Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018, 7:16:23 πμ
Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 20:49

Παιδιά ενός κατώτερου θεού

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για το κτήριο του 2ου ΕΠΑΛ και την ακαταλληλότητά του τα πάντα είναι γνωστά εδώ κι ένα χρόνο. Γράψαμε πολλές φορές για την αγωνία των μαθητών και των καθηγητών του να βρεθούν χώροι στέγασης, αλλά ελάχιστα γνωστό είναι πως στο ίδιο κτήριο στεγάζεται και το Δημόσιο ΙΕΚ Κιλκίς.. Με 150 μαθητές και 30 καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους να βρίσκονται καθημερινά σε χώρους που έχουν κριθεί ακατάλληλοι κι επομένως επικίνδυνοι.


Το βράδυ της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου ο διευθυντής του Δ.Ι.Ε.Κ. Κιλκίς Πέτρος Τζίντζος μαζί μμε καθηγητές βρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ζητήσουν τη συνδρομή της δημοτικής αρχής. Ο κ. Τζίντζος κατέθεσε υπόμνημα περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί και ανέπτυξε τι' ολίγων το αίτημα μαθητών και καθηγητών: Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμιά διορθωτική επέμβαση με αποτέλεσμα το Τμήμα Διοίκησης και το γραφείο διευθυντή του Δ.ΙΕΚ να συνεχίζουν να στεγάζονται στο εν λόγω κτήριο ενώ τα μαθήματα κατά το εαρινό εξάμηνο 2017 γίνονταν σε διπλανό προκατασκευασμένο κτήριο που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο κι έχει προβλήματα εισροής υδάτων"  ανέφερε και συνέχισε: "Ενόψει το νέου εξαμήνου κι ύστερα από μεγάλη προσπάθεια θα λειτουργήσουν έξι τμήματα διαφόρων ειδικοτήτων με εγγεγραμμένους περί τους 150 καταρτιζόμενους. ...Τόσο αυτοί όσο και οι εκπαιδευτές και πόσο μάλλον οι εργαζόμενοι του Δ.ΙΕΚ διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο σε περίπτωση κάποιας σεισμικής διέγερσης. Επιπρόσθετα, κάθε προσπάθεια για μετεγκατάσταση σε κάποιο άλλο σχολικό κτήριο κατέστη άκαρπη, άλλοτε με δικαιολογημένες κι άλλοτε με αδικαιολόγητες αντιρρήσεις και με δεσμεύσεις που δε4ν έχουν υλοποιηθεί. ... Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση και στ΄πηριξή σας με σκοπό την εύρεση λύσης για την άμεση μετεγκατάσταση του Δ.ΙΕΚ σε ασφαλή χώρο ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους συμπολίτες μας" κατέληξε ο κ. Τζίντζος.
Και για την ιστορία: Το ελάχιστο που ζητούν είναι δυο αίθουσες. Με τόσα δημόσια κτήρια να χάσκουν ανενεργά αποτελεί πρόκληση στην κοινή λογική να μην εισακούονται.