Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018, 1:47:21 μμ

Ελλάδα

Κυριακή, 02 Αύγουστος 2015 23:50

Χωρίς καταβολή δικαστικών παραβόλων μέχρι τις 31 Αυγούστου

Γράφτηκε από τον
Παρατείνεται έως 31 Αυγούστου η υπουργική απόφαση με την οποία αναστέλλεται η καταβολή δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών, λόγω της διατήρησης των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων .

Για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας εγκαλεί με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας Ισίδωρο Ντογιάκο αλλά και τον εισαγγελέα Εφετών Π.

Άμεσες δράσεις του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) κατόπιν εντολής του υπουργού Υγείας βρίσκονται σε εξέλιξη, με δύο κινητές μονάδες στον χώρο του Πεδίου του Άρεως.

Η πρώτη κινητή μονάδα αποτελούμενη από πνευμονολόγους και παιδιάτρους και εξοπλισμένη με ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα εξετάζει το σύνολο των παιδιών των προσφύγων προκειμένου να ελεγχθούν και να πιστοποιηθεί η καλή κατάσταση της υγείας τους ώστε άμεσα να προωθηθούν στους ξενώνες, όπου θα φιλοξενηθούν κάτω από ασφαλείς συνθήκες για την προστασία τους.
Εκανε τα μπάνια του, ξεκουράστηκε, δοκίμασε τα τοπικά εδέσματα, μαύρισε, γέμισε, όπως ο ίδιος έλεγε τις μπαταρίες του και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας επιστρέφει στην Αθήνα, όπου τον περιμένει ένας δύσκολος από κάθε άποψη Αύγουστος.

Για τις 25 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η συζήτηση της αίτησης της εταιρείας Αλουμίνιον της Ελλάδος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ, που είχε προσδιοριστεί αρχικά για τις 29 Ιουλίου.

Σε χώρο στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα θα μεταφερθούν ώς το τέλος της εβδομάδας οι πρόσφυγες που παραμένουν στο Πεδίον του Άρεως, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκο Φλαμπουράρη.

Κυριακή, 02 Αύγουστος 2015 21:00

ΠΟΕΔΗΝ: «Ένα βήμα πριν από το μπλακάουτ τα νοσοκομεία»

Γράφτηκε από τον
«Ένα βήμα πριν από το μπλακάουτ βρίσκονται τα νοσοκομεία εξαιτίας των πολιτικών που ασκούνται καθ' όλη τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας. Με τις μηδενικές προσλήψεις και τη σταδιακή συρρίκνωση των λειτουργικών δαπανών (άνω του 60%), τα προβλήματα μέρα με τη μέρα οξύνονται και οδηγούνται σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα» καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Κυριακή, 02 Αύγουστος 2015 20:50

Παρατείνονται οι συμβάσεις προσωπικού φορέων των ΟΤΑ

Γράφτηκε από τον

Διευκρινίσεις για θέματα προσωπικού της τοπικής αυτοδιοίκησης που ρυθμίζονται με τον «νόμο Κατρούγκαλου» (4325/15) παρέχει εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας.

Ειδικότερα, με το άρθρο 35 παρατείνονται οι συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του προσωπικού των φορέων των ΟΤΑ που απασχολείται στις συγχρηματοδοτούμενες δομές Κέντρων Ηµερήσιας Φροντίδας Ηλικιωµένων (ΚΗΦΗ), Κέντρων Διηµέρευσης- Ηµερήσιας Φροντίδας και των Κέντρων Στήριξης ΡΟΜΑ και ευπαθών Οµάδων, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι παρεχόμενες υπηρεσίες, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης των φορέων στο νέο κύκλο των αντίστοιχων πράξεων της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου 20124-2020 του ΕΣΠΑ και πάντως όχι πέρα της 31/12/2015.


Με αποδυναμωμένες παροχές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) συνεχίζουν να βρίσκονται 10 εκατομμύρια Έλληνες, αφού οι δημόσιες μονάδες του ΠΕΔΥ υπολειτουργούν και ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών σε επισκέψεις και πράξεις.
Περίπου 1000 επιστήμονες υγείας και εκπαιδευτικοί ανά την Ελλάδα εκπαιδεύτηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν στο πρόγραμμα κατάρτισης επαγγελματιών ψυχικής υγείας «Αριάδνη» σχετικά με το φαινόμενο του «Εθισμού» των εφήβων στο Διαδίκτυο και των κινδύνων που μπορεί να αντιμετωπίσουν μέσω της ενασχόλησής τους με την τεχνολογία.