Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 6:07:17 μμ

Ελλάδα

Στην απόσυρση συγκεκριμένης διάταξης η οποία καταγγέλθηκε από την αντιπολίτευση ως «φωτογραφική» οδηγήθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου κατά την πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία του. Πρόκειται για το κατεπείγον νομοσχέδιο με το «πακέτο» για τα προαπαιτούμενα μέτρα εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης που αφορούν την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων και την άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό.
Μοίραζαν την ηρωίνη, στα σκαλιά του Μετρό, στο Πανεπιστήμιο, σαν να ήταν …διαφημιστικά φυλλάδια. Mπροστά στα έκπληκτα μάτια των επιβατών, δεκάδες χρήστες (ορισμένοι από αυτούς κρατούσαν και σχολικές τσάντες) περνούσαν μπροστά από τους αλλοδαπούς εμπόρους ναρκωτικών τους έδιναν με γρήγορες κινήσεις λεφτά, κινητά ή ακόμη και …παπούτσια, ενώ εκείνοι με την σειρά τους έβγαζαν από το στόμα τους τα «φιξάκια».
Την ανανέωση και τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας προκειμένου να δεχθεί και λύματα από περιοχές της Ανατολικής Αττικής αποφάσισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.
Μειούμενη βαίνει, χρόνο με τον χρόνο, η υλοτόμηση δενδρυλλίων για τα Χριστούγεννα, ακολουθώντας τις συνθήκες της αγοράς. Για την εφετινή εορταστική περίοδο υπεγράφη από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλο η απόφαση για την υλοτόμηση και διακίνηση 106.260 δενδρυλλίων - λιγότερα κατά περίπου 18.000 από πέρυσι και κατά 45.000 από το 2014.
Ανστερνταμ, Αποστολή

«Ο κόσμος μας αλλάζει. Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέες δοκιμασίες, νέα ερωτήματα και η τεχνολογία της πληροφορικής είναι όλο και περισσότερο στη ζωή μας. Βέβαια ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή και πολλά πρέπει να αλλάξουν» σημείωσε στη έναρξη του συνεδρίου «IT Professionalism Europe», που διοργανώθηκε στο Αμστερνταμ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ενώσεων Εταιρειών Πληροφορικής (CEPIS) κ.

Διευκρινίσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των μελών οικογένειας θανόντων ασφαλισμένων ή συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), καθώς και τα ποσοστά κατανομής της σύνταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου, για περιπτώσεις που ο θάνατος έχει επέλθει από 13.05.2016 και μετά, δίνει ο ΟΑΕΕ με εγκύκλιο που εξέδωσε.

Στα θέματα των ομαδικών απολύσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων και, ειδικότερα, στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη μετενέργεια και τις ενώσεις προσώπων, εστίασε η σημερινή συζήτηση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας.

Μέσα στον Δεκέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) ώστε να προκηρυχθούν άμεσα οι διαγωνισμοί για τα νέα έργα διαχείρισης απορριμμάτων εντός του 2017. Αυτό επεσήμανε σήμερα, Δευτέρα, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ.
Aιτία «πολέμου» χαρακτηρίζουν το ζήτημα της φορολόγησης των ναυτικών τα στελέχη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) που δεν αποκλείουν ακόμη και απεργία διαρκείας.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της με αφορμή την 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει στις 8 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΓΣΕΕ σημειώνει ότι «ύστερα και από τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης από τους θεσμούς, τέθηκε και θέμα για το φορολογικό καθεστώς των ναυτεργατών, επισημαίνουμε ιδιαίτερα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής του προς το δυσμενέστερο θα συναντήσει την οξύτατη αντίδραση του κλάδου.
Δύσκολες ώρες πέρασαν σήμερα οι 18 επιβάτες της πτήσης από την Μυτιλήνη με προορισμό την Λήμνο.

Ο λόγος για το γνωστό «τραινάκι» των νησιωτών του ανατολικού Αιγαίου. Πρόκειται για το αεροπλάνο που συνδέει την Ρόδο με την Σάμο, την Χίο, την Μυτιλήνη και τέλος την Λήμνο μετ’ επιστροφής.