Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020, 12:23:40 μμ

Εκπαίδευση

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 20:11

Φεστιβάλ Παιδείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2015

Γράφτηκε από τον

Η  Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  Κιλκίς,  στο πλαίσιο διάχυσης των αποτελεσμάτων των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 2014-2015 (Αγωγής Υγείας – Περιβαλλοντικής Αγωγής – Πολιτιστικών Θεμάτων – Αγωγής Σταδιοδρομίας – Δίκτυα Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Κιλκίς) οργανώνει  Εκδήλωση Παρουσίασης των δράσεων των ομάδων των σχολείων, με  τίτλο «Φεστιβάλ Παιδείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  2015» στο  Κιλκίς, από Τρίτη 05 Μαΐου  2015 έως  Τετάρτη 06 Μαΐου 2015, στους χώρους της Λέσχης Αξιωματικών Κιλκίς (71ης Α/Μ Ταξιαρχίας  Κιλκίς)  και  ώρες από   09:00 έως 14:00.

Συνεχίζοντας τις ενημερώσεις στα Σχολεία της 2ης Εκπ/κής  Περιφέρειας  Κιλκίς, ο Σχολικός  Σύμβουλος κ. Πάρης Παπαδόπουλος επισκέφτηκε και το Σχολείο μας το 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 για να ενημερώσει τους μαθητές των Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων για το σημαντικό και πολύ επίκαιρο θέμα της ασφάλειας στο διαδίκτυο,  στα πλαίσια των δράσεων του Θεματικού Δικτύου « Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», στο οποίο συμμετέχει και η σχολική μας μονάδα.
Οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, ανά τάξη, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση  όπου έθεσαν τους προβληματισμούς και τις ερωτήσεις τους συνειδητοποιώντας ότι το  διαδίκτυο αποτελεί πράγματι ένα «εργαλείο» για πληροφόρηση και ενημέρωση, ψυχαγωγία, επικοινωνία και κοινωνική δικτύωση, κρύβει όμως και πάρα πολλούς και σοβαρούς κινδύνους  τους οποίους θα πρέπει να γνωρίζουν και να τους αντιμετωπίζουν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των γονέων.  

Καθώς η Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου πλησιάζει και τις άγιες αυτές μέρες οφείλουμε να δίνουμε μηνύματα προσφοράς, αγάπης κα αλληλεγγύης ο μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μαυρονερίου επισκέφτηκαν το Γηροκομείο Κιλκίς, την Τρίτη 31 Μαρτίου, και το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 21:52

Η πολύτεκνη οικογένεια σημαιοφόρος της Ελλάδας

Γράφτηκε από τον

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Κιλκίς η παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Η βροχή ήταν έντονη και από τα δημοτικά σχολεία παρέλασαν μόνο οι σημαιοφόροι.

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 22:47

Πανελλήνιο βραβείο για το 1ο Δημοτικό Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον

Πανελλήνιο βραβείο κέρδισαν οι μαθητές και μαθήτριες των δύο τμημάτων της Πέμπτης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διαγωνισμός: Κύπρος: 1974-2014, 40 χρόνια Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ», που συνδιοργάνωσε  η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Σπίτι της Κύπρου-Μορφωτικό γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα και το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 22:15

1ο ΕΚ Κιλκίς: Εκπαιδευτική συνάντηση στην Ουγγαρία

Γράφτηκε από τον

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  LEONARDO DA VINCI όπου συμμετέχει το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (ΕΚ) Κιλκίς υλοποιήθηκε εκπαιδευτική συνάντηση στην Ουγγαρία. Το πρόγραμμα με τίτλο «Κτίρια με σχεδόν μηδενική ενεργειακή απόδοση» έχει σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων και την εφαρμογή αυτών σε εκπαιδευτικά κτίρια. Την υποστήριξη της συνεργασίας του 1ου ΕΚ Κιλκίς  με τον συντονιστή φορέα αλλά και όλη την εκπαιδευτική υποστήριξη του σχεδίου έχει η Επιμορφωτικής Κιλκίς Μον.Ε.Π.Ε.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 22:15

Εργα τέχνης και διδασκαλία

Γράφτηκε από τον

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Π.Ε. Κιλκίς σε συνεργασία με την «Τέχνη» Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία Κιλκίς, θα διοργανώσουν Διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο με τίτλο «Με αφορμή ένα έργο τέχνης Δημιουργικές Προσεγγίσεις της Διδασκαλίας» για εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπ/σης της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Π.Ε. Κιλκίς.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 22:13

Ζωγραφική στο Ν. Αγιονέρι

Γράφτηκε από τον

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Νέου Αγιονερίου στο πλαίσιο της δράσης “Παράθυρο στην Τέχνη” διοργάνωσε την 1η Μαθητική Διοργάνωση Ζωγραφικής στις 23 Μαρτίου 2015 στις 11.50 στο Δημοτικό Σχολείο και στις 11.00 στο Νηπιαγωγείο, αντίστοιχα. Τα θέματα ζωγραφικής ήταν
Για το Δημοτικό Σχολείο

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 22:11

Με τα χέρια σου μπορείς πραγματικά να σώσεις μια ζωή

Γράφτηκε από τον

Στην Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 20 Μαρτίου, το Πιστοποιημένο Πρόγραμμα  Πρώτων Βοηθειών (CPR –AED) που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς για εκπαιδευτικούς, σε συνεργασία με τη Meducation, η οποία εξειδικεύεται στην Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών, Υγειονομικών καλύψεων καθώς και την  Έρευνα και Διάσωση Αγνοουμένων.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 21:53

Διάκριση Λυκείου Πολυκάστρου

Γράφτηκε από τον

Η ανάπτυξη των γνώσεων και η καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μαθητών για τη χρήση καινοτόμων πρακτικών, με στόχο την ανάπτυξη των οριζόντιων ικανοτήτων  τους(επικοινωνία, συνεργασία, δημιουργικότητα, κριτική σκέψη, ανάληψη πρωτοβουλιών, εξοικείωση με τις τέχνες, ικανότητα του «μαθαίνω να μαθαίνω») αντάμειψε με το Πρώτο Βραβείο Δημιουργικότητας το τμήμα Α1 του ΓΕΛ Πολυκάστρου, που έλαβε μέρος με τη δράση «Χειρών Τεχνήματα»  στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικής Επιχειρηματικότητας υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του καθηγητή τους Α. Τομπουλίδη.