Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, 9:19:19 μμ

Ελλάδα

Έκπληξη προκάλεσε στους βουλευτές των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης, η τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκης στην συζήτηση που έγινε παρουσία του Δ. Αβραμόπουλου, επιτρόπου για τη μετανάστευση, τις εσωτερικές υποθέσεις και την ιθαγένεια, αλλά και παρουσία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, λόγω έργων, από την Κυριακή 26 Μαρτίου έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στη νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, μεταξύ των κόμβων Ακράτας και Καλαβρύτων, στην περιοχή της Αχαΐας.
Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017 20:50

Ώρα της Γης: Το Σάββατο 25η Μαρτίου σβήνουν τα φώτα

Γράφτηκε από τον
Το Σάββατο 25η Μαρτίου ο δήμος Αθηναίων συντονίζεται με την «Ώρα της Γής». Από τις 20.30 έως τις 21.30 θα συσκοτισθεί ο Λόφος του Λυκαβηττού και θα σβήσουν τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Αθηνάς 63), τη γενική γραμματεία του δήμου Αθηναίων (Λιοσίων 22), καθώς και στο κτίριο που στεγάζεται η διεύθυνση Τεχνικών Έργων (Αθηνάς 16, πλατεία Καραμάνου).
Πέντε μέρες πριν από την έναρξη του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ, ο γενικός γραμματέας του κόμματος δηλώνει πως επιδιώκει «συσπείρωση ευρύτερων εργατικών - λαϊκών δυνάμεων, στο δρόμο της σύγκρουσης με το σημερινό σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα».
Απάντηση στην επιστολή Τσίπρα εξέδωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην οποία μεταξύ άλλων καλεί την ελληνική κυβέρνηση «να μην αντιστρέψει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στο παρελθόν για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας».
Αναρτήθηκαν την Παρασκευή στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), www.oaed.gr (στην ενότητα «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2017») οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων για το «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για όλους τους δήμους της χώρας για 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης».
Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017 17:50

Μητσοτάκης: «Χρειαζόμαστε εθνική επανεκκίνηση»

Γράφτηκε από τον
«Χρειαζόμαστε μια εθνική επανεκκίνηση» δηλώνει στο μήνυμά του για την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οι Έλληνες μπορούμε να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, ακόμη και στις πιο σκοτεινές συνθήκες» λέει ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «σήμερα χρειαζόμαστε πίστη στην επανάσταση της λογικής, την επανάσταση του αυτονόητου».
Επιστολή παραίτησης προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου, υπέβαλε μετά πολλών αιχμών και αγανάκτησης, η μέχρι σήμερα επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράϊκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασική αφορμή για την παραίτηση της κυρίας Ράϊκουείναι η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην υπόθεση της Novartis.
«Σκανδαλώδη» χαρακτηρίζει η εφημερίδα Die Zeit την ευρωπαϊκή συμπεριφορά προς την Ελλάδα στο προσφυγικό, στηλιτεύοντας την «κραυγαλέα έλλειψη αλληλεγγύης» προς τη χώρα μας.

«Oι ευρωπαϊκές χώρες δεν τηρούν οι δικές τους υποσχέσεις, θέλουν όμως να ξαναστείλουν στη βεβαρυμένη Ελλάδα πρόσφυγες.
Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017 16:50

Παραιτήθηκε ο Π.Κωστούλας από μέλος τη ΚΕ του ΠαΣοΚ

Γράφτηκε από τον
Την παραίτησή του από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠαΣοΚ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Παναγιώτης Κωστούλας με ανάρτησή του στο facebook.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Πριν από λίγα λεπτά υπέβαλλα την παραίτησή μου από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.