Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017, 3:45:04 πμ

Ελλάδα

«Κραυγαλέα προσβολή της διεθνούς νομιμότητας στην περίπτωση της παραβίασης της κυπριακής ΑΟΖ», χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλος τους προκλητικούς χειρισμούς της Άγκυρας. Κατά την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έστειλε για άλλη μια φορά σαφές μήνυμα προς την γείτονα εν όψει και των διμερών επαφών που επίκεινται τόσο με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην τουρκική πρωτεύουσα στα τέλη του μηνός όσο και με την τρίτη τακτική σύνοδο μεταξύ των δυο κυβερνήσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Δεκεμβρίου και η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, μας επιτρέπει να διατυπώσουμε απόψεις ευθέως, αλλά και να διαπιστώσουμε πρωτογενώς τα όρια των διαθέσεων της Τουρκίας.

Δευτέρα, 10 Νοέμβριος 2014 19:50

ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητούν άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων

Γράφτηκε από τον

Την ανάγκη να αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων στους δήμους, και ειδικότερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, τόνισαν τόσο τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ, όσο και η αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Συνάντηση με τραπεζίτες θα έχουν το απόγευμα της Τρίτης στις 6.00 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παρόντες στη συνάντηση θα είναι οι εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (ΕΤΕ, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος στο τραπέζι θα τεθεί το θέμα των 11,5 δισ.
Τι όφελος έχει η Ελλάδα να συμμαχήσει με τους δικτάτορες της Αιγύπτου προκειμένου να υποστηρίξει την Κύπρο έναντι της Τουρκίας; αναρωτιέται σε άρθρο της στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet Daily News η Μπαρτσίν Γινάντς.
Για νέο χαράτσι από τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) στα φορτηγά οχήματα που διακινούνται στις γραμμές Πάτρας - Ιταλίας κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Σε ανακοίνωσή τους οι ακτοπλόοι επισημαίνουν πως «συνεχίζοντας την τακτική αιφνιδιασμού που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια, ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών αποφάσισε να επιβάλει "τέλος ISPS" στα φορτηγά αυτοκίνητα που διακινούνται στις γραμμές Πάτρας - Ιταλίας, παρά το γεγονός ότι ο κώδικας ISPS ήδη εφαρμόζεται στον λιμένα Πατρών και οι υπηρεσίες αυτές καλύπτονται από τα Λιμενικά Τέλη που ήδη καταβάλλουν τα φορτηγά αυτοκίνητα».
Επείγον έγγραφο για τις ελλείψεις σε πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα έστειλε στον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκου (ΕΟΦ) ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.
Αντιδρούν εκ νέου οι εργαζόμενοι της Εγνατίας Οδού στην επικείμενη παραχώρηση του ομώνυμου εθνικού οδικού άξονα από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του αυτοκινητόδρομου, «μετά από χρόνια άκαρπων και άστοχων πειραματισμών από τους πολυπληθείς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, ζητείται στο παρά πέντε, χωρίς ιδιαίτερη σπουδή και πολύ πιθανόν χωρίς σοβαρή μελέτη, η οριστικοποίηση και η εφαρμογή μεγάλου αριθμού νέων συμβατικών σταθμών διοδίων».
Αν και είχε ληφθεί θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών εν τούτοις ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπως ήταν αναμενόμενο, αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ) για ετήσια κάλυψη χωρίς επιδότηση της γραμμής του βορείου Αιγαίου (Καβάλα, Λήμνος, Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, σε συνέχεια του δρομολογίου από Πειραιά).
Δευτέρα, 10 Νοέμβριος 2014 18:50

Αιχμές Μεϊμαράκη για την υπόθεση των εξοπλιστικών

Γράφτηκε από τον

Με αιχμές για την υπόθεση των εξοπλιστικών τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκης στο θέμα που έχει ανακύψει με τις μίζες για την σύμβαση των ελικοπτέρων Super Puma και την διερευνώμενη τυχόν εμπλοκή του κ.