Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018, 5:59:56 μμ
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017 20:28

Το 1ο Δημοτικό Κιλκίς στις λίμνες Σκρα και στο παλιό μεταλλείο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στα πλαίσια του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ευρωπαϊκό Ορειβατικό Μονοπάτι Ε6 – κάνοντας πεζοπορία στη “γέφυρα” δύο νομών» που υλοποιείται τη φετινή χρονιά από τους/τις μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης του Σχολείου μας, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ. κ. Καρατζίδη Ευστράτιο και Λουκίδη Χαράλαμπο, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Απριλίου 2017, διδακτική επίσκεψη στις λίμνες Σκρα και Παλαιού Μεταλλείου του ν. Κιλκίς σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς.


 Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το φυσικό κάλλος των καταρρακτών του Σκρα και της Γαλάζιας λίμνης και κατόπιν να πραγματοποιήσουν ορεινή πεζοπορία 9 χιλιομέτρων μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή, με το Μεγάλο Ρέμα (Κοτζά Ντερέ) να κυλάει δίπλα τους, καταλήγοντας στη λίμνη Μεταλλείου (τεχνητή λίμνη).
Ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς, κ. Κομπατσιάρης Αντώνης, ενημέρωσε τους/τις μαθητές/τριες για τα Ευρωπαϊκά Μονοπάτια Ε6 και Ε4, έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την πεζοπορία και συνόδευσε τους/τις μαθητές/τριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς, κ.κ. Καρατζίδη Ευστράτιο, Λουκίδη Χαράλαμπο, Σωτηριάδου Ζωή και τη Διευθύντρια του Σχολείου κ. Δουλκερίδου Παρθένα.
Τα παιδιά έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίησή τους σχετικά με τα ορειβατικά μονοπάτια Ε6 και Ε4, καθώς σηματοδότησαν το συγκεκριμένο μονοπάτι με τέσσερις πινακίδες σήμανσης.
Ήταν μία εξαιρετική πρωτοβουλία του Σχολείου σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς και αποτέλεσε μοναδική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους!
Να σημειώσουμε ότι το  Σχολείο μας με το Πρόγραμμα που εκπονεί,  είναι ενταγμένο στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας με τίτλο: «Ευρωπαϊκά Μονοπάτια Ε6 και Ε4» και θα ακολουθήσει διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Κ.Π.Ε. Μαρώνειας στις 4-5  Μαΐου 2017.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στον Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς και τον Πρόεδρο του κ. Κομπατσιάρη Αντώνη για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας και την άριστη συνεργασία που αναπτύξαμε. Στους εκπαιδευτικούς μας κ. Καρατζίδη Ευστράτιο και Λουκίδη Χαράλαμπο για την υλοποίηση του Προγράμματος και τη διάθεση και το μεράκι που επιδεικνύουν ως εκπαιδευτικοί. Στους/στις  μαθητές/τριες μας για τον ζήλο, το ενδιαφέρον και την περιβαλλοντική τους ευαισθητοποίηση καθώς και στους γονείς για τη συνεργασία και την έμπρακτη υποστήριξη στο έργο του Σχολείου. Τέλος, ευχαριστούμε τον κ. Καραΐτη Ιωάννη και Σαββίδη Χρήστο για τις πινακίδες σήμανσης.

 Η Δ/ντρια του Σχολείου
                      Παρθένα Δουλκερίδου