Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, 5:07:45 πμ

Ελλάδα

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2015 23:50

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. η σύντροφος του Γ. Πετρακάκου

Γράφτηκε από τον
Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. μπαίνει η 36χρονη σύντροφος του Γιώργου Πετρακάκου, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσία σε δρόμο του Βόλου. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.
Σε συζητήσεις με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βρίσκεται ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, προκειμένου να επιτύχει αύξηση του ορίου δαπανών για τα νοσοκομεία και άλλους οργανισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λειτουργική σταθεροποίηση του συστήματος είναι μία από τις προτεραιότητες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.
Πρόβλημα έχει προκύψει στα μισθώματα των ακτοπλοϊκών εταιρειών για την εκτέλεση δρομολογίων που αφορούν άγονες γραμμές, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ από το 13% στο 23% καθώς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παρακρατεί μεγαλύτερο ποσό απ' αυτό που πρέπει να αποδοθεί στις εταιρείες.

Αρχίζει τον Οκτώβριο 2015 στην Αθήνα το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο «Βιοεπιχειρείν» που έχει σχεδιαστεί από το Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας & Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Ευθύνες για τις καταστροφές στην Σκόπελο επέρριψε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

«Υπάρχουν ευθύνες σίγουρα», τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ1 « Αν δει κανείς όλες τις τις καταστροφές στο νησί θα διαπιστώσει ότι ναι μεν είχαμε ακραία καιρικά φαινόμενα, είναι βέβαιο αυτό, δεν μπορεί να προβλεφθεί τόσο εύκολα, τόσος μεγάλος όγκος νερού.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 3369/2015 απόφασή της έκρινε ότι είναι συνταγματικό το άρθρο 142 του Υπαλληλικό Κώδικα (Ν. 3528/2007), το οποίο προβλέπει ότι απολύεται δημόσιος υπάλληλος που τού έχει επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης, σε περίπτωση κατά την οποία η προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεν εκδικαστεί μέσα σε 6 μήνες.

Την παράταση της ισχύουσας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) θα επιδιώξει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) σε συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία για την παράταση της ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καθώς στις 30 Σεπτεμβρίου, λήγει η ισχύς της σημερινής ΕΓΣΣΕ, η οποία υπογράφηκε στις 26 Μαρτίου του 2014, μετά από συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.
Μια καταγγελία για περιστατικό εργοδοτικής βίας σε δήμο της Αττικής που συνδέεται με τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας σε ΟΤΑ, αλλά και άλλες συνεχείς καταγγελίες, οδήγησαν τη ΓΓ Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, να αντιδράσει προς διερεύνηση των καταγγελιών μέσω ελέγχων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), σε όλους τους δήμους που απασχολούν ανέργους σε Κοινωφελή Εργασία.
Συνεχίζεται για δωδέκατη ημέρα η κατάληψη του ΤΕΙ Αθήνας με το ίδρυμα να έχει παραλύσει από ομάδα νεαρών που διαμαρτύρονται για την υπόθεση φοίτησης του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού.