Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 4:46:19 μμ

Ελλάδα

Την ανάγκη να στηριχθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας με κάθε τρόπο επισήμανε ο ευρωβουλετής Μίλτος Κύρκος στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το Ποτάμι με θέμα «Οι γείτονες έχουν νεύρα. Εμείς;».

Παράλληλα κάλεσε του έλληνες πολιτικούς να επισκεφτούν την Τουρκία για να προβάλουν την εικόνα πως η Ελλάδα θέλει τη συνέχιση της ενταξιακής διαδικασίας των γειτόνων της στην ΕΕ.
«Η Ελλάδα μπαίνει αυτή τη στιγμή σε μια καινούρια σελίδα, οι δυνατότητες ανάκαμψης της οικονομίας έχουν αναφανεί» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στην ομιλία του στο 27ο συνέδριο με θέμα «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας», που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, παρουσιάζοντας τη στρατηγική της κυβέρνησης για την ψηφιακή πολιτική.
«Τις εκλογές δεν τις ζητά μόνο η Νέα Δημοκρατία, τις ζητούν οι Έλληνες πολίτες. Χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Δεν αξίζει η αποτυχία της κυβέρνησης να γίνει αποτυχία της χώρας» τόνισε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης.
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 16:00

Συμπλοκή προσφύγων για το φαγητό στο hotspot της Σάμου

Συντάκτης:
Νέο σκηνικό έντασης στο hotspot στην πόλη της Σάμου, το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 20.30, ομάδες αφγανών και πακιστανών προσφύγων συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με αφορμή τη σειρά στη διανομή του φαγητού.
Ορόσημο χαρακτήρισε το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, χωρίς να αποκλείει την σύγκληση και άλλου Eurogroup, ενώ προσδιορίζοντας το χρονικό πλαίσιο των καθοριστικών εξελίξεων που αναμένονται για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, είπε ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα ξέρουμε τις λεπτομέρειες για το χρέος.
Σαρανταοκτάωρη απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 και από ώρα 06.00 μέχρι την 06.00 ώρα της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου 2016, με προοπτική κλιμάκωσης.
Τη συνέχιση της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών και αύριο, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντα τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ.
Από τις 12.30 θα πραγματοποιείται ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.


Πηγή: Το Βήμα
Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια στην Καλλονή της Λέσβου, λόγω της έντονης βροχόπτωσης το βράδυ της Δευτέρας. Προβλήματα από την κακοκαιρία και στο Πλωμάρι, όπου φούσκωσαν οι χείμαρροι της περιοχής.


Στην Αβάνα βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις στη μνήμη του ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.

«Ηρθα να τιμήσω έναν μεγάλο ηγέτη που ενέπνευσε την επαναστατική φλόγα σε όλο τον κόσμο» ανέφερε σε δήλωσή του ο Πρωθυπουργός.