Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 4:42:25 μμ
Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 21:59

Θερμή φιλοξενία και ενημέρωση από επιχειρήσεις και βιοτεχνίες

Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ

 

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων  του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης οι ωφελούμενοι το τελευταίο διάστημα έχουν επισκεφτεί διάφορους χώρους εντός του Νομού.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου οι  ωφελούμενοι των εργαστηρίων του ΚΚΣ και οι  εκπαιδευτές τους επισκέφτηκαν «Τα χειροποίητα της Μάρθας» στη Μεγάλη Βρύση. Πρόκειται για ένα εργαστήριο χειροποίητων παραδοσιακών προϊόντων. Η ιδιοκτήτρια του εργαστηρίου, κα. Μάρθα Νικητίδου ξενάγησε τα παιδιά στο χώρο δείχνοντάς τους το παρασκευαστήριο, το στεγνωτήριο, τον ξυλόφουρνο άλλα και ζητώντας τους να συμμετέχουν ενεργά στην όλη διαδικασία της κατασκευής  των προϊόντων ζυμώνοντας τα ίδια και ανοίγοντας φύλλο με το μπλάστρι.
Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου οι ωφελούμενοι του Κέντρου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να ενημερωθούν από τον Δ/ντη, κ. Φραγγελάκη Οδυσσέα, τους εκπαιδευτικούς  αλλά και τους ίδιους τους εκπαιδευόμενους του  2ου ΕΠΑΛ - 1ο ΣΕ Κιλκίς  για  τα εργαστήρια της ηλεκτρολογίας, πληροφορικής-ηλεκτρονικής, οικονομίας και διοίκησης, μηχανολογίας, οχημάτων και κτιριακών έργων, τεχνολογίας τροφίμων και Γεωπονίας. Μάλιστα τέθηκε το ζήτημα συνεργασίας των ωφελουμένων του ΚΚΣ και των μαθητών σε ότι αφορά στο εργαστήρι φυτικής παραγωγής το οποίο διαθέτει το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης. Πολύ σημαντική κρίνεται και για την κοινωνική ένταξη-ενσωμάτωση των ωφελουμένων μας  η αλληλεπίδρασή τους με ομάδες μαθητών κοινών ενδιαφερόντων.
Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου ομάδα ωφελουμένων επισκέφτηκε την «ΤΕΧΝΗ» όπου ο γλύπτης κ. Βασίλης Παυλής έδειξε στους ωφελουμένους μας τεχνικές γλυπτικής χαράζοντας τον πωρόλιθο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι ωφελούμενοι καθώς και οι ίδιοι χρησιμοποιούν τον πηλό στο εργαστήρι της κεραμικής.
Σε ανακοίνωση του ΚΚΣ αναφέρεται πως “Η φιλοξενία όλων όσων επισκεφτήκαμε ήταν ιδιαίτερα θερμή καθώς και με πολύ επεξηγηματικό και κατατοπιστικό τρόπο έδωσαν πληροφορίες για τα εργαστήριά τους, τις τεχνικές τους και τη δουλειά τους”