Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020, 6:13:29 πμ

Ελλάδα

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 17:50

Στον ΟΟΣΑ διόρισε η κυβέρνηση τη Ράνια Αντωνοπούλου

Γράφτηκε από τον
Για μικρό χρονικό διάστημα παρέμεινε άνεργη η κυρία Ράνια Αντωνοπούλου, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να την τοποθετήσει στη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στο Παρίσι.
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη μυστική διπλωματία που εφαρμόζει με τους βόρειους γείτονες της χώρας, πρώτα με την ΠΓΔΜ και τώρα με την Αλβανία, άσκησε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως τονίζει η Πειραιώς, «έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας με τους κ.
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 17:00

Ελληνορωσικές σχέσεις: Από τη φιλία στη σύγκρουση

Γράφτηκε από τον

Η τρέχουσα επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων, που μένει να δούμε ποια κλίμακα θα πάρει δεδομένου ότι μέχρι τώρα οι δύο πλευρές δείχνουν να θέλουν να κρατήσουν συγκριτικά χαμηλούς τόνους, ήρθε σε συνέχεια μιας περιόδου όπου τουλάχιστον σε επίπεδο ρητορικής η ελληνική πλευρά έδειχνε να επενδύει ιδιαίτερα στις σχέσεις με τη Ρωσία.

Σχέδια νόμου, με ευρύ θεματικό φάσμα - από την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας, την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών, ως και τη θεσμοθέτηση, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, Κώδικα που θα ρυθμίζει τη λειτουργία του Ελεγκτικού Συνεδρίου-, εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.
Επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη για πτώση στις Ιατρικές και Πολυτεχνικές Σχολές της χώρας, ενώ οι Νομικές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα έχουν τελικά οριακή άνοδο λίγων δεκάδων μορίων.

Αυτά προκύπτουν απο τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για τα γραπτά των νέων που έδωσαν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται για τους επόμενους τρεις μήνες οι περιοχές του δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης, που επλήγησαν στα τέλη Ιουνίου από έντονες βροχοπτώσεις.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενέκρινε το αίτημα του δήμου Βόλβης, να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, έως τις 26 Σεπτεμβρίου, οι περιοχές Ασπροβάλτα, Βρασνά, Αγιος Γεώργιος, Σταυρός, Ανω Σταυρός, Βόλβη και Ρεντίνα, που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις της 27ης και 28ης Ιουνίου.
Καθοριστική χαρακτήρισε την επίτευξη λύσης του Κυπριακού η οποία θα επιβάλει σε ολόκληρη τη χώρα την ειρήνη και την ασφάλεια και θα δημιουργεί συνθήκες συνεργασίας και ευημερίας για όλους τους κατοίκους της, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επισημαίνοντας ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει χωρίς απειλές και εκβιασμούς.
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 15:50

Πυρά ΚΙΝΑΛ κατά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τους δύο στρατιωτικούς

Γράφτηκε από τον
Την κυβέρνηση και τη ΝΔ επικρίνει έντονα το Κίνημα Αλλαγής για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, καταλογίζοντάς τους ότι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το θέμα και όχι να υπάρξει συνεννόηση και κοινή θέση όλων των πολιτικών δυνάμεων.
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 14:50

Στο χειρότερο σημείο τους οι ελληνορωσικές σχέσεις

Γράφτηκε από τον

Μέχρι τώρα η ελληνική διπλωματία είχε αποφύγει να ακολουθήσει το δρόμο άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και δεν είχε πάρει μέρος στην αλυσίδα απελάσεων και άλλων διπλωματικών αντιμέτρων στα οποία κατέφυγαν, ιδίως μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης Σκριπάλ.

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 14:00

Εκκληση Πατούλη να μην ψηφιστεί ο «Κλεισθένης Ι»

Γράφτηκε από τον
Εκτακτη γενική συνέλευση συγκαλεί το μεσημέρι της Πέμπτης η ΚΕΔΕ, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου του υπ. Εσωτερικών, «Κλεισθένης Ι». Στη συνέχεια όλοι οι αιρετοί θα μεταβούν στη Βουλή.

Σε μήνυμά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης επισημαίνει: «Αύριο η Αυτοδιοίκηση θα δώσει ένα δυναμικό "παρών" στη Βουλή προκειμένου να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως είμαστε απέναντι σε αυτό το καταστροφικό νομοσχέδιο που θα απορρυθμίσει τους Δήμους και θα φέρει χάος στη χώρα, υπονομεύοντας τη ζωή χιλιάδων πολιτών.