Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017, 10:19:04 πμ

Ελλάδα

Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 16:50

Αιντε: Τώρα η καλύτερη ευκαιρία για λύση του Κυπριακού

Γράφτηκε από τον
Οι συνομιλίες για το κυπριακό αποτελούν την καλύτερη ευκαιρία για την επίτευξη συμφωνίας, όχι όμως και την τελευταία, είπε την Τρίτη ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ, την παραμονή της έναρξης των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων σε ορεινό θέρετρο της Ελβετίας.
«Ηλεκτρονικό εισιτήριο ακούμε και ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν βλέπουμε» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης σε ερώτησή του προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.

Όπως σημειώνει, ενώ ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου από τον Ιανουάριο του 2017, το χρονοδιάγραμμα μετετέθη για τον Μάρτιο και μετά ο αρμόδιος Υπουργός διαβεβαίωσε πανηγυρικά ότι θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου, όμως ούτε αυτό συνέβη.
Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 15:50

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Στις φλόγες τυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης δασική έκταση στην περιοχή Χρυσοκελλαριά Μεσσηνίας.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρου τμήματος, καθώς και πέντε αεροσκάφη Πετζετέλ.
Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 15:50

Θερινό Σχολείο Φυσικής από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών

Γράφτηκε από τον
Είναι το μόνο σχολείο που επιτρέπει τη χρήση κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές κατά την ώρα της διδασκαλίας και ίσως το πρώτο που κάνει τις μη συνηθισμένες εξετάσεις του μέσα σε ψυχαγωγικό πάρκο.
Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 15:50

Ποτίστρες για τα αδέσποτα σε 35 σημεία της Αθήνας

Γράφτηκε από τον
Ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα τοποθέτησε ο Δήμος Αθηναίων σε 35 σημεία της πόλης, ενόψει του κύματος καύσωνα που αναμένεται από την Τετάρτη.

Ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει επίσης έκκληση στους πολίτες να συνδράμουν το έργο, ώστε οι ποτίστρες να παραμείνουν γεμάτες και καθαρές.
Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 15:00

Πανελλαδικές: Το θέμα στο Γραμμικό Σχέδιο

Γράφτηκε από τον
Με το Γραμμικό Σχέδιο συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα.

Αύριο Τετάρτη οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Γερμανικά, την Πέμπτη στα Γαλλικά και την αυλαία ρίχνουν τα Ιταλικά την Παρασκευή.
Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 15:00

ΟΑΣΘ: Ανοικτό και πάλι το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων

Γράφτηκε από τον
Σε αναμονή της οριστικοποίησης του συνάντησης, που έχει ζητήσει με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, βρίσκεται η διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό στέλνουν σαφές μήνυμα, ότι δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και πάλι σε κινητοποιήσεις, αφού εντός ολίγων ημερών κλείνουν «δύο μήνες απλήρωτοι».
Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 14:50

Υπ. Παιδείας: Συγκέντρωση έξι επιστημονικών συλλόγων

Γράφτηκε από τον
Ραντεβού έξω από το υπουργείο Παιδείας δίνουν το μεσημέρι της Τετάρτης έξι επιστημονικές ενώσεις με κοινό αίτημα την αποκλειστικότητα της διδασκαλίας των μαθημάτων της Θεατρικής Αγωγής, των Εικαστικών, της Μουσικής, της Φυσικής Αγωγής και της Πληροφορικής από τους αρμόδιους και καταρτισμένους εκπαιδευτικούς.
Οι πλειστηριασμοί σε καμιά περίπτωση δεν αφορούν τους συνεργάσιμους δανειολήπτες που πραγματικά αντιμετωπίζουν προβλήματα αποπληρωμής των δανειακών τους υποχρεώσεων, επισημαίνουν με δηλώσεις τους επιτελικά τραπεζικά στελέχη τραπεζών.

Με αφορμή και την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας από την συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας ότι σταματούν την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς, αλλά και την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από Σεπτέμβριο, τραπεζικά στελέχη υπενθυμίζουν ότι οι πλειστηριασμοί αφορούν τους καλούμενους στρατηγικούς κακοπληρωτές.
Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 14:50

Χανιά: Νεκρός 30χρονος κρατούμενος των φυλακών

Γράφτηκε από τον
Νεκρός στο εσωτερικό του κτιρίου των παλιών δικαστικών φυλακών Χανίων βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 30χρονος κρατούμενος.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή, ενώ από τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται να αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια.