Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 12:57:40 πμ

Ελλάδα

Κλειστοί θα μείνουν το Σαββατοκύριακο, 4 και 5 Φεβρουαρίου, οι σταθμοί «Πανεπιστήμιο» και «Αγ. Ιωάννης» της γραμμής 2 του Μετρό, καθώς και ο σταθμός «Αγ. Μαρίνα» της γραμμής 3.

Το κλείσιμο των σταθμών αποφασίστηκε λόγω εκτέλεσης τεχνικών εργασιών που αφορούν την εγκατάσταση του νέου αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου.
Το χαμηλό κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο ενός ανθρώπου συνδέεται με σημαντικά μικρότερο προσδόκιμο ζωής και θα πρέπει να θεωρηθεί σημαντικός παράγοντας κινδύνου για διάφορες ασθένειες και για πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με διεθνή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The Lancet.
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 14:50

Αντίστροφη μέτρηση για το Posidonia Sea Tourism Forum

Συντάκτης:
Σε μια περίοδο που παρατηρείται πτώση της ζήτησης για κρουαζιέρες στην ανατολική Μεσόγειο κυρίως λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Τουρκία ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το Posidonia Sea Tourism Forum που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 23-24 Μαΐου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.
Κρατούμενοι θα παραμείνουν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοσή τους.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο απέρριψε το αίτημα τους και επικύρωσε την απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή.
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 14:50

Συνεχίζονται οι επαφές Τσίπρα στο Βελιγράδι

Συντάκτης:
Από το κτίριο της Εθνοσυνελευσης ξεκίνησε το πρόγραμμα της δεύτερης και τελευταίας ημέρας της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσιπρα στο Βελιγράδι.

Σε εξέλιξη είναι η συνάντησή του με την πρόεδρο της Βουλής, Μάγια Γκοΐκοβιτς.
«Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με πρόσωπα κοινής αποδοχής και χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό» ζητά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον BHMA 99,5.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επισημαίνει ότι «σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε σήμερα ως χώρα, η διαδικασία των εκλογών μπορεί να δημιουργήσει η ίδια πιστωτικό γεγονός στη χώρα πριν κλείσει η αξιολόγηση.
Εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί η τηλεφωνική επικοινωνία της Ανγκελα Μέρκελ με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εν όψει της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει αύριο, Πέμπτη, η γερμανίδα καγκελάριος στην Τουρκία, όπου θα έχει επαφές με τον Ταγίπ Ερντογάν.
Η απάντηση στην πλεύση της τουρκικής πυραυλακάτου με την τουρκική ηγεσία κοντά στα Ιμια, ήρθε το πρωί της Τετάρτης από τον υπουργό εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο υπουργός συνοδευόμενος από τον αρχηγό της πολεμικής Αεροπορίας πέταξε με ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού πάνω από την βραχονησίδα Ιμια έριξε στεφάνι προς τιμή των τριών αξιωματικών του πολεμικού ναυτικού που σκοτώθηκαν κατά την κρίση των Ιμίων το 1996.
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 13:50

Ληστεία με λεία 1.500 ευρώ στα ΕΛΤΑ Ανδραβίδας

Συντάκτης:
Ένοπλη ληστεία, με λεία περίπου 1.500 ευρώ το πρωί στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, στην Ανδραβίδα της Ηλείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άγνωστοι δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισέβαλαν στο υποκατάστημα και κατευθύνθηκαν αμέσως προς τον ταμία.
Τα Ηνωμένα Έθνη φοβούνται σοβαρή κλιμάκωση των τριβών και των αναπαραγόμενων εντάσεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες -όπως ευθέως δήλωσε και ο ειδικός αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα-θα επηρεάσουν άμεσα το Κυπριακό, ακυρώνοντας τις διεργασίες επίλυσής του.