Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017, 6:52:55 μμ

Ελλάδα

Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2015 12:50

Απορρίπτει το ενδεχόμενο νέων μέτρων η κυβέρνηση

Γράφτηκε από τον

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, σε επίπεδο περικοπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης την Πέμπτη. «Το να σφίξεις ακόμα περισσότερο το λουρί σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν είναι ένα μέτρο παράλογο» δήλωσε.

Με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία συναντάται την Πέμπτη ο πρωθυπουργός στο Παρίσι, όπου και θα μιλήσει σε εκδήλωση του Οργανισμού για τις μεταρρυθμίσεις που δρομολογούνται στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση με τον Άνχελ Γκουρία πρόκειται να υπογράψουν συμφωνία και εν συνεχεία θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου απαντώντας και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2015 12:50

Διάβημα Αθήνας για τις βολές Σόιμπλε κατά Βαρουφάκη

Γράφτηκε από τον
Σε διάβημα προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προς το Βερολίνο, προκειμένου να εκφραστεί η έντονη αποδοκιμασία των δηλώσεων του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διάβημα θεωρήθηκε επιβεβλημένο, καθώς εκτιμήθηκε ότι οι χαρακτηρισμοί του κ.

Νέα διατύπωση για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη: «Δεν θα ήταν κακή ιδέα» είπε, αλλά ξεκαθάρισε ρητά πως με αυτή τη διατύπωση δεν προαναγγέλλει ένα δημοψήφισμα. Παράλληλα, αρνήθηκε να απαντήσει στις βολές του Σόιμπλε.

Σήμερα, Πέμπτη, στις 15:00 απολογείται ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς του ως προς τη λίστα Λαγκάρντ. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, που βαρύνεται με δύο κακουργηματικές κατηγορίες, νόθευση δημοσίου εγγράφου και απόπειρα απιστίας στην υπηρεσία, θα δώσει τη δική του εκδοχή πραγμάτων στους δικαστές στην πολύπλοκη αυτή υπόθεση.
Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκονταν τις τελευταίες ημέρες ανώτατοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος εν όψει των κρίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά και την αποκάλυψη του «Βήματος» για ενδεχόμενη αποστρατεία και των δυο υπαρχηγών, των κκ.
Την Παρασκευή αναμένεται να αρχίσουν οι κρίσεις και στους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ). Υπενθυμίζεται πως στη θέση του παρέμεινε ο υπογράφων τον «Λιμενικό Καλλικράτη», νυν αρχηγός, αντιναύαρχος ΛΣ Αθανάσιος Αθανασόπουλος.
Η ημερήσια κατανάλωση ελεύθερων σακχάρων για παιδιά και ενηλίκους μπορεί να ανέρχεται στο 10% της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης («ισχυρή σύσταση»), σύμφωνα με όσα πρότεινε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε ανακοίνωσή του στις 4 Μαρτίου 2015.
Το πρώτο τεστ των προσδοκιών της, όπως αυτές διαμορφώθηκαν και διατυπώθηκαν μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του eurogroup περνά την Πέμπτη η ελληνική κυβέρνηση, εν αναμονή της απόφασης της ΕΚΤ για την συνέχιση της παροχής ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA.

Αποκλειστικά από τους διδάσκοντες στο μάθημα θα ορίζονται τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων των μαθητών Α' και Β' τάξεων Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α', Β' και Γ' τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης σε όλα τα Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.