Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 2:29:40 πμ
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 23:44

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου 2019, οι μαθητές των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τμημάτων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς συμμετείχαν σε σχετικές εκδηλώσεις με βιωματικά εργαστήρια και δραστηριότητες που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, ο Π.Α.Σ. «Αετός» Κιλκίς και ο Δήμος Κιλκίς, και πραγματοποιήθηκαν στο Δ.Α.Κ. Κιλκίς.
Σκοπός της ημέρας ήταν να μεταδοθεί το μήνυμα της αποδοχής του διαφορετικού και της εξοικείωσης με θέματα αναπηρίας.


Επιπλέον, στο σχολείο, και συγκεκριμένα στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης μας, τα τμήματα των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων παρακολούθησαν παρουσίαση της εκπ/κού Ειδικής Αγωγής και υπεύθυνης του τμήματος Ένταξης κ. Παναγιώτας Καλφοπούλου, σχετική με τις κατηγορίες των ατόμων με αναπηρίες και τις δυνατότητές τους.
Ακολούθησαν βιωματικές δράσεις μέσα στο χώρο του σχολείου, με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές/τριες και να αποκτήσουν ενσυναίσθηση σε σχέση με τα άτομα αυτά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και γενικότερα στη ζωή τους.
Ευχαριστούμε το γειτονικό μας Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. για τη χορήγηση του αναπηρικού αμαξιδίου που χρησιμοποιήθηκε στην υλοποίηση των βιωματικών δράσεων.