψυχική τους γαλήνη και ηρεμία στην κατανόηση και την υπομονή. Αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών μας η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, που με παρεμβάσεις ψυχολόγου σε όλα σχεδόν τα Λύκεια του Νομού, στήριξε και ενίσχυσε την επίπονη προσπάθειά τους για μια περίοδο ισορροπημένης έντασης.

Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, μαζί με την Πρόεδρο του τμήματος, επισκέφθηκαν το 7Ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, ύστερα από πρόσκληση του.  

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 23:22

Άσκηση πυρόσβεσης στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς, στο πλαίσιο των δράσεων πολιτικής προστασίας  πραγματοποιήθηκε στις 21 Απριλίου 2015 άσκηση σεισμού και πυρόσβεσης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 23:20

Για να μαθαίνουν πως είναι το γυμνάσιο

Γράφτηκε από τον

Στο πλαίσιο της συνεργασίας δημοτικών-γυμνασίων, για την ομαλή μετάβαση των μαθητών/τριών δημοτικού στο γυμνάσιο, οι μαθητές του 5ΟΥ Δημοτικού σχολείου Κιλκίς προσήλθαν την Πέμπτη και Παρασκευή 23 και 24 Απριλίου 2015 στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς. Τους μελλοντικούς μαθητές/τριες του σχολείου υποδέχθηκε η Δ/ντρια του Γυμνασίου, κ. Αικατερίνη Ρώσσιου.

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 23:13

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο στο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Γράφτηκε από τον

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς  συμμετείχε στο 7ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στις 22 Απριλίου, με το πρόγραμμα "Use your Superpowers", που υλοποίησαν οι μαθητές της ΣΤ, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την Αφροδίτη Ντίνου και τον Χρήστο Δεσποινίδη.

Στην εκπνοή των ημερών, πριν την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, την Παρασκευή στις 03 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Ν. Γυναικοκάστρου Κιλκίς,  στο πλαίσιο  των δράσεων του Τοπικού  Θεματικού Δικτύου Αγωγής Υγείας  «Σχολείο ανοιχτό στην Κοινωνία ΄ - ΄ Τα καπάκια μας πάνε παντού ΄», συνάντηση των μελών του δικτύου και δυνατότητα παρακολούθησης μιας ενδιαφέρουσας επιμορφωτικής ημερίδας που εκτός από ενημέρωση και διασκέδαση μας χάρισε στιγμές συγκίνησης και ψυχικής ευφορίας.

Συνολικά επτά σχολεία, έξι δημοτικά κι ένα ΕΠΑΛ, από το νομό Κιλκίς θα συμμετάσχουν στο 7ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 21, 22 και 23 Απριλίου στο ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Τα σχολεία του νομού Κιλκίς που συμμετέχουν και οι εργασίες που θα παρουσιάσουν καταγράφονται στους πίνακες που δημοσιεύουμε.

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2015 21:04

Εικαστικά στην ΤΕΧΝΗ από το Δημοτικό της Ευκαρπίας

Γράφτηκε από τον

Για μια ακόμη φορά η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία ΤΕΧΝΗ, διέθεσε τον χώρο της για την πραγματοποίηση ενός εργαστηρίου με θέμα την  χαρακτική τέχνη για τους μαθητές των Δ και Ε τάξεων του σχολείου μας, του Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας. Η εικαστικός της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Κιλκίς, Σαραντοπούλου Μαίρη, δίδαξε με ξεχωριστή επιμέλεια το δύσκολο αυτό είδος εικαστικής δημιουργίας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς επιμορφωτική ημερίδα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση στην Αειφορία.
Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, κ. Γεωργία Μπλάτση.