Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 5:42:59 μμ

Ελλάδα

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 19:50

Ένταση στα Ίμια, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα

Συντάκτης:
Ένταση δημιουργήθηκε σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης στις βραχονησίδες Ίμια, με το σκάφος του Λιμενικού να έρχεται αντιμέτωπο με ταχύπλοο της τουρκικής Ακτοφυλακής σε απόσταση 50 μέτρων.

Την είδηση μετέδωσε ο ανταποκριτής του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Dogan στην Αλικαρνασσό, σύμφωνα με την οποία το τουρκικό σκάφος έσπευσε το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή, όταν 10 ελληνικά αλιευτικά από την Κάλυμνο και τη Λέρο, εντοπίστηκαν στα Ίμια.
«Πού ξεκινούν οι λόγοι εξαίρεσης ενός δικαστικού λειτουργού και πού αρχίζουν τα προσωπικά ζητήματα;»: Το ερώτημα αυτό απασχολεί τους παράγοντες μίας δίκης που αναμένεται να ξεκινήσει -στην ουσία της διαδικασίας- σε λίγες ημέρες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Αττική για υπόθεση φερόμενης «δωροδοκίας» σημαντικού κρατικού λειτουργού, με αρκετούς κατηγορουμένους.
Τη μη αποστολή οικονομικών στοιχείων των ΟΤΑ α' βαθμού και των νομικών τους προσώπων προς το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή (Πέμπτη) συνεδρίασή του.
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 18:50

Συμβουλές για αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς σε σπίτια

Συντάκτης:
Οδηγίες προστασίας προς αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών από θερμαντικά μέσα και χριστουγεννιάτικα είδη έδωσαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης και ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ.
Εκπαιδευτικά προγράμματα εν' όψει Χριστουγέννων οργανώνει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (Ε.Π.Μ.) συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 (18.00-20.00) στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης) παιδιά ηλικίας 3-6 χρονών θα στολίσουν «Το καραβάκι των Χριστουγέννων».
Κυριαρχικό δικαίωμα της κυβέρνησης χαρακτήρισε, σύμφωνα με πληροφορίες, την κατανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων του προϋπολογισμού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ φέρεται να διεμήνυσε σε όσους ζητούν «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος ότι παραβιάζουν τη συμφωνία.

«Ό,τι και αν συμβαίνει στην Τουρκία, η Ελλάδα θα πρέπει να καταλάβει ότι για να επαναφέρει την κρουαζιέρα στην ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να δείξει σοβαρότητα στο θέμα των λιμενικών υποδομών» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Αναστασιάδης διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας.

Ενα τριήμερο κατά το οποίο διαφαίνεται ότι θα καθοριστούν οι εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων για την χώρα ξεκινά την Τετάρτη, με τα μέτωπα ανοιχτά και «θερμά» στο πεδίο της οικονομίας και των εθνικών θεμάτων.

Οι μέθοδοι ελάφρυνσης του χρέους των κρατών-μελών της Ευρωζώνης πρέπει να ερμηνεύονται, με βάση την θεμελιώδη νομικώς τελολογική μέθοδο, όπως απαιτεί η αρχή της Αλληλεγγύης, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ομιλία του στην έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση του ελληνικού χρέους.

«Βεντέτα» μεταξύ του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, εκτυλίχθηκε στην Βουλή με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και καταγγελίες. Κατά την συζήτηση επί της ρύθμισης για την χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους χαμηλοσυνταξιούχους, ο κ.