Κυριακή, 22 Απριλίου 2018, 3:47:54 πμ

Ελλάδα

Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018 14:50

Τα μηνύματα των πολιτικών για την 21η Απριλίου

Γράφτηκε από τον

Τα μηνύματά τους στέλνουν οι πολιτικοί αρχηγοί με αφορμή τη συμπλήρωση 51 χρόνων από την επιβολή του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967.

Φώφη Γεννηματά: Η Δημοκρατία δεν μπορεί να μείνει ένα απροστάτευτο αγαθό

Πενήντα ένα χρόνια μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος στην Ελλάδα, ο Κώστας Γαβράς μιλά για τα γεγονότα της εποχής εκείνης: «Ήταν μία στρατιωτική δικτατορία υπερβολικά βίαιη, υπερβολικά ορατή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Κ.
Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018 12:50

Δημοσκόπηση: Στοιχίζουν στην κυβέρνηση τα εθνικά θέματα

Γράφτηκε από τον
Μια αποκαλυπτική δημοσκόπηση που θα συζητηθεί, δημοσιεύουν τα «Νέα Σαββατοκύριακο».

Η έρευνα της κοινής γνώμης αποτυπώνει τη βαθιά κρίση που περνά η κυβέρνηση εξαιτίας των εθνικών θεμάτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε μια πορεία καταβύθισης οδηγεί τον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η όξυνση στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων, με κορωνίδα την ένταση στα ελληνοτουρκικά, επαναφέροντας παράλληλα σε τροχιά κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας τη ΝΔ, η οποία διευρύνει στις 13 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμά της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του ισραηλινού κράτους, η πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιριτ Μπεν-Αμπα, μιλάει για τις «δραματικές αλλαγές» που συντελέστηκαν στη χώρα όλα αυτά τα χρόνια, για τη μεγάλη πληθυσμιακή αύξηση και τη μεταμόρφωση του κράτους σε μια σύγχρονη «δημοκρατική χώρα», πρωτοπόρα στην «καινοτόμα οικονομία».
Ήταν βράδυ της 28ης Απριλίου του 1967. Μια ολόκληρη εβδομάδα μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα και στην οδό Upper Brook του Λονδίνου -διεύθυνση της ελληνικής πρεσβείας- κανείς δεν είχε υποπτευθεί το φορτηγό-βαν που σταματά μπροστά στην ελληνική πρεσβεία.

Τρία 24ωρα μετά τη στυγερή δολοφονία στην Κύπρο, που έχει συγκλονίσει τους πάντες και η Αστυνομία δεν έχει καταφέρει να βρει τον δράστη. Όμως, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι είναι πολύ κοντά στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης που δεν έχει προηγούμενο.

Μια ακόμη προκλητική ενέργεια σε βάρος της Ελλάδας και του διεθνούς δικαίου, έκανε η Αγκυρα αναφορικά με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται επί δύο μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018 08:50

Μετά τα «έξυπνα» νησιά, έρχονται τα ενεργειακά

Γράφτηκε από τον
Ένα «πράσινο" μοντέλο, με καινοτόμες υβριδικές τεχνολογίες σχεδιάζει να εφαρμόσει ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) σε αιγαιοπελαγίτικα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Το... πείραμα μιας διαφορετικής ανάπτυξης, που θεμελιώνεται στην ενεργειακή αυτονομία των νησιωτικών περιοχών, βρίσκεται στα σκαριά.
Μία μεγάλη γιορτή για το βιβλίο και ταυτόχρονα μια μεγάλη γιορτή για την «ενεργοποίηση» της πλατείας Βικτωρίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22 Απριλίου (11:00 - 22:00) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».
«Μια ιδέα όταν την κρατάς στο συρτάρι, μένει στο συρτάρι». Με αυτή τη φράση συνοψίζει ο κ. Κωνστάντιος Μπατσιώλας τη μέχρι σήμερα εμπειρία του από το ταξίδι στον κόσμο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.