Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018, 8:57:18 μμ

Ελλάδα

«Θα στηρίξουμε την ευρωπαϊκή πρόταση που θα έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και των εταίρων μας. Αρκεί να αποφασίσουμε να αφήσουμε πίσω τα παιχνίδια ρήξης και χρεοκοπίας και να μπούμε σε μια πορεία ανάπτυξης» ξεκαθάρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του.
Σάββατο, 06 Ιούνιος 2015 09:50

Το παιχνίδι στα χέρια της Μέρκελ

Γράφτηκε από τον
Το Βερολίνο έχει πολλά μυστήρια. Ενα από αυτά είναι οι ανεξήγητες εκρήξεις των τελευταίων μηνών στο προάστιο Φρίντριχσχαϊν που συνοδεύονται από τη μυρωδιά θειαφιού. Ή η θρυλούμενη προσπάθεια της Ανγκελα Μέρκελ να «αδειάσει» τον «ελληνοφάγο» Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που δείχνει (αν όντως ισχύει) ότι η Ελλ.
Σάββατο, 06 Ιούνιος 2015 09:50

Πώς φτάσαμε στο πακέτο Γιούνκερ

Γράφτηκε από τον
Το διάστημα από την πενταμερή συνάντηση στο Βερολίνο ως τη συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ - Ντάισελμπλουμ η διαπραγμάτευση έλαβε δραματική τροπή και έφερε ξαφνικά τον έλληνα πρωθυπουργό αντιμέτωπο με μεγάλα διλήμματα. Για να επιτευχθεί συμφωνία ή λύση, όπως επιθυμεί ο Αλέξης Τσίπρας, δεν απαιτείται μό.
Σάββατο, 06 Ιούνιος 2015 09:50

Σενάρια για ενδιάμεση συμφωνία και χρηματοδότηση

Γράφτηκε από τον
Την πηγή χρηματοδότησης της Ελλάδας σε περίπτωση και νέας παράτασης του τρέχοντος προγράμματος ή μιας ενδιάμεσης συμφωνίας εξετάζουν τώρα οι πιστωτές. Με το ενδεχόμενο ως το τέλος του μήνα να έχει κλείσει η αξιολόγηση και να έχει υπάρξει μια νέα συμφωνία που θα εξασφαλίζει τα απαιτούμενα κεφάλαια γ.
Σάββατο, 06 Ιούνιος 2015 09:50

Το παρασκήνιο του συμψηφισμού των δόσεων του ΔΝΤ

Γράφτηκε από τον
Η συνάντηση στο Βερολίνο τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας ανάμεσα στην Ανγκελα Μέρκελ, στον Φρανσουά Ολάντ, στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στην Κριστίν Λαγκάρντ και στον Μάριο Ντράγκι είχε κάτι από επείγοντα χαρακτήρα. Ενα emergency meeting το οποίο ταιριάζει περισσότερο σε καταστάσεις διαχείρισης κρίσης.
Σάββατο, 06 Ιούνιος 2015 09:50

Σχέδιο διαφυγής από τον κίνδυνο χρεοκοπίας

Γράφτηκε από τον
Οδό διαφυγής από το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αναζητεί εναγωνίως η κυβέρνηση. Ολοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι η γραμμή που χωρίζει τη χώρα από μια συμφωνία διάσωσης και τη χρεοκοπία είναι πιο λεπτή από κάθε άλλη φορά καθώς χωρίς την απελευθέρωση πόρων από το .
Σάββατο, 06 Ιούνιος 2015 09:50

Αντίστροφη μέτρηση για συμφωνία ή κατάρρευση

Γράφτηκε από τον
Σε επικίνδυνο παιχνίδι με τον χρόνο, υπό την απειλή της χρεοκοπίας και της πιστωτικής ασφυξίας, εξελίσσεται ο χειρισμός του ελληνικού ζητήματος, καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται να απορρίπτει τις προτάσεις των δανειστών και να συζητεί μόνο το δικό της σχέδιο.
Η Καλυψώ Νικολαΐδη, καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων και διευθύντρια του Κέντρου Διεθνών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, επισκέφθηκε την προηγούμενη Τρίτη την Αθήνα για την εκδήλωση «Η κρίση της Ευρώπης και πώς να βγούμε από αυτήν».
Σάββατο, 06 Ιούνιος 2015 09:00

«Ανώνυμοι Αφερέγγυοι» και επιτυχημένοι

Γράφτηκε από τον
Ποτέ πριν η λέξη χρεοκοπία δεν ακουγόταν τόσο συχνά, η κρίση όμως την έκανε καθημερινότητα. Χρεοκοπία όχι μόνο για τη χώρα, αλλά για την αγορά που καταρρακώνεται από την ύφεση και τις μικρές κυρίως επιχειρήσεις που στραγγαλίζονται από την έλλειψη ρευστότητας.
Σάββατο, 06 Ιούνιος 2015 09:00

Ρυθμιστές στα ΑΕΙ οι φοιτητές, επιστρέφουν οι «αιώνιοι»

Γράφτηκε από τον
Η επί ημέρες αναμενόμενη τελική έκδοση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ που φέρει τον κωδικό «τελικό 7.2» και κανείς ενδιαφερόμενος δεν την είχε δει προκαλεί έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων την ερχόμενη εβδομάδα και πιθανότατα αναζήτηση νομικής οδού από όλους όσοι «παύονται» στην αρχή ή στη μέση της θητείας του.