Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 4:27:50 πμ

Ελλάδα

«Ζούμε στην εποχή όπου τα 'ακροδεξιά σπασμένα παράθυρα' στοιχειώνουν την πολιτική και μάλιστα ελέω μιας κυβέρνησης της Αριστεράς» αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης, με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, σχολιάζοντας τα έργα και τις ημέρες του Πάνου Καμμένου.
Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 14:50

Η νύχτα του Αγίου Νικολάου*

Συντάκτης:
Εκείνο το γιορταστικό Σαββατόβραδο της 6ης Δεκεμβρίου - του Αγίου Νικολάου - τίποτε δεν προμήνυε την καταιγίδα που θα ακολουθούσε.

Ο καιρός ήταν καλός, η γιορτή μεγάλη, οι εορτάζοντες πολλοί και η Αθήνα, ως συνήθως, μποτιλιαρισμένη, με τον κόσμο στους δρόμους για τα θέατρα, τους κινηματογράφους, τα κλαμπ, τα μπαρ ή τα καφέ.
Το προεκλογικό άρωμα που αναδίδεται από το «κοινωνικό μέρισμα» που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά της αντιπολίτευσης και το θέμα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2017, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης.
Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 12:50

Συνταξιούχοι: Στάχτη στα μάτια οι εξαγγελίες Τσίπρα

Συντάκτης:
Για «εξαπάτηση», «ψίχουλα» και «στάχτη στα μάτια» κάνουν λόγο οι μεγαλύτερες ενώσεις των συνταξιούχων της χώρας αναφορικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την καταβολή της ενίσχυσης σε περίπου 1,6 εκατομμύρια άτομα, σε σύνολο πάνω από 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους.

Σε νέα, λεκτική, αντιπαράθεση με την Τουρκία οδηγούν την Αθήνα οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, ο οποίος μετά τα σχόλια περί «ηλίθιων δηλώσεων» Ερντογάν (σχετικά με τα όσα ο τελευταίος είπε για τη Συνθήκη της Λωζάννης) και περί επιστροφής στη Συνθήκη των Σεβρών χαρακτήρισε «στυγνό δικτάτορα» τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Συνεδρίασε στις 8 το πρωί του Σαββάτου η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ και ανέστειλε την απεργία των πλοίων. Μετά την απόφαση αυτή ξεκινούν άμεσα τα δρομολόγια από όλα τα λιμάνια της χώρας.

«Στην σύγκρουση που βρίσκεται σε εξέλιξη στα εργασιακά η Ελλάδα είναι το μέλλον της Ευρώπης, γι αυτό οφείλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη να πάρουν ξεκάθαρη θέση», διεμήνυσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, με αιχμή την εν εξελίξει διαδικασία αξιολόγησης.

Συμμετοχή βασικού υπόπτου για συμμετοχή στον ISIS φέρεται να προκύπτει στην έρευνα της Ασφάλειας Αττικής και των βρετανικών αρχών για την εξάρθρωση δικτύου διακινητών λαθρομεταναστών με την συμμετοχή 24 ατόμων. Στα πλαίσια αυτής της έρευνας εντοπίστηκαν και τρία εργαστήρια πλαστογραφίας ταξιδιωτικών εγγράφων.
Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 07:50

Ποιος είναι o νέος γ.γ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Συντάκτης:
Σε διαδικασία …αναδιοργάνωσης βρίσκεται το ηγετικό επιτελείο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Αλλαγή φρουράς, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της κυρίας Όλγα Γεροβασίλη ως υπουργού, πραγματοποιείται στο πόστο το οποίο αποτελεί ουσιαστικά τον συνδετικό κρίκο της πολιτικής ηγεσίας με το στελεχιακό δυναμικό και τον κορμό της διοίκησης.
Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 07:50

Νέα εντάλματα σύλληψης στην υπόθεση «Νoor-1»

Συντάκτης:
Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην περιβόητη υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης - αξίας άνω των 30 εκατ. ευρώ - με το πλοίο «Noor-1» που είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2014.