Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019, 1:13:11 μμ

Εκπαίδευση

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009 07:50

Επίσκεψη “Αλέξανδρου” στο Ειδικό Σχολείο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Τους μικρούς του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς επισκέφθηκε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009, για να μοιράσουν δώρα αλλά κυρίως ευχές για καλές γιορτές. Συγκεκριμένα οι τζούνιορς του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ με τον προπονητή τους κ. Μιχάλη Αναστασιάδη επισκέφθηκαν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες του Ειδικού Σχολείου και μοιράστηκαν τις γιορτινές αυτές στιγμές μαζί τους, εκφράζοντας την συμπαράσταση τους και την αγάπη προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, αποδεικνύοντας ότι ο αθλητισμός δεν είναι απλά μια τυπική διαδικασία μέσα στο γήπεδο αλλά κυρίως στάση ζωής που αποπνέει πραγματικό ενδιαφέρον προς το συνάνθρωπο μας.

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 08:30

Επιστρέφοντας στα θρανία: «Σχολείο, Οικογένεια, Εργασία»

Γράφτηκε από τον

Όσοι έχουμε τη χαρά και την ευθύνη να εργαζόμαστε στην εκπαίδευση καλούμαστε καθημερινά να έρθουμε αντιμέτωποι με μία σωρεία προβλημάτων και προκλήσεων. Κάθε σχολείο έχει τις ιδιαιτερότητές του, οι οποίες προσδιορίζονται τόσο από τα ιδιάζοντα γε-ωγραφικά, κοινωνικά ή οικονομικά χαρακτηριστικά της τοπικής κοινωνίας, όσο και από τους ειδικότερους παιδαγωγικούς στόχους που οφείλει να θέσει για τους μαθητές του.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 05:08

Μάθημα αποταμίευσης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο

Γράφτηκε από τον

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης (31 Οκτωβρίου) επισκεφθήκαν την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009 το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, ο Διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου Κιλκίς κ. Φλώρος Φίλιππος και ο τραπεζικός υπάλληλος κ. Άγγελος Αρκούδας. Ο κ. Φλώρος μίλησε στους μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης για τη σημαντικότητα του θεσμού της αποταμίευσης και παρότρυνε τα παιδιά να «ρίχνουν κέρματα στον κουμπαρά τους»,  έτσι ώστε να γίνουν υπεύθυνα και συνειδητοποιημένα παιδιά, που αντιμετωπίζουν το σήμερα και το αύριο της ζωής τους ως ώριμοι άνθρωποι.

Τα παιδιά είχαν απορίες και ήρθαν να δουν και να μάθουν. Πως γράφεται και πως τυπώνεται μια εφημερίδα. Το πρωί της Τετάρτης λοιπόν κατέφθασαν ζωηρά κι αφού φωτογραφηθήκαμε στην είσοδο ξεκίνησε η ξενάγηση στα γραφεία μας.

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 04:26

Εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Καμπάνη για τρύγο

Γράφτηκε από τον

Γλυκύτερα κι από πετιμέζι τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών, αλλά κι όλων των παρευρισκομένων, στην πρώτη, για τη φετινή χρονιά, εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων Νηπ. & Δημοτ. Σχολείου Καμπάνη Κιλκίς, με αφιέρωμα στον τρύγο, στο αμπέλι, στο σταφύλι και στο κρασάκι.
Καλεσμένοι ήταν, η παιδαγωγός-βιβλιοθηκονόμος και συγγραφέας Άντα Φωτοπούλου και  ο Χρήστος Αϊδαρίνης, οινοποιός της Γουμένισσας.

Σάββατο, 09 Μαΐου 2009 04:20

Στη Δοϊράνη το Δημοτικό Σχολείο του Χέρσου

Γράφτηκε από τον

Συνεχίζοντας τη δεύτερη φάση του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα «Κερκίνη, μια λίμνη που επιζεί-Δοϊράνη μια λίμνη που χάνεται», οι μαθητές της Ε και Στ τάξης του Δημ. Σχ. Χέρσου συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους Μιμηγιάννη Δημήτρη και Γεωργό Κώστα,  επισκέφτηκαν τη λίμνη της Δοϊράνης.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009 07:08

Επτά χρόνια Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η εξελικτική διαδικασία της Εσπερινής Εκπαίδευσης διαμορφώνεται κάθε φορά από τις επικρατούσες κοινωνικές συνθήκες και επηρεάζεται ή εξαρτάται από τις μεταβολές της ημερήσιας εκπαίδευσης. Ο ρόλος της, πάντοτε, συμπληρωματικός, διορθωτικός, πολυδιάστατος. Στην Ελλάδα οι απαρχές της ανιχνεύονται στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Ειδικότερα, η δευτεροβάθμια εσπερινή εκπαίδευση εισχωρεί στο εκπαιδευτικό πεδίο τη δεκαετία του 1930.

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2009 04:19

Στη φάρμα ΚΟΥΚΑΚΗ το 7ο δημοτικό σχολείο

Γράφτηκε από τον

Τις εγκαταστάσεις της φάρμας ΚΟΥΚΑΚΗ επισκέφθηκαν οι μαθητές των Γ’ και Δ’ τάξεων, το διδακτικό προσωπικό και ο διευθυντής, Απόστολος Δαγλιανάκης, του 7ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς.

Πόσο αξιολάτρευτα και χαριτωμένα είναι τα παιδιά που χαμογελούν όλο ευγένεια και δεν λένε ποτέ «όχι». Κι όμως οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Νέας Σάντας μετά την επίσκεψη το συλλόγου «Χαμόγελο του παιδιού» στο σχολείο τους έμαθαν πως έχουν δικαίωμα να λένε «όχι».
Στις 12 Μαρτίου τα παιδιά ξεκίνησαν τη μέρα τους με ένα διαφορετικό μάθημα. Ένα μάθημα ζωής. Μαζί με τους δασκάλους τους και εκπροσώπους του συλλόγου έμαθαν πως το παιδί πρέπει να σέβεται τους ενήλικες αλλά να μην συγκατατίθεται σε ό,τι του ζητούν, αν αυτό το ενοχλεί και το τρομάζει ή δεν το έχει διδαχθεί από τους ίδιους τους γονείς του.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 07:27

3η Πανελλήνια θέση για το 1o Γενικό Λύκειο Kιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η σχολική ομάδα χειροσφαίρισης μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς προκρίθηκε στα τελικά της διοργάνωσης και την Τετάρτη 4 Μαρτίου ταξίδεψε στο Λιτόχωρο του νομού Πιερίας, όπου το διάστημα 5 έως 8 Μαρτίου, συμμετείχε στην τελική φάση του θεσμού.